zarkovicПојавила се идеја о општој амнестији за све заблуде и злочине и ко ће се успротивити идеји да су Слоба и Мира све то побили, а да они, корисници тог убилачког режима, немају везе с тим

Док чекамо да влада налик „Бајерновој“ фудбалској машини заигра у дресу Србије борба против криминала не јењава. Напротив, сваким даном напредујемо у сваком погледу.

Прво је у центру пажње била СИЕПА. Четворо бивших и потоњих функционера допало је притвора због сумње да су фиктивним уговорима повећавали вредност сопственог рада, а да су, онда, део вишка уплаћивали, као и остали запослени у овој агенцији, на рачун УРС-а, покојне странке Млађана Динкића.

Ови то демантују и хоће да нам објасне да је тих евидентираних милион евра остварених по фиктивним уговорима отишло за кафу и поклон другарицама за Осми март, али нико није склон да им верује.

Онда је пукла афера, о којој опширније пишемо на страницама овог броја „Времена“, у коју су умешани заменик директора БИА, затим бивши полицајац, директор инспектората рада, па и београдски секретар за социјалну скрб, полугласно помињан као прималац мита и у пословима око народних кухиња. Повезује их изгледа што су били чланови ПУПС-а, мада се у овој странци праве да их не познају.

У „Бајерну“ сигурно неће да игра УРС, а изгледа да је и ПУПС- у одзвонило и тешко ће неко да нађе неког ожалошћеног изван родбинских кругова похапшених.

А Ивица Дачић? Може ли он да забије још неки гол продором по левом крилу? Или ће, убудуће, све лопте ићи преко Вучића. Човек коме је Дачић био дугогодишњи портпарол преко ноћи оптужен је као налогодавац сваког „славног убиства“ и некаква истрага, с којом Дачићев МУП нема никакве везе, а нејасно је ко има везе, формализује политичку тезу да је Слободан Милошевић био „балкански касапин.“ Таблоиди пуштени поново с ланца чак тврде да је давао налоге да се људи убијају због сумње да се швалеришу с његовом женом Миром Марковић и, хоп, оде нам двадесет и кусур година историје у криминални досије човека кога нема више ко да брани.

Чаки ни Ивица Дачић, наследник СПС-а. То му се не исплати.

Свима је тако лакше. Ништа паре, ништа спрега мафије с државним службеницима врхунског новоа, ништа општа криминализација друштва у ратним условима, све је то тек пепео, покорица на затрпавању незгодних истина – Слободан Милошевић је идеалан кривац и кад је њега неко открио, као налогодавца свих тих убистава, све убице могу мирно даље да живе док он труне под липом у Пожаревцу.

То је чин опште амнестије и доказ да службе нешто раде – у овом случају муте воду.

Alo-Blic-Milosevic-sve-pobio-1

Потпуно разумем потребу да Србија убрзано раскрсти са историјом које се добар део гађана стиди, други се праве да никад у њој нису учествовали, трећи се праве луди као да то није ни постојало, и, сад, кад се појавила идеја опште амнестије за све заблуде и злочине, ко ће се успротивити идеји да су Слоба и Мира све то побили, а да они, корисници тог убилачког режима, немају везе с тим.

Одавно се ништа привлачније није појавило на српској јавној сцени – општи опрост, а све на душу лика с камионџијских шофершајбни. Па ти после буди капитен „Бајерна.“


Извор: Време

Оставите коментар

Оставите коментар на Е, тако је лако – како нас је све побио Слободан Милошевић

* Обавезна поља