emir_kusturica_textХоће ли бити Трећег светског рата?! Није човек кога не мучи то питање! Не само због тога што би тај рат ставио тачку на културу и цивилизацију. Људи који би, евентуално преживели, не би престајали да се питају што смо залуд кречили хиљадама година!? Џаба ти култура и цивилизација!? Песимистички се сећамо бајке у којој млинар страда од жрвња, али живимо захваљујући способности да одложимо у заборав најтежа питања и задатке. Све док нам се и питања и задаци не нађу пред носом. Немамо куд, жмуримо пред катарзичним заплетом и драмом између човека и атомске бомбе!?

У ствари ми се плашимо да не изгоримо у атомском паклу! И што је најгоре у њему би горели сви. И они што су покушавали да буду добри и жртвовали се и олош! У истој атомској ватри! Има ли, онда, за човека наде или је он дефинитивно изгубљен случај!?!

На планети је све другачије него што је било за време хладног рата! Због тога је бесмислено говорити о повратку на старо стање ствари и изнова слушати Хенри Кисинџера како нас плаши. У међувремену је Кина постала најснажнија светска економија, Русија се опоравила од перестројке, Индија прераста у џина! Војни стручњаци не оспоравају да Американци имају најорганизованију војску али постоје нерешиве загонетке за НАТО генерале који су једну од руских ракета назвали САТАНА. Она има три бојеве главе које лете према циљу удаљеном 11.000 километара при том ни једна не зна којим ће путем до циља. Али, тврде стручњаци, стиже тамо где треба.

Ђаво никада не долази сам! Истовремено са овом ракетом и бројним иновацијама у руском наоружању појавила се телевизија Раша Тудеј. Програм се емитује на енглеском а гледа га око седамсто милиона људи у двеста земаља. Тајна успеха ове телевизије је разбијање holiwood-CNN овског стереотипа о добрим и лошим момцима где су редовно, црнци хиспаници, Руси, Срби били зликовци а бели Американци су, како год окренеш, ОК! Непрестано због РТ негодују конгресмени али и запослени у Стејт Департменту.

Џим Кери министар иностраних послова САД је најгласнији. Љути се на РТ новинаре и говори да је у питању пропаганда као и  да ову телевизију финансира Кремљ. Руске власти ћуте знају да је поред руских грешака, права пропагандна машинерија срушила Совјетски савез и да је све било у корелацији са Стејт Департментом. Данас је та корелација изражена кроз аутоцензуру новинара и темељи се на неморалу који се још зове политичка коректност! Керију и конгресменима смета, дакле, што РТ шаље сигнал да свет није одређен само фатализмом либералног капитализма, да САД уводи свет у хаос, да Монсанто не производи здраву храну, да је Coca-Cola идеална за чишћење рајткапни на аутомобилу а не за људски желудац, да је у Србији проценат људи који умиру од рака нагло порастао због бомбардовања НАТО-а 1999, да социјална карта Америке пада из дана у дан, да су отисци прстију CIA на украјинској кризи и да су Black Watersi пуцали у украјинску полицију али и на активисте Мајдана?!

nuklearna-eksplozija-dnevne-600x315

CNN опет директним преносима убеђује да Америка води од 90-тих хуманитарне акције а не ратове и да из борбених авиона испадају анђели а не бомбе! У кругу зла које затварају рат, капитал, профит, правдају, злодела, од Другог светског рата наовамо у Камбоџи, Вијетнаму, Ираку, Србији, Афганистану, Сирији! Амерички маринци су све поменуте ратове водили са слабијима, од себе.

Утолико тренутна напетост између Русије и Америке око Украјине не личи на сукоб који може да прерасте у атомски рат! Не само због Сатане и тенка Армате него и због оне војне параде на којој је Владимир Владимирович са кинеским председником све време разговарао. Да ли су се тада договорили да, како јавља Раша Тудеј, повећају проценат размене роба преко јуана и рубље и да ове године увећају седам посто ту размену што је ништа друго до најава испадања долара, у блиској будућности, из игре на евроазијском континенту. Да ли због због тога Џон Кери изненада заказује састанак са руским колегом и жури у Сочи! Да ли има задатак да увери Лаврова како је Русији боље да буде у савезу са белима него жутима, или има неку понуду да разлабави везу између Москве и Пекинга!

Како вријеме буде одмицало Раша Тудеј ће све више демистиковати Амерички сан а у ударним терминима ће истине деценијама скриване од очију и срца просечних Американаца улазити у њихове домове и бити исказане на перфектном енглеском, боље артикулисаном од онога који се користи на CNN-у. Шта ако за три године Раша Тудеј објави да долар више није трансакциона валута у еуроазијској зони а Кинеска инфраструктурна инвестициона банка постаје оно што је данас Светска банка! Када до тога дође биће још много акција попут оне у Куманову где су опет видљиви отисци прстију организатора?!. Ту смо видели како Запад и Европа не жале македонске полицајце а ми смо оплакивали страдалнике од терориста у Паризу! Што упућује да ни повод за рат неће бити смрт неког војника.

Не вреди започињати велики рат због човека, он је своју шансу прокоцкао. Значи да Трећи свјетски рат може да почне ако Пентагон ракетира сателит ТВ Раша Тудеј. Не сумњам да ће, у том случају, Руси узвратили уништењем CNN. Има ли шансе да неко у паузи окрене врући телефон и каже доста!!!. У тренутку када су у атомској ватри изгорела само ђавоља посла?!.


Извор: Искра

Оставите коментар

Оставите коментар на Како и када ће почети Трећи светски рат

* Обавезна поља