konstantin-dusenovНије потребно бити експерт у оперативном умећу вођења грађанског рата да би се схватило да је након избијања побуне у Донбасу Славјанск био важан, пре свега, као база за напредовање ка Харкову, односно офанзиву са циљем да се ослободи цела Новорусија. Међутим, ова операција била је могућа само у случају великих војне помоћи из Русије.

Пошто ова помоћ није дошла (овде не постављамо питање зашто), држати Славјанск као упориште у условима када су околне коте под контролом украјинске војске и артиљерије, а њена предност у тешком наоружању неограничена, било је тешко, опасно и бесмислено. Дакле, напуштање Славјанска и премештање славјанског гарнизона у Доњецк је сасвим оправдан корак Стрелкова (Игор Стрелков, министар одбране Доњецке Народне Републике; прим. ур.)

Међутим, овај корак је схваћен у Русији апсолутно неадекватно, уз хистеричну реакцију знатног дела „патриотске јавности“. Међутим, морам да признам да је панику и хистерију „патриотских“ дама (иако су многе од ових младих дама људи у годинама са брковима и брадом) углавном изазвали „медијски стручњаци“. Њихови јавни наступи – небитно јесу ли свесно то радили или не – одредили су атмосферу око битке за Славјанск.

Али Стрелков је ратник, а не политичар. Он нема осећај како за интриге око Нове Русије у Кремљу, тако и за све вибрације руског јавног мњења, све фобије и митове московске политичке елите. Иако је могуће да се повукао зато што је знао нешто о борби иза сцене око Путина – нешто што ми не знамо – он се понашао баш као лед.

СТРЕЛКОВЉЕВ УТИЦАЈ У КРЕМЉУ

И то има своје несумњиве предности. У сваком случају, свесно или несвесно, Стрелков је отворио у Москви чир утицаја проамеричких агената  у ходницима Кремља. Ова антипутиновска група се састоји од представника актуелних елита, наизглед потпуно лојалних новом курсу Кремља, али уствари жељних да забију нож у леђа Путину што је пре могуће.

Како могу да не жуде тако нечему када је он раскинуо са „шефовима“. Двадесет година они тихо чувају плен и полако исисавају економски сок из Русије, пребацили су породице на Запад, тамо школују своју дјецу, ту су сакрили украдене милијарде. Дуго времена се не померају из западног раја, а сада… Све је пепео. Тамо због неких на Криму, у Украјини, због неких… Због свих ових глупих фантазија „традиционалних вредности“, „православне духовности“, „интереса руског народа“, „независне спољне политике“ и других Путинових „глупости“.

igor-strelkov-rusija

Али, због тих Путинових „глупости“, представници „елитних“ финансијских „руских резидената“ само у марту ове године били су приморани да повуку из удобних америчких банака 13,5 милијарди (!) долара. Замислите како га мрзе?

Док је Путинов рејтинг 86 процената, једино им преостаје тиха саботажа, дизајнирана тако да подрива саме темеље нове политике Путина и припрема његову каснију дискредитацију у очима руског друштва. И „исушивање“ Новорусије погодан је терен за то, као увод у „руски Мајдан“.

РАДИКАЛНА ПРОМЕНА КУРСА

Стрелков је експлицитно и јасно рекао: „Недавни Путинови кораци директно указују на радикалну промену курса. Веома закаснелу, али ипак промену. Након ових корака треба да дође озбиљна реконструкција у циљу чишћења стварне животне средине од постојећих и потенцијалних агената глобалне олигархије, као и већине људи у ‘унутрашњем кругу’, који нису ништа друго до баласт.“

„Логика самог рата гура Путина ка правим одлукама. Анексија Крима – само је први корак, али то је такав корак након кога команда ‘успори’ није више могућа. Логика садашњих догађаја неминовно ће гурнути руског председника ка новим сукобима са спољним и унутрашњим непријатељима земље. Ти сукоби ће расти. Надам се да сам разуме да нема повратка назад и да њему и његовој околини нико неће опростити ‘неочекивану побуну’.

У овој ситуацији, ја верујем да патриотске снаге барем не би требало да се супротставе влади у савезу са либералним олошем под покровитељством стране и домаће финансијске олигархије. Не можете ићи на савезе са сатанистама и содомитима, без обзира колико ‘тактичких циљева’ би било покривено таквим савезништвом…“

Да ли би представљало чудо да „либерални олош“, одавно чврсто укорењен у влади и високим канцеларијама Кремља, учини све да „споји“ пушке и дискредитује га? Мртав Стрелков у разрушеном Славјанску би их сасвим задовољио. Али жив, па чак и активан у милонском Доњецку – апсолутно не.

Зато покушај да се направи талас хистерије због губитка Славјанска представља само део „чари“ домаћег информативног рата. Пета колона чезне да склони Путина. Али то урадити без етничког чишћења Донбаса је немогуће. Стрелков јесте данас главни бранилац Путина.

Аутор је директор агенције аналитичких информација Православна Русија


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Како Стрелков брани Путина

* Обавезна поља