Boris-Aleksic-300x181Како је саопштио српски телекомуникациони гигант 06.03.2015. године у просторијама Телекома Србија одржано је јавно отварање понуда у оквиру јавне набавке у виду стручне помоћи у утврђивању предлога модела приватизације компаније Телеком Србија. Понуду је доставила једна компанија – „Lazard Freres SAS“ (Париз, Француска). Након отварања понуде комисија је утврдила да је понуда благовремена и да је понуђач доставио сва неопходна документа. Телеком Србија ће у законском року донети одлуку о прихватљивости понуде.[i]

Ђелић, Чубајс и ЦИА

Средства јавног информисања у Србији су објавила и да у име „француског“ Лазарда цео посао треба да води Божидар Ђелић који је од прошлог јануара извршни директор у Лазарду, задужен за финансијско саветовање влада широм света.[ii]

Бивши Фулбрајтов стипендиста Божидар Ђелић је познат као важна полуга у великој пљачки Русије јер је од 1992. до 1993. године био саветник вршиоца дужности председника Владе Руске Федерације Јегора Гајдара и потпредседника владе и министра приватизације Анатолија Чубајса. У то време странци и олигарси су отимали огромно руско богатство чинећи највећу земљу света слабом и сиромашном. Плаћене економске убице ММФ-а и Светске банке су полако припремале поделу Русије.

Током велике конференције за новинаре и грађане – „Директне линије“ Владимир Путин је обавестио јасност да су саветници Чубајса били и агенти ЦИА. „У окружењу Анатолија Борисовича су, у својству саветника, а то је сада познато, радили професионалци ЦИА. Једино је смешно што им је по повратку у САД суђено,  јер су, обогативши се на приватизацији у Руској Федерацији, прекршили законе своје земље. Они на то нису имали право као активни официри обавештајне службе“ – рекао је Путин, не прецизирајући о којим агентима ЦИА се ради.[iii] Дакле Божидар Ђелић је заједно са агентима ЦИА помагао Чубајсу у разарању Русије. Сада постоји опасност да Ђелић као један од извршних директора Лазарда поново дође у Србију и настави са пљачком преосталог богтства у власништву грађана и тако нашу државу економски докрајчи.

Међутим не треба све сваљивати на Ђелића. Он је ипак само пион у много озбиљнијој игри отимања најпрофитабилнијег српског предузећа (после НИС-а) чија је стратешка важност за безбедност земље незаменљива. Ангажовање Лазарда по сумњиво изведеној јавној набавци указује да упутства Тонија Блера упућена Александру Вучићу дају своје прве отровне плодове. Избор „француског“ привредног друштва – Лазард за саветника у приватизција открива све снажнији утицај у Србији злогласних организација глобалне клептократије попут Савета за спољне односе, Трилатералне комисије и Билдерберг групе. Поред тога на брзину проведен поступак проналажења тутора у прављењу модела приватизације Телекома, указује на могућа кршења Закона о јаним набавкама и других прописа Републике Србије.

Мрежа клептократа, НАТО-а, нарко – дилера и педофила

Дакле, како смо обавештени Лазард је задужен за финансијско саветовање влада широм света. Реч је о „француској“ инвестиционој банци која се овим послом бави 30 година и која је радила за барем 40 држава. У ствари ради се о мултинационалној компанији тешкој 12 милијарди америчких долара, која делује још од XIX века и чији је најважнији организациони део смештен у Њујорку.[iv] Са Лазардом су повезани Тони Блер, „Краљ Сунце“ Michel David – Weill тако назван по Лују XIV, Frank Gustav Zarb творац енергетске стратегије САД, као и други чланови и директори Савета за спољне односе, Трилатералне комисије и Билдерберг групе, функционери НАТО пакта, медијски магнати, ММФ и Светска банка. Наднационални Лазрд је само један од пипака западне финансијске хоботнице – клептократије која тежи потпуној контроли планете и смањењу њене популације.

Поред тога што је део Трилатералне комисије[v] која је учествовала у разбијању СССР-а и Југославије Michel David – Weill бивши председник Лазарда у Њујорку је познат као безосећајни лихвар. Својим најближим сарадницима је често стављао до знања да му уопште нису потребни, а више пута је објаснио да га мишење мањинских акционара једноставно не занима. Поред луксузног апартмана у Петој авенији, он највише воли да се опушта у својој француској вили из XVII века, показујући тако „обичним смртницима“ да клептократија воли да имитира некад богату француску аристокртију, коју је серијом револуција успешно обезглавила. Само у једној години он је остварио приход од 100 милиона америчких долара. [vi] То му је купило и Легију „части“.

lazard

Лазард је преко свог руководиоца Gerald Rosenfeld-а повезан и са породицом Родшилд за чије потребе је водио инвестициону банку у Северној Америци. Занимљиво је поменути да су Родшилди учествовали у обештећењу робовласника Велике Британије када су дали већи део новца енглеској власти којим је ова надокнадила штету богаташима који су остали без робова. Више стручњака је јавно упозорило на њихову умешаност у финансирању револуције у Русији.

У Лазарду је нашао место и барон Peter Benjamin Mandelson, члан Билдерберга и близак сарадник масовног убице Тонија Блера и медијског сатанисте Алистера Кембела (од недавно саветника А. Вучића). Манделсон је наравно веома сличан својим пријатељима. Како је на насловној страни објавио „Daily Mirror“ 28. априла 2014. године после 16-то месечне истраге и увида у поверљива документа Тони Блер и његови министри су осумњичени за злостављање деце и педофилију! Главни инспектор Clive Driscoll је упозорио јавност да је смењен због тога што се дрзнуо да испитује сатанистичке ритуале неких британских политичара – Тонија Блера и његових колега.[vii] Менделсон је познат и по својим изјавама да је потпуно равнодушан када су у питању „прљаво богати људи.“. Лорд Манделсен је покушао и да оствари пробој у руској безбедносној индустрији где је саветовао Владимира Јефтушенкова власника „АФК Система“ који је недавно изашао из кућног притвора. Интересантно је напоменути и да Црква Енглеске (на чијем челу је британски монарх) има везе са Лазардом. Тако је Ken Costa напустио ову међународну компанију да би постао један од руководилаца Цркве Енглеске како би „поново повезао финансије и етику“![viii] На овом месту не можемо да не приметимо да је било каква веза Телекома и режима у Београду са осумњиченим педофилима и сатанистима у најмању руку ужасна и незаконита! Да ли неко може да замисли избор ТВ програма и канала уколико Телеком падне у руке корпорација повезаних са овим болесницима?

Лазардов функционер је и Jaime Bermúdez Merizalde[ix] бивши министар спољних послова Колумбије и противник Хуга Чавеза. САД су управо уз помоћ сателита из Колумбије којом влада нарко-мафија инсталирана тамо од стране ЦИА, покушале да уклоне чувеног председника Венецуеле. Профит од наркотика у Колумбији се процењује на 10 милијарди америчких долара годишње док учешће ове земљу у производњи кокаина износи око 43%. Није онда случајно што су банке попут Лазарда похрлиле у Колумбију. Како су пренела средства јавног информисања у САД и Латинској Америци: „Западне банке грабе милијарде долара од трговине кокаином у Колумбији.“[x] Наравно стварни господари нарко-трговине у том (и не само том) делу света су припадници америчке обавештајне службе.[xi] Маризалде је познат по изјавама да у Колумбији не постоје одреди смрти и да не постоји ни једна земља у свету која се озбиљније бави људским правима од Колумбије![xii] Међутим како упозоравају независни медији колумбијска војска (ударна песница САД у тој држави) и даље објављује слике побијених противника режима. Она је од 2002. до 2014. године ликвидирала најмање 6000 људи уз финансијску подршку Вашингтона.[xiii]

У историји Лазарда је могуће наћи и Ron Bloom-а бившег високог функционера Обамине владе, као и Robert Fred Ellsworth-а[xiv] сталног представника САД у НАТО пакту, који је служио још за време Никсона и Форда.

На крају, као део Лазарда ваља поменути и Frank Gustave Zarb-а директора Савета за спољоне односе САД од 1994. до 1996. године и члана Билдерберг клуба.  Савет за спољне односе као што је познато окупља најзначајније руководиоце америчког режима, обавештајне службе, Пентагона, медија, интелектуалце гладне богатства и наравно пословни свет, стављајући их под контролу и у службу клептократске елите. Од 1921. он усмерава и кроји политику Сједињених држава. Зарб је учествовао у стварању енергетске стратегије САД 1975. године заједно са Аланом Гринспаном (касније шефом Система федералних резерви), Диком Чејнијем и другима. Радио је и на испитивању прве нафтне бушотине у Саудијској Арабији као почетном кораку контроле светских енергената и цена црног злата. Саветовао је Никсона, Регана, Буша (старијег) и Клинтона.[xv]

Продаја Телекома је злочин

Признати српски стручњаци су већ упозорили на опасне последице продаје Телекома. Тако Александра Смиљанић, професор на Електротехничком факулету у Београду и министар телекомуникација у влади Војислава Коштунице (2007. – 2008.) истиче: Телекомова добит је једнака буџетској рупи коју влада покушава да затвори значајним смањењем пензија и плата, што говори о високом нивоу профитабилности овог привредног друштва. Међутим, за очекивати је да ће страни купац извлачити и много већа средства кроз своје добављаче, банке итд. Продаја Телекома је врло опасна за нашу ионако крхку економију, и сигурно ће имати као последицу даље сиромашење нашег становништва…. Наше власти су слабе, без интегритета, и подложне притисцима моћних интересних група. Страни купци су врло заинтересовани да купе Телеком јер знају његову вредност и знају да пружа могућност да се кроз њега лако извуку веома велика новчана средства из Србије. Телеком је већ годинама међу прве три српске фирме по приходу и профиту…[xvi] Посебно је угрожена безбедност државе јер ће страни купац контролисати системе веза у Србији а тиме и комуникације војске, полиције, обавештајних служби али и свих грађана. О стратешком значају Телекома и несагледивој штети његове предаје странцима упозорава и Академија инжењерских наука Србије у свом писму Вучићевом режиму.[xvii]

djelic-telekom-srbija-foto-profimedia-1425674375-623102

Ипак као што смо видели, у поступку продаје Телеком марионетска влада Александра Вучића у потпуности слуша налоге ратног злочинца Тонија Блера. Изопачена и антихришћанска елита којој Блер припада и чији је један део заседао прошле године у Београду[xviii] делује по агенди која има за циљ потпуно разбијање Србије. Већ раније смо упозорили да Вучићева власт пратећи налоге наднационалних центара моћи ради на реализацији украјинског сценарија у Србији.[xix] Нема сумње да је продаја Телекома још један корак у том правцу.

Овом приликом позивамо све стручњаке, добронамерне грађане али и државне органе да обрате пажњу на могуће кршење одредби Закона о јавним набавкама (ЗЈН) до којих је дошло у процесу ангажовања Лазарда за приватизационог саветника Телекома међу којима су: уклањање тендерске документације са интернет странице Телеком Србија, непостојање конкурсне документације на Порталу јавних набавки, одсуство позивања на исте чланове ЗЈН у Претходном обавештењу и (сакривеној) Конкурсној документацији, коришћење истог броја јавне набавке код „Понуде за набавку услуга снимања догађаја везаних за пословање и промоцију услуга Телекома Србија и директног преноса догађаја преко интернета (live stream)“ и у (скривеној) Конкурсној документацији за јавну набавку за услуге менаџментског консалтинга од стране саветника у виду стручне помоћи у утврђивању предлога модела приватизације „Телеком Србија“ ад Београд: ЈН бр. 2/15 итд.

_____________________________

Одреднице:

[i] http://www.telekom.rs/Contents/Content8.aspx?sid=1147&id=1149&cid=59234

[ii] http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/540348/POVRATAK-OTPISANOG-Djelic-prodaje-Telekom

[iii] http://fakti.org/rossiya/putin-otkrio-da-su-dva-aktivna-oficira-cia-uticala-na-rusku-privatizaciju

[iv] http://www.lazard.com/

[v] http://trilateral.org/download/file/TC_list_2-15.pdf

[vi] http://www.forbes.com/global/2000/0904/0317044a.html

[vii] http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/10969872/Scotland-Yard-detective-removed-from-paedophile-probe-after-naming-politicians.html

[viii] http://www.telegraph.co.uk/news/politics/9782632/Tony-Blair-teaches-Lord-Mandelson-how-to-profit-from-politics.html

[ix] http://www.businesswire.com/news/home/20100921007031/en/Jaime-Bermudez-Merizalde-Appointed-President-MBA-Lazard#.VPrnhZMnslk

[x] http://www.theguardian.com/world/2012/jun/02/western-banks-colombian-cocaine-trade

[xi] http://www.globalresearch.ca/the-real-drug-lords-a-brief-history-of-cia-involvement-in-the-drug-trade/10013

[xii] http://www.colombiaemb.org/node/1490

[xiii] http://www.counterpunch.org/2014/05/23/the-u-s-colombia-the-spread-of-the-death-squad-state/

[xiv] http://www.washingtonpost.com/local/obituaries/robert-f-ellsworth-former-congressman-and-nixon-aide-dies-at-84/2011/05/09/AFKYhlkG_story.html

[xv] http://www.hofstra.edu/pdf/library/libspc_archives_frank_zarb_collection_scrapbook.pdf

[xvi] http://www.fsksrb.ru/?p=3389

[xvii] http://www.fsksrb.ru/?p=3498

[xviii] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/507582/TRILATERALA-Oni-stoje-iza-najozbiljnijeg-skupa-u-Beogradu-jos-od-Titove-sahrane

[xix] http://www.fsksrb.ru/?p=3827


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Ко је Вучићев приватизациони саветник за продају Телекома

* Обавезна поља