Опијена чистим ваздухом КОПАОНИКA, удишући само наводну косовску варијанту те чистоће, осмелила се Соњечка Лихт да усмерава српски брод, који по њеној визији изгубљено лута између Сциле и Харибде!

Храбра визионарка, некадашњи контролор пропусница за „Crveni univerzitet Karl Marks“ који је био најевропскији у тој шездесетосмашкој европској перспективи, малчице начета годинама потрошеним у реализацији визија драгог чика Сороша јер прва љубав заборава нема, а Соњечка је била први чиновник тек отворене канцеларије у Београду, узела је учешћа у пројекту „Srbija između vizije i dileme – Stanje nacije”!

Соњечка вероватно представља себе саму и драгог Скота, али српски народ свакако не!

Срби  и нису неки морепловци те њима о броду не вреди казивати, ајд` о колима (некад коњским) и ђене, ђене, али  Соњечка то незна, а како и да зна кад је баш ништа не веже за Србе, јер она је београђанка (иако обавештени кажу ни рођењем, ни пореклом), грађанка света, па још и на Копаонику који већ својатају Шиптари, док у географији још увек пише да је то највиша планина у Србији.

Соњечка храбро наговара нацију, да се угледају на Скопље и Атину, али ни она не зна одговор на питање јесу ли сада настали Северомакедонци као нови народ, јер је FYROM договорно издахнуо!

Ко је био драги тата, о мами не може бити речи, све су бабице биле искључиво мушког рода у чамцу на Преспанском језеру, кад се обави тај срећни порођај, то Соњечка нацији српској не казује!

Није ипак познато јели Соњечка завршила и сорошевски курс за бабице, између осталих!

Дакле, Соњечка нуди свој предлог, али то није брод будућности већ трошни чамчић на узалудном путу за видљиво распадајућу ЕU!

Срби пред великом невољом искуствено крену у шуму, биће да им Шиптари зато  већ деценијама краду шуму, да се немају где сакрити, па да их Соњечка на чистини лакше убеди!

Соњечка вапи да се Срби окрену милом комшилуку, док лутке са ликом Срба бацају у море, чак и пале као карневалску жртву!

Док Шиптари ударају таксе, Соњечка тврди да само тако могу и да опстану у антисрпском региону, и то све са перспективом наводно светле будућности!

Библија учи да је Свевишњи (кад је стварао свет) понајпре раздвојио светлост и таму, те изгледа и Соњечка тако нуди своју светлу будућност, али она није ни Бог ни слуга небески, већ некадашња комунистичка активисткиња, стасала на матрици борбе против „великосрпске хегемоније“ док је текло мед и млеко, а сад се само плаћају камате на те кредите, ал` Соњечка  живи од антисрпских донација, и баш лепо се ужирила (како то сликовито описују обични српски примитивци, али њено друштванце то одмах проглашава за говор мржње), и тако то!

Соњечка исправно детектује да будућност Србије зависи од тога како ће се решити „косовско питање“, а то наглашавају у ЕU, NАТО и SАD, а реалност међународног права казује да је реч о покушају шиптарске националне мањине да силом отме део државе Србије, уз нескривену помоћ својих ментора, а не никакво лутање у магле прошлости Срба!

Срби чак и у најгушћој магли на Космету, лако пропнађу оно обиље материјалних знакова поред пута који казују да је то српска земља, а не никакво ЕUнијатско „косовско питање“!

Медицима познаје болесно стање када се појединац опије кисеоником па почне да бунца, али не познаје стање када такав појединац нуди бунику као опојну биљку за уживање, и то читавом народу!

Ако је и од Соњечкице, много је ипак за просечан српски желудац, макар колико да су га хранили разни еунијати, атлантисти, и сва та белосветска …..!

Време је за српски поглед са Копаоника, без охрабрујуће еунијатске бунике, без чамаца и лажних појасева за спасавање, а надасве без лажних Месија!


Извор: Српски став

Оставите коментар

Оставите коментар на Кормиларка

* Обавезна поља