zeljko cvijanovicНа згражање све малобројније секте поклоника знања – узгред, фундаменталиста сумњивијих и од корисника сопствене главе, срећом још малобројнијих – Србија је за велики корак ближе ЕУ пошто је премијер Ивица Дачић отворио студентску годину на Мегатренду, а не на државном универзитету.

Прво, ради се о европским вредностима, у примени којих је универзитет Мегатренд таква континентална авангарда да ће, ако икад укину „болоњу“, то учинити само да би применили стандарде Меге, будући да само они од студената захтевају мање знања од „болоње“. Друго, рибе су, проверено, боље на Меги, већем налазишту и промотеру силикона и од Гранда и од истоимене долине, додуше не тих силикона. Треће, оно што су Високи Дечани за Српску православну цркву, што је био Кумровец за комунисте, а Гармиш за жуте, то је Мега за ове, а то ће рећи неисцрпни расадник кадрова.

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА ЗНАЊА Уосталом, зар није нови министар просвете Томислав Јовановић, намеран да каже нешто лепо о себи, рекао да га је Дачићу препоручио Мића Јовановић (на слици), газда Мегатренда, као што је препоручио и претходног Обрадовића, који је чак отерао свог државног секретара јер се противио томе да и студенти Мегатренда и осталих приватних универзитета могу да користе студентске домове и тако буду укључени на буџет државне просвете. Све би то било само проблем сукоба интереса да Мића Јовановић није доктор који је овладао технологијом абортирања Срба у главу, чиме достојно онеспособљава оно младих што је успело да измакне белој куги, и човек најзаслужнији што највећи дефицит знања у последњих сто година Србија надокнађују рекордном бербом дипломаца и доктора наука. Док се Дачић и Вучић убише да објасне Србима колико им треба промена свести и док су за сада у томе имали половичан успех, променивши тек своју свест, др Мића је прави Стаханов у реализацији шестог немачког услова Србији.

Заслужен је то утицај, бар онолико колико је и Мега користан државни посао, који искорењује криминал са српских факултета на сличан начин на који су ономад Холађани искоренили криминал из области уживања лаких дрога тако што су легализовали траву. Наиме, дуго је трајала недоумица како се одупрети тренду криминализације факултета, на којима посрнули професори продају деци испите и дипломе.

Наравно, одговор је у легализацији куповине диплома. Досетио га се, ко би други него наш човек Мића, ренесансни тип који се, кажу зли језици, својим комшијама у Кану, представља у својој племенитој плавокрвној величини као Micha Jovanovich de Bozinoff. Наравно, „кућерком од блата“ на том скромном кутку светског џет-сета овог блиског рођака лоза Давидофф, Петрофф, и Смирнофф наградила је његова револуција у српском образовању, која стаје у само једну реченицу: чему криминал, кад се дипломе могу продавати и сасвим легално. И ствар је легла: платиш годину, даш годину, нема криминала, нема преваре, нема додуше ни знања, али зар не живимо у времену кад је знање толико прецењено.

mica-megatrend-milica-dordevic-1348174069-210590

ПЛАТИШ ТРИ, ДОБИЈЕШ ЧЕТИРИ Ренесансни човек Мића досетио се – идеју му је дао Дачић, признали су и он и Ивица – да студенте приведе науци технологијом продаје производа масовне потрошње, што образовање у Србији свакако јесте. Дакле, „платиш три, добијеш четири“ – бруцошима је омогућено да прву годину упишу бесплатно, где је Мића указао поверење њиховој интелигенцији да неће побећи после прве године, него ће уписати и другу, и трећу, нећете веровати, чак и четврту, а можда и докторске студије, као оно чудо од детета које, захваљујући знањима стеченим на Мегатренду, води српски парламент. То се у пристојном свету зове win-win (на српском: има за све): платиш и завршиш, али платиш три, а добијеш све четири. Генијелно и хумано, као презерватив на коме пише „25 одсто гратис“.

Наравно, то што неки мисле да се тако на том веселом месту не стиче знање, то што неки верују да је то озбиљан национални проблем, ти су, за разлику од премијера Дачића, свет који је остао заробљен у прошлости, док Ивица и Мића имају дар не само да гледају у будућност већ и да је производе. А будућност каже да има места на свету где је знање тек врста сувишног терета, темељ старе деструктивне свести.

Не верујете? Питајте ове из власти који, кажу птичице, продају странцима Институт за вирусологију и серуме Торлак. Наравно, нови власник, познат по томе што нам је ономад утрапио ону силу вакцина за птичји грип, одмах је забранио да се у Торлаку праве домаће вакцине и серуми, јер их сам прави напољу. Замислите сад те људе у Торлаку који су завршили озбиљне школе и на њима научили да праве вакцине, колико ће они сад бити залудни, колико ће само да сметају. И ето решења: замениш их дипломцима са Меге, њима чак можеш и да скинеш забрану. То ја зовем Win-Win!

И ето европских вредности на делу: кад све у Србији буде Мегатренд, то ће значити да је са транзицијом готово. Тада ће доћи странац и рећи им: „Ви са Мегатренда, ’ајде сад метле у руке, докторанти усисиваче, за то сте се и школовали“. Све заслуге ће побрати, како је и ред, проф. Micha Jovanovich de Bozinoff, неуништив и вечито млад, као осиромашени уранијум.

Напомена: Актуелна ситуација просто тражи да поново актуелизујемо сјајни чланак Жељка Цвијановића објављен на ЦЕОПОМ-у 08.10.2013.


Извор: Новине Новосадске

Оставите коментар

Оставите коментар на Micha Jovanovich de Bozinoff

* Обавезна поља