На америчко инсистирање да се у ЕУ и на Балкан врате ратници Исламске државе који тренутно имају статус америчких заробљеника, министар безбједности Драган Мектић је испред Савета министара БиХ одговорио потврдно. Овакво удворичко понашање било је очекивано, а забрињавајући је изостанак било какве анализе и сагледавања могућих последица које повратници са репутацијом могу изазвати у ионако безбедносно крхким бх приликама.

Читаве јединице поражене војске терористичке квази-државе користе мигрантски талас како би се докопале Европе и избегле одговорност за почињене злочине. Ови за које се тражи „посебан третман“ вероватно нису обични командири већ високи официри које Американци настоје држати под контролом туђим рукама.

Колико су службе безбедности БиХ у томе успешне видело се на примеру Едина Гачића, којег су, након опсежне потраге због вишеструког убиства, успели лоцирати и ликвидирати.

Дерадикализацију и ресоцијализацију ове структуре по повратку у земљу више нико не спомиње, иако је именовани министар због те науке својевремено потегао чак у Саудијску Арабију и пун хвале говорио о ономе шта је видио и чуо у земљи, расаднику вехабизма и финансијеру исте те Исламске државе. Али, Саудијцима се све прашта па и свирепо убиство познатог новинара Џамала Кашогија.

Треба се само присетити колико је руских дипломата протерано због никад доказаних оптужби за тровање Александра Литвињенка. Очигледан злочин, на чијем расветљавању је највише Турска инсистирала, Саудијци су покајнички признали и на томе се све завршило. Депортација терористичких главешина само је кап у препуној бх чаши.

Проблеми с мигрантима, који праве све више инцидената па и кривичних дела, све су бројнији. Полиција која чува границу често се либи због сложене административне процедуре да прикаже нелагодности које доживљава (пљување, провокације, гађање каменицама).

ЕУ, свесна да је креаторима мигрантске кризе циљ управо она, мигрантима је затворила сва врата. Хрватска је добила појачање у људству – тимови Европске граничне и обалске страже (Фронтекс) заједно са хрватким полицајцима штите границу ЕУ од најезде миграната. Полиција Хрватске опремљена је најновијим радарима за контролу границе, тако да су мигрантима шансе за илегалан улазак сведене на најмању могућу меру.

Тако се и створио „Бихаћки џеп“. Због хиљада миграната који стварају све више проблема локалном становништву, Бишћани су оджали неколико протеста којима настоје извршити притисак на власти у Сарајеву, како би се укључиле у решавање нагомиланих проблема.

Мигранти – македонска граница

Мигранти свакодневно продиру у БиХ из Србије и Црне Горе, број полицајаца је недовољан да би их вратили с границе. Оне који успеју илегално ући у БиХ, полиција приводи до прве канцеларије Службе за послове са странцима, где попуне формулар, односно захтев за азил, након чега су слободни и настављају своју маршуту. Узимају им се отисци прстију, али подаци које наведу се не проверавају. Мигрант се може представити како жели. Документе са собом или не носе, или их крију.

Након „евидентирања“ мигранти се усмеравају, најчешће од полиције, даље – из Бијељине према Тузли, из Тузле у Сарајево или Бихаћ, из Бихаћа у Сарајево, из Сарајева у Бихаћ. С обзиром да их са хрватске границе одлучно враћају, Босна и Херцеговина за мигранте постаје својеврсна „тампон зона“. У наведеним околностима све их је више који намеравају да остану у БиХ.

Мигранти и јесу део инжeњеринга којим се желе успоставити марионетске владе на Балкану, Црноморском базену, Закавказју. Изоловану финансијску елиту, надахнуту глобализмом, не интересује што Европа, ако не буде способна да управља ризичним друштвима, више никада неће бити оно што је била.

Да ли ће ЕУ бити способна за организацију менаџмента за одбрану? Ако не заустави мигрантске таласе, ЕУ ће се суочити са побунама становништва. Чему се БиХ може надати?

Ко год у Сарајеву мисли да су му мигранти из Пакистана и Авганистана ближи од Срба и Хрвата, имаће довољно времена да се суочи са заблудом. Сорош и други „филантропи“ желе извршити утицај на културне идентитете и направити конгломерат територија и народа. Уз помоћ мрежних медија, невладиних организација, и политичких послушника, кроз реконструкцију друштава желе створити свој, виртуелни Балкан.

Сорош није једини који жели пад Рима, што је постао фигуративан назив за ЕУ. С несмањеном жестином исто желе и играчи окупљени око Ротшилда и Рокфелерових. Захваљујући „играма“ Запада, на Блиском истоку разорене су државе, народи подељени у племена и секте, уништена су друштва и начин живота. „Извоз демократије“ од Оријента није направио западно друштво, али би извоз миграната од Запада могао направити Оријент.

Док се 70 000 миграната кроз Грчку креће према БиХ, тако бар каже министар Мектић, не треба заборавити чињеницу да их је на територији Турске још 2,7 милиона, што је велико оптерећење за турске пореске обвезнике. Од обећане три, ЕУ је Турској платила тек 1,7 милијарди долара.

Имиграција је део биополитике, као компоненте мрежног, односно безграничног рата. Тренд миграција се шири. Узроци су ратови, климатске промене. Мигранти су постали оружје. Како су операције НАТО главни окидач за мигрантске таласе, није тешко одгонетнути главну мету.

Мигранти у бихаћкој регији

Русија је напредовала технолошки, нарочито у наменској производњи. Руско оружје јесте супериорно, али ни Русија као ни ЕУ још немају адекватно решење за мрежне ратове.

У ЕУ све више расте отпор према владавини долара и већ се може говорити о почетку валутног рата. Испољен је чврст став у вези Сјеверног тока 2 и Турског тока.

НАТО, користећи мигрантску кризу, настоји инкорпорирати Србију и Републику Српску. У сврху свргавања актуелне власти и наметања марионетске, за Бања Луку су поново у припреми протести. Станивуковићу као и Драгичевићу, по савету ментора изненада је „прорадио“ страх да их полиција жели ликвидирати. Драгичевић и још неколико чланова групе су на обуци.

Приметно је колику је медијску пажњу Станивуковић добио у Сарајеву, добиће је и у „ЦИА медијима“ у Београду, а онда ће против „корумпиране и злочиначке полиције“ устати британски Гардијан, Дејли мејл, и други британски медији. То ће за Лондон и америчку „дубоку државу“ бити доказ да због стабилности и безбедности грађана, БиХ мора у НАТО. Зато је на сцени опструкција успостављања Савета министара.

Претходно у Бања Луци улица треба да изнедри неког ко ће се попут Хуана Гваида у Венецуели прогласити шефом државе. А то са улицом у Републици Српској баш не иде.


Извор: Све о Српској

Оставите коментар

Оставите коментар на Мигранти и злочинци као део балканског инжињеринга

* Обавезна поља