dugin-aleksandarКао што смо већ рекли много пута, главна тема ове политичке сезоне нису избори, него рат. Али, ако избори негде имају значај, онда је то у САД, где су поново блиско повезани са ратом. Пре три дана, у суботу 17. септембра, вероватноћа овог рата била је запањујуће висока. Као што знамо, америчке трупе, које нико никад није позвао у Сирију, бомбардовале су положаје сиријске војске у Деир ез Зору. У бомбардовању је убијено 60 војника сиријске војске.

Овај напад је био од изузетног значаја за милитанате Даеша, које САД неформално саветују и наоружавају, као борећи се против њих. Ово је прешло сваку меру. Бомбардовање сиријских војника је једна ствар, али то значи објаву рата не само против Сирије него и против Русије, која се бори у Сирији на Асадовој страни. А то значи да нема даље.

Наравно да је руководство САД одмах објавило да је ваздушни напад био грешка и упозорило руско руководство да не показује осећања. Али све што Американци раде је лаж, јер модерна технологија омогућава да се предмети сателитски виде на рачунару. Теоретски, амерички бомбардери нису могли једноставно да помешају циљеве. И, што је најважније: ако су вам рекли да су се припремали да вас бомбардују, а ви нисте ништа рекли, да ли то онда значи да се слажете?

Сасвим је очигледно да се САД припремају да покрену рат против Русије. Инциденти на границама су извиђачке операције. Али како ће Москва, Путин и Кремљ реаговати? Још није направљен заокрет после кога нема назад, али зар није реакција Москве показала само колико су Руси спремни за директан фронтални сукоб са САД и НАТО? Због тога је изведен ваздушни напад на сиријске војне положаје.

Глобалистичко руководство САД очигледно не може да влада целим светом, штавише Трамп је претња њиховој контроли и над сâмим САД. Сада, док је лутка Барак Обама још увек посађена у канцеларији, а глобалистички кандидат Хилари Клинтон се распада пред очима америчких бирача, последња је шанса да се започне рат. То би омогућило да се одложе избори или да се Трамп натера да, ако победи, почне свој мандат у катастрофалним условима. Дакле, америчким неоконзервативцима и глобалистима треба рат. И то брзо, пре него што буде прекасно. Ако Трамп уђе у Белу кућу док је мир, онда таквог рата неће бити, бар у догледној будућности. И то би значило крај свемоћи манијакалне глобалистичке елите.

obama-bzezinski

Све је тако у овом тренутку веома, веома озбиљно. Због пада у амбис, НАТО идеолозима и америчким глобалистима треба рат сад, пре америчких избора. Рат против нас. Не толико због победе, већ због самог процеса рата. То је једини начин да продуже своју доминацију и скрену пажњу Американаца и целог света са бескрајне серије својих неуспеха и злочина. Игра глобалиста је откривена. Они ће ускоро морати да се повуку са власти и иду пред суд. Само их рат може спасити у тој ситуацији.

Али шта је са нама? Нама рат не треба. Не сада, не сутра – никад. Никад у историји није нам био потребан рат. Али стално смо се борили и уствари скоро никад нисмо изгубили. Губици су били страшни, напори огромни, али смо победили. И увек ћемо побеђивати. Ако то не би било тако, онда данас не бисмо имали оволико велику земљу без стране контроле.

У овом случају морамо купити онолико времена колико је могуће. Американци су у суштини напали наше положаје, као и у августу 2008. године у Грузији, у Скинвалију. На Русе се пуца, и то се не може игнорисати. Наша реакција је изузетно опрезна и уравнотежена. Ми смо на смишљен начин изразили шта мислимо о овом америчком нападу.

Коб ове ситуације је у томе да, ако се Вашингтон одлучи за рат сада, онда се рат не може избећи. Ако ће инсистирати и поново понављати ситуацију од 17. септембра, онда ћемо морати или да прихватимо изазов и кренемо у рат или да свесно признамо пораз.

У овој ситуацији исход борбе за мир која је, као и увек, у потпуности у нашем интересу, не зависи од нас. Нама стварно треба мир, да купимо време до 8. новембра, а онда ће све бити много лакше. Али хоће ли распадајући колос то омогућити овај пут?

Не дај Боже да се то догоди. Али они који су могли да се моле молили су се и уочи Првог и Другог светског рата. У сваком случају, наш циљ је увек и само победа. Наша победа.

Американци бомбардују наше момке. Трећи светски рат никада није био ближи.


Извор: Катехон

Оставите коментар

Оставите коментар на Никад ближи трећи светски рат

* Обавезна поља