seselj-novi-sad-3631-vojislДаме и господо, ви се вероватно сећате времена када сам био један од најобавештенијих људи у Србији. Био сам успешан у формирању служби за информисање, које су ме редовно снабдевале егзактним подацима, од виталног значаја за укупни политички живот у Србији и шире.

За ових шест месеци трудио сам се да обновим тај информативно-политички сервис, окупљајући људе са којима сам раније сарађивао, али и нове људе, које сам тек упознао. Тај сервис укључује и стручњаке безбедносне струке, обавештајце, професионалце, активне и пензионисане и они ће ми сада редовно достављати своја сазнања о питањима која су од егзистенцијалног значаја за народ и државу.

Пре неколико дана добио сам најсвежије информације о операцији „Игл“ или „Орао“, коју припремају Американци и изразито је антисрпског карактера. У извештају поводом те операције каже се – од почетка украјинске кризе и враћања Крима под суверенитет Русије, као и ескалације ратног сукоба на истоку Украјине Балкан постаје поново чвориште геостратешких интереса на глобалном плану. Посебно на важности добија у тренутку руске одлучности да истраје у одбрани својих интереса и своје интересе брани ван граница Русије. Западу, а посебно Американцима, аларм се упалио у тренутку када су помислили да су зауставили Јужни ток и да су Русију онемогућили да преко енергетике прошири свој утицај на Балкан, а Русија на то одговорила мимо свих геостратешких процена, споразумом са Турском, што отвара пут и могућност балканским државама да се на исти конектују.

Значи, Америка је више изгубила него што је добила блокадом Јужног тока, јер Јужни ток је потпуно оставио Турску, као регионалну војну и економску силу, ван токова. Турски ток поново Балкан ставља пред дилему – искористити или не економске погодности тог турског тока.

Трусна је ситуација у Грчкој, лоша економска ситуација и у Бугарској и у Румунији, недефинисана политичка оријентација у Србији, недовољно је брзо спровођење Бриселског споразума од стране Владе Србије и вишедеценијски интерес Ватикана и католицизма за слабљење и неутралисање Словена и православља на Балкану. Америчка обавештајна агенција, заједно са МОСАД-ом прави план „Игл“ или „Орао“ и тај план инплементира преко Тиране.

План се састоји у томе да се Албанија, као вековни непријатељ православља на Балкану, искористи за изазивање напетости у првој фази, а то је фаза која је већ почела у другој половини 2014. године, а подразумева запаљиве политичке поруке из Тиране у односу на Косово, посебно према Србији.

Црна Гора је поштеђена, јер је већ на прагу НАТО пакта и мафијашки издајнички режим Ђукановића одрађује све што је потребно за приватне трансакције новца и драгоцености појединцима из владајућих политичких структура са Запада, као и мултинационалних компанија.

За главну мету одређена је Србија, као централна земља Балкана и потенцијална територија где би Русија могла да се стратешки позиционира у односу на Европу.

Македонија остаје као друга дестинација за дестабилизацију, али се план мења зато што влада у Београду са задршком, али ипак спроводи предају Косова, прихвата измену Устава са намером да се Косово дефинитивно изузме из уставне и територијалне целине Србије. Институције државности је већ готово у целости препустила режиму у Приштини и остала је још само промена Устава, а чланство Косова у Уједињеним нацијама остаје после само као формалност. Македонија сада важи као пример и упозорење Београду шта га чека уколико не буде кооперативан.

У међувремену се Косово увлачи у међународне спортске савезе, а режим у Београду то немо посматра, понекад са неким несувислим саопштењем минорних спортских функционера или другоразредних политичких личности. Зато се у Македонији отвара политичка, а потом и свеопшта криза, коју режим у Скопљу тешко може да контролише и питање је времена када ће актуелна влада у Скопљу морати да се повуче.

taci-bajden

И у октобру, новембру и децембру прошле године и делом у јануару ове године, у Београд долазе два врхунска агента. Један је из Тел Авива, двоструки агент (и МОСАД-ов и Цијин) под именом Мајкл Браун. Не зна српски језик и зато му је као подршка додељен Насер Пацоли, рођак Беџета Пацолија, најбогатијег Албанца, који живи у Лугану, у Швајцарској, образован је, говори одлично енглески и српски, а наравно, и албански као матерњи.

Ово је веома битно ради припреме операције „Орао“, а то подразумева одабир циљева за терористичке акције на територији Србије, довођење и давање инструкција појединцима и групама, које су убачене у све регионалне центре Србије: Ниш, Чачак, Крагујевац и главна мета је Београд.

Обојица бораве овде као бизнисмени и имају логистику америчке амбасаде. Користе шифроване сателитске телефоне за везу са централом у Вашингтону и Тел Авиву. Као бизнисмени се представљају онако како у датом моменту процене саговорника, односно потенцијалног партнера у послу. Код неког су заступници „Филипа Мориса“, код неког су трговци војном опремом и наоружањем, код неког су хотелијери и траже локације за зидање ексклузивног хотела у Београду.

Насер Пацоли користи наш телефон 065/440-82-60. Мајкл Браун даје америчке бројеве 001372864698 и 0013472864698 и представља се као сувласник америчке фирме „Fenix energy USA LLC“. Чак оставља и имејл fenixenergyusa@gmail.com. Визит карте не остављају никоме и нигде. Наравно, ако и тада неко можда посумња у озбиљност наступа, исти је у систему наведене фирме и све потврђује да се ради о бизнисмену.

Били су на преко 50 адреса у Београду, сретали се и са званичницима у министарствима, функционерима града, „Југоимпорта“, Министарства одбране, бизнисмена готово свих бранши – од трговине хране, цигарета, кафе, до некретнина, хотелијерства, изградње инфраструктуре. Све време им се шаљу обучени албански појединци и групе из Немачке, Швајцарске, са Косова, са лажним документима. Дају им се адресе јатака, где и када могу на одређени знак да дођу, да буду смештени, преузму средства и технику за извршење терористичких напада.

Читавих пет месеци су, са мањим прекидима, боравили овде и несметано и неопажено обавили задатак, вратили се назад, наравно, без иједног обављеног посла што се тиче бизниса.

Наше службе су биле потпуно неспособне да било шта препознају, а још мање да открију.

Били су смештени, углавном, у хотелу „Топлице“, у улици Краља Петра Првог. У једном од хотела код пијаце „Ђерам“, групе и појединци су добили задатке и чекају знак за акцију. У регионалним центрима је неколико група и пар појединаца од по 20 до 30 људи. У Београду их је око 150 до 170. План је да се изврши дисперзија терористичког удара како би се снаге безбедности развукле и њима се отежало деловање и изазвао хаос. Планиран је удар на високофреквентним локацијама са што више цивилних жртава.

Творци ове операције уназад месец дана дозирано притискају режим у Београду да се убрза имплементација Бриселског споразума и исто тако направи отклон од Русије и усклади спољна политика са политиком Брисела.

Да ли институције разумеју, препознају и схватају те поруке на прави начин, тешко је рећи. Али тешки дани су пред Србијом. Да ли институције разумеју, препознају и схватају те поруке на прави начин, тешко је рећи. Али тешки дани су пред Србијом.

siptari-uck-ovk-botasot

Предстојећом посетом Вашингтону премијеру Вучићу ће бити наметнуто све оно што треба да уради. Исто тако, биће му стављено до знања да неодлучност, лавирање и са Бриселом и са Москвом мора да престане и да се уведу санкције Русији.

Имаће врло кратак рок, а 28. јуни је одређен као датум до када би се морале десити тражене одлуке, у противном акција „Орао“ се спроводи на Видовдан, отвара се потом одмах проблем у Прешевској долини, Санџаку и косовске полицијске и безбедносне снаге улазе на север, до административне линије, са образложењем да спречавају преливање нереда и хаоса на територију Косова.

Оно што је посебно забрињавајуће је то да је режим у Београду уцењен, корумпиран, инсталисан од страног фактора и да чак и зна да нема снаге да се супротстави. Ћутаће и чекати и са закашњењем реаговати, а питање је како.

Посета премијера Вучића Тирани је исто тако планирана не у Београду, већ у Бриселу, где ће му бити саопштено да Тирана не може да обећа и да гарантује да може контролисати незадовољство Албанаца на простору Балкана, а посебно Косова, да не могу да се несметано крећу, развијају економију и иду несметано ка чланству у Европској унији и Уједињеним нацијама.

Ми смо размишљали свега неколико минута да ли ово треба одмах изнети у јавност или сачекати и превагнуло је мишљење да је најбоље одмах алармирати јавност и натерати државне органе да бар делимично реагују, ако нису у стању да се ефикасно супротставе свему ономе што нам планирају западне силе.

Ми желимо да се учини све што је у нашој моћи, да се превентивним деловањем предузме све што је потребно да се спречи велики хаос и да се спрече бројне жртве, ако дође до тих терористичких напада, када крену са реализацијом операције „Орао“.

Конференција за штампу СРС од 21.05.2015.


Извор: С Р С

Оставите коментар

Оставите коментар на Операција „Орао“ као нови амерички удар на Србију

* Обавезна поља