Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик отпутовао је у тродневну посету Мађарској, где се састао са представницима Срба у овој земљи и СПЦ, као и са мађарским премијером Виктором Орбаном. Био је то логичан и очекиван потез државника који прати геополитичка кретања.

Након више него успелог сусрета са Ердоганом, Додик је о горућим политичким и безбедносним питањима Балкана разговарао и са Орбаном, и то непосредно након што се Орбан вратио из САД, где је отишао на позив америчког председника Трампа. Наравно да су на дневном реду Додиковог састанка са Орбаном биле теме које се тичу билатералних односа БиХ и Мађарске, али је, свакако, основна тема била мигрантска криза.

Мађарски премијер је жестоко критикован од ЕУ што је поставио ограду како би зауставио проток миграната и спречио их да на незаконит начин уђу у његову земљу. Виктор Орбан је брже од свих схватио да се мигрантски инжињеринг може третирати као напад на суверенитет земље. Обавештајна служба Мађарске је трагала за одговорима на питања одакле мигрантима новац након ратова који су вођени у њиховим земљама, и како то да је код свих миграната пронађена приближно иста сума новца?

Одговор до којег су дошли гласио је да мигранти за путовање у ЕУ добију 11.000 долара и програмиран смарт телефон са увезаним мрежним групама, упуствима и телефонским бројевима преводилаца из НВО сектора. На располагању су им и правна помоћ и савети за алтернативни план. Мигрантима се новац уплаћује сукцесивно, сходно етапама које превале, на no-name Mastercard које добију приликом доласка у Грчку, а трансфер новца се врши и посредством Western Union.

Према сазнањима којима располаже Мађарска, у позадини финансирања миграната су америчке агенције, а намера је дестабилизација ЕУ и целог континента. Недавно је у чланку који је објавио Market Watch под насловом „Ево мог плана за решавање проблема азиланата“ Сорош критиковао Орбана, наводећи да Орбанова политика „прети да уништи и подели ЕУ“. У том контексту Сорош промовише отварање хиљада НВО како би се олакшала масовна миграција у ЕУ.

Мигрантска мастер-картица преко које им се уплаћују донације

Орбан је узвратио тврдњом да они који поздрављају долазак миграната играју према Сорошевим правилима и да су у Сорошевим рукама. Орбан је схватио игру Сороша и Ротшилдовог круга и одлучио да постави ограду. ЕУ га је критиковала, приказала као диктатора и ксенофоба, али је цинизам ЕУ постао парадокс јер је Орбан све радио у складу са прописима ЕУ. Наиме, ЕУ захтева да се према мигрантима поступа сходно прописима, односно да мигранте приликом уласка у зону Шенгена на граници полиција региструје. Орбан се критикује управо због поштивања тих прописа. Париски Ле Монд, који је увек против Орбана, објавио је текст у којем се износи да Орбан покушава да криминализује илегалне имигранте.

Читава стратегија подразумева коришћење Арапа као оружја у сврху дисфункције ЕУ и Европе уопште, при чему се посебна пажња придаје Балкану. Од нових мигрантских таласа, а у 95 одсто чине их млади, старости од 20 до 35 година – који приликом сусрета са полицијом изјављују да беже од војске и рата у Сирији, иако долазе из Пакистана, Судана, Авганистана, Ирака и Либије – очекује се да „пробију“ мађарски зид. Међутим, Орбан је недавно ојачао ограду на мађарској граници. Стога се Орбану, али и Додику, који је такође схватио игру око миграната, спремају протести ради „промјене режима“.

Ако пажљивије посматрамо стиснуту шаку америчких обојених револуција које позивају младе на побуну, схватили бисмо да неолиберализам продубљује контролу над човечанством усвајајући левичарске револуционарне методе и симболе. „Револуција у боји“ подразумева транспорт више хиљада људи на место одређено за протесте путем НВО сектора, иза којег, по правилу, стоје стране службе.

Руски амбасадор у Француској, Александар Орлов, поводом мигрантских таласа изјавио је да види да само млади беже, наводно од рата, иако би требало да бране своју земљу, али да не може да не примети да у мигрантским таласима има занемариво мали број жена и деце, иако су у сличним ситуацијама жене и деца у највећем броју.

Европски медији и даље избјегавају да цитирају Гадафија да Европи, у случају његовог свргавања, прети опасност од миграната и оперативаца Ал Каиде, који ће доћи прерушени у мигранте. Западноевропски медији игноришу и упозорење Башара ел Асада да хиљаде терориста Ал Каиде и Исламске државе долазе у Европу као мигранти.

Како протумачити потез немачке владе која је пре две године организовала конференцију у Берлину под називом „Дијалог и визија за Немачку 2050“, а на којој су предложени нови социолошки термини попут „имиграциона позадина“? У брошури која је објављена након конференције наводи се да ће се различите етничке групе до те мере измешати да ће сви имати „имиграциону позадину“.

То иде у прилог Ротшилдовој тези о светској влади по којој ће мигранти заборавити на порекло и више неће бити важно ко је ко, јер, по замисли глобалиста, једини идентитет који ће опстати биће идентитет потрошача. За не поверовати је да се под покровитељством једне озбиљне владе објави документ који је чиста утопија.

Након што је постало јасно да Арапи одбијају да се асимилују, и да се Арапи селафисти не могу интегрисати у немачко друштво, власт је покренула процес привлачења младих, али и асимилацију читавих породица с Балкана, јер је општепознато да се балкански народи лако асимилују и да већ друга генерација имиграната с Балкана не говори матерњи језик већ искључиво немачки.

Додик и Орбан у Будимпешти 18.06.2019. године

С придошлицама са Балкана би се могао успоставити својеврсни баланс у Немачкој. Егзодус младих с Балкана се организовано промовише посредством друштвених мрежа и законодавним олакшицама. Мигрантима придошлим с Блиског истока и Пакистана, а којима у Немачкој буде ускраћено право на азил и даљи боравак, следи депортација у земљу у којој су регистровани, а то је Србија.

И то иде у прилог Сорошовим плановима, а он сматра да ће исламски фактор на Балкану држати Русе даље од региона. Сорош процењује, а то је и став америчке „дубоке државе“, да је Балкан „контакт тачка“ Немачке и Русије. Како би се спречила економска и политичка интеграција Русије с Немачком, неопходно је да се и Русија и Немачка удаље с Балкана. То је у позадини наглог повратка САД и Британаца на Балкан.

Други пројекат осмишљен са истим циљем је Иницијатива „Три мора“, коју чини 12 европских држава. Циљ иницијативе званично је јаче повезивање земаља које излазе на Балтичко, Црно и Јадранско море, али се овај амерички коридор од Балтика до Црног мора заснива на плану о раздвајању Немачке и Русије. САД не желе да се немачка технологија споји с руским природним ресурсима, што се могло видети из јавно испољеног америчког става према Северном току 2.

Немачка је одустала од пароле „Добро дошли мигранти“, али Сорош није одустао од својих планова. А Сорошев план је монструозан и подразумева пресељење милиона миграната са севера Африке, из Пакистана и Авганистана, па чак и Ујгуре из кинеске провинције Синкјанг Сорош намјерава населити у Европу. У првој фази мигрантима би биле затрпане Србија и БиХ, јер ЕУ показује „нулту стопу“ толеранције према мигрантима, што се види из понашања хрватске полиције према мигрантима на граници са БиХ.

Виктор Орбан је прозрео мигрантски инжињеринг, заштитио мађарске границе и јавно рекао да је мигрантска криза немачки проблем. Од њега се има шта чути и научити. Срдачан пријем који је приредио Милораду Додику и изјава да Српска ужива велико поштовање у Мађарској, и да односе Мађарске са Републиком Српском треба интезивирати, указује да је након састанка са Ердоганом Додик укњижио још један велики геополитички поен.

Узгред, односи Ердогана и Орбана су изузетно добри.


Извор: Све о Српској

Оставите коментар

Оставите коментар на Орбан и Додик у геополитици Балкана

* Обавезна поља