Ви сте, господине Симићу, у Вашем тексту Давор Драгичевић заговара пренос надлежности са Српске на БиХ, показали елементарно непознавање политике и интелектуалну немоћ да повежете ствари које би и малом дијетету биле јасне. Тиме сте повриједили многе грађане БиХ, па и мене, због чега Вам се овим путем обраћам.

Тврдећи како покрет ‘правда за Давида политизира ствари, навели сте сљедеће: Упућена је, од стране покрета, медијима порука по којој ће било ко ко буде учествовао у раду Народне скупштине, која треба засиједати на иницијативу предсједника Републике о лажним извјештајима о Сребреници које је раније усвојила бити, ни мање, ни више него – саучесник у убиству Давида Драгићевића!

Вама је ова, кристално јасна ствар, несхватљива, што је несхватљиво; тко ли све данас завршава факултете!

Ви знате, да је прије 15 година, крајње респектабилна Ешдаунова комисија, оснажена ауторитетом тадашњег предсједника Републике Српске, (господина Чавића – прим.уредника) знанствено закључила да је за ‘Сребренички Геноцид’ одговорно најмање 22 000 људи. Дакле, драги Вотсоне, они који у садашњој Народној скупштини желе да то оспоре, они не само да бране убице сребреничких жртава, него и убице свеколике српске дјеце коју садашња власт малтене „свакодневно убија“.

Али, драги Вотсоне, ствари су далеко теже. Тих 22 000 има широку родбину и пријатеље, што је, дакле, најмање педесет тисућа особа које су спремне бранити убице из Сребренице. Ако се томе дода још пар стотина тисућа људи који су доживјели прање мозга од „тоталитарног режима“ Милорада Додика, онда број бранитеља убица сребреничке и српске дјеце је регионално, па и планетарно, забрињавајући

Свјестан оваквог стања, покрет је морао упутити писма страним амбасадама, првенствено западним које су, и у пракси, познати промотори људских права, тражећи од њих да ових пар стотина тисућа бранитеља убојица сребреничке и српске дјеце, на сваки могући начин неутрализирају.

Ви, према томе, не схваћате да ова иницијатива наведеног покрета није пријенос надлежности са РС на БиХ, те на иноземни ниво, него је спрјечавање даљње назификације становника Републике Српске. Зато покрет са Трга Крајине који тражи не само појединачну, него и универзалну правду, пријети блокадом избора ујесен, ако се ових пар стотина тисућа нељудских људи претходно не неутрализира.

Оно што ће се, дакле десити ускоро је слиједеће:

  • Уставни суд БиХ, двојица Бошњака и тројица страних судаца, ће засједати и искључити садашњу власт и њене партије из предстојећих избора.
  • Ако се ови „нео-нацисти“ буду оглушили о овој одлуци, Валентин Инцко ће, захваљујући бонским овлаштењима, онемогућити свим неподобним Србима да учествују на изборима; трупе НАТО у БиХ ће бити у приправност, да овакву одлуку осигурају.
  • Ако ни то не успије, пред саме изборе ће у Бања Луку стићи, барем, педесет тисућа Бошњака и онемогућити одржавање избора; недавно је генерална проба у том смислу била успјешна!!!

Резултат: на изборе ће ићи само опозиционе партије и славодобитно их добити, а након тога ће уз свесрдну подршку странаца, укинути ентитетске границе и прогласити грађанску БиХ!!!

Коначно, у ту част, Трг Крајине ће постати Трг јединствене БиХ.

Надам се, господине Дани(ј)еле да сте сада схватили колико је ваш текст био мањкав, ускогрудан и штетан за оно још мало Срба који нису залуђени Додиковим „национализмом“.

Исто се тако надам, да успркос Вашој изразитој, нарцисоидној сујети која је прешла у легенду, да ћете ово моје отворено писмо одмах објавити сходно Закону о штампи.

Никад Ваш, потпуно искрено, Емил Влајки


Извор: ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Отворено писмо Дани(ј)елу Симићу или све је то сатира

* Обавезна поља