vucic-pinkОд како је Александар Вучић постао председник Владе Србије, он је у свему први, Србија је све по први пут доживела са њим и он је најбољи и све ради најбоље. Више постаје очигледно да је ово једна од Вучићевих манипулаторских техника.

Ево неколико Вучићевих интересантних “по први пут” изјава. Наком ове анализе, више не можемо да тврдимо да је Вучић вешт манипулатор. Очито је да је реч о аматеру.

*     *     *

“Србија у првих 40 дана ове године нема дефицит први пут у новијој историји”. Он је навео да се у претходних десет месеци састао са више председника држава и влада, као и министара спољних послова “него што су то учинили његови претходници за девет година, иако ни они нису имали мале дипломатске активности” (Блиц, 10. 2. 2015.)

“Готово нико не дочека овакав дан који сам ја дочекао, да после 20 година листа коју сам водио има најбољи резултат у историји вишепартијског система у Србији. Говорим о броју гласова, не о броју мандата. Више од оне Милошевићеве, чак из 1990.” (СНС, 16. 3. 2014.)

“Рокове које смо себи дали у потпуности ћемо испунити, то ће бити најбрже састављена влада од 1993.” (Блиц, 14. 4. 2014.)

“Ова Влада ће бити најмања. Данас смо разговарали о ресорима, Влада неће имати више од 17 чланова. Дакле, рекли смо 19, што је било најмање, 17 је убедљиво најмање од успостављања вишестраначја у Србији. Србија ће имати малу, модерну и ефикасну Владу.” (СНС, 14. 4. 2014)

“Биће то најдужи експозе од свих досадашњих, да народ види шта је наше наслеђе, с чим се суочавамо и са чим морамо да се изборимо.” (Блиц, 15. 4. 2014.)

“Прочитао сам све експозее претходних мандатара, сагледао резултате који су постигли и једну ствар могу са поносом данас овде пред вама и пред нашим народом да истакнем, а то је да ће овај експозе садржати не само правце наше политике, већ први пут и темељан, озбиљан, одговоран и целовит план и програм рада нове Владе.” (Отворени парламент, 27. 4. 2014.)

“Осим тога, ова Влада ужива снажну подршку овог парламента, готово без преседана у модерној српској политичкој историји.” (Отворени парламент, 27. 4. 2014.)

“Користим ову прилику да се, пре него што представим програм нове Владе, захвалим грађанима на историјској подршци коју су на изборима дали СНС, као и странкама које су са нама биле или су данас у коалицији.” (Отворени парламент, 27. 4. 2014.)

“Први пут у последњих 20 година Србијом владају они које је народ изабрао, а не тајкуни, а први пут је власт у функцији народа, а не милионера који су се обогатили на народној грбачи, а тако ће бити и у будуће.” (Отворени парламент, 27. 4. 2014.)

“Компанија ‘Ер Србија’ ове године ће први пут у историји зарадити новац и неће га тражити од државе, а до краја 2015. године успоставиће летове за САД.” (Бета, 29. 4. 2014.)

“Ја сам председник Владе Србије, изабран можда не уз највећи број мандата, али уз највећи број гласова у савременој историји Србије.” (Вести, 13. 5 2014.)

“Ово (поплаве) је највећа катастрофа која се не памти у историји Србије.” (Блиц, 15. 5. 2014.)

“Србија ове године први пут у историји има већу трговинску размену са Аустријом од Хрватске. Србија је по први пут постала највећа економија на западном Балкану.” (Сеебиз, 4. 6. 2014.)

“Србија и ја, као премијер, можемо први пут у нашој историји без околишања рећи да желимо Немачку за савезника.” (Дојче веле, 11. 6. 2014.)

“Први пут у савременој историји имамо план, који ћу вечерас да изнесем.” (Ало, 18. 9.2014.)

“Ово што сада радимо, најхрабрији је потез у српској историји, тај напор да се земља, после много деценија, исцели и постане уређена и нормална. И ту нема назад, нема одустајања.“ (Информатор СНС, 7. 10. 2014.)

“Ми имамо израженију макроекономску стабилност него што смо је имали готово икада у савременој политичкој историји.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014. године)

“По први пут у савременој историји Србије немамо повећање броја незапослених, већ имамо пад незапослених и то не само по Републичком заводу за статистику, већ и по веома прецизним подацима Националне службе за запошљавање у број.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

“Нисам насмејан зато што ми је лако да предузимам најнепопуларније мере у историји Србије, најтеже мере у историји Србије.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

“Нажалост, урадили смо много више од седам ствари које су по први пут у савременој српској политичкој историји. Не једна, не седам, било их је 10, 20. Чуди ме да сам то рекао само седам пута и на то сам поносан.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

По први пут у српској историји, у савременој политичкој српској историји се догађа нешто овако. Догађа се да признамо и да јасно и недвосмислено говоримо у каквој ситуацији се наша држава налази и да говоримо о томе какао да из те ситуације и кризе изађемо.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

“Никада у својој историји нисмо имали тако добре услове задуживања.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

“Дакле, наш је проблем у томе што су имали нека јавна предузећа годинама, деценијама и скривене рачуне, рачуне које ми никада нисмо видели у нашим билансима, рачуне које ви никада нисте видели у буџету, рачуне које ми никада нисмо приказали посланицима, не ове године, него никада кроз историју српског парламента.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

“Имамо наплату акциза и за нафту, што смо негде очекивали, већу од планираног, али по први пут имамо и наплату акциза за дуван већу од планиране, што је за нас изненађујуће, да вам искрено кажем.” (Отворени парламент, 24. 10. 2014.)

vucic-ikarbus

“Више смо узели на ПДВ сада него у историји, чак 42,5 милијарди динара за октобар месец.” (Танјуг, 3. 11. 2014.)

“Свестан сам тога да предузимам најнепопуларније мере у историји Србије, али уз те мере и а најавама које имамо по питању „Железаре“ и „Петрохемије“, одговорно кажем да ћемо већ наредне године имати раст од око 1,15 одсто, а да ћемо у 2016. години моћи да рачунамо с највећим растом у Европи.” (Информатор СНС, 6. 11. 2014.)

“После века сукоба, направили смо искорак који се може назвати историјским и уместо сукоба изабрали смо договор, а уместо смрти, изабрали смо живот.” (Глас Америке, 4. 12. 2014.)

“Имали смо више спољнополитичких активности него Јосип Броз у најбољих пет година велике Југославије.” (Конгрес СПС, 14. 12. 2014.)

“Први пут после много година Србија има и план и програм. Први пут после много година Србија види на хоризонту светло и после много година цео свет и то по први пут дакле признаје, цео свет, све финансијске институције, апсолутно сви.” (Отворени парламент, 22. 12. 2014.)

“Желим да људи у Србији знају, ово је први буџет у савременој историји Србије где су нам номинални расходи нижи у односу на претходну годину. Дакле, номинално, не говорим дакле, да узимате било какву клаузулу, номинално су нам расходи нижи.” (Отворени парламент, 22. 12. 2014.)

“Људи из ММФ, Светске банке, ИБРД-а свуда кажу, из свих тих организација кажу – најбољи буџет, ми потписујемо са вама аранжман, ми са вама правимо договор. То је први пут да Србија постаје сигурна земља за будућа покољења.” (Отворени парламент, 22. 12. 2014.)

“Србија је у савременој историји најпоштованија у Европи и свету.” (РТС, 27. 12. 2014.)

“Мислим да ћемо добити највећу цену у историји коју је Телеком могао да добије.” (РТС, 27. 12. 2014.)

“Имали смо чврсту политику очувања суверенитета Србије, поштовали смо себе, али смо били поуздан парнер. Србија је у савременој историји најпоштованија у Европи и свету.” (РТС, 27. 12. 2014.)

 


Извор: Телепромтер.рс

Оставите коментар

Оставите коментар на Преглед свих Вучићевих „први пут у историји“…

* Обавезна поља