Власниче фабрике лудила,

Сваки дан убеђујеш грађане да не виде оно што виде и да виде оно чега нема. Твоја фабрика лудила непрекидно клопара, стварајући несносну буку хвалоспева, у којима кличеш сам себи. Док урлаш на све друге. Али, да те похвалим, знам да ће ти значити. Ниси ти ни најмање крив за производњу тог лудила. Ти другачије нити умеш, нити можеш. Криви су они који то лудило конзумирају, вољно или невољно, не чинећи ништа да ти затворе ту изопачену фабрику. Чиме би спасили и себе и тебе.

Не разумеју те чак ни пријатељи из Европске Уније. У коју си обећао да ћеш нас увести до 2020. Године. Најпре си 21. октобра 2013. године, рекао да ћеш “сигурно остварити задатак” и да ће Србија до 2020. бити у ЕУ.

После само осам месеци, 19. јуна 2014. године, као и обично, демантовао си сам себе и рекао да никада то ниси изјавио, запањен што се 2020. година уопште и помиње.

После си помињао 2022. Па 2025. А, онда су те у том мудром државничком лицитирању грубо прекинули ови неодговорни Европљани. Направили су Стратегију о проширењу на Западни Балкан, где је пријем Србије у ЕУ 2025. године мисаона именица. Што је министарка за европске интеграције славодобитно означила као ’’политички тренутак који Србија не треба да пропусти и испусти’’. Још је додала како је Европа на истуреном месту, шта год то значило, препознала да смо лидери на Балкану. Потом је, фикус-премијерка појаснила да је та Стратегија ЕУ велика шанса за Србију, али не и гаранција да ће се ући у ЕУ.

И таман кад смо помислили да је шизофренија у изјавама власти заокружена, ти си, по ко зна који пут доказао да може и брже и јаче и боље – да се слуђује народ. ’’Хималаји су пред нама’’ – крикнуо си, и ништа мање кричећи, додао: ’’Дошло је време да платимо цене из прошлости’’.

Само најнаивнији су помислили да се под плаћањем цене из прошлости мисли на твоје радикалско ратнохушкачко оргијање уз покличе: ’’Убићемо 100 за 1’’ Остали су схватили да је време да предаш Косово. Тражећи од грађана да те за ту одлуку подрже на референдуму. Што ће, на тренутак, задовољити ЕУ. Која је, занемаривши твоју прошлост, по први пут проговорила и о твојој садашњости. Као и о садашњости твојих ортака, лидера Западног Балкана.

Написали су да земље Западног Балкана, дакле и наша, показују елементе ’’заробљених држава’’, да је политичка елита повезана са криминалним структурама, укључујући везе са организованим криминалом и корупцијом на свим нивоима власти. Да постоји јако мешање приватних и јавних интереса, као и политичко мешање у медије и контрола над њима.

Па да ли се од тебе могло више очекивати? Јесте. Срећа, да није и горе. Мада ћеш се ти сигурно побринути да буде. У то нико нормалан не сумња. Поготово не у твојој заробљеној држави у којој студенти добијају прекршајне пријаве за протест због солидарности са радницима Гоше, док власт не предузима ништа против оних који марширају градом уз нацистичке поздраве. Ни против ректора државног универзитета коме је звоно на телефону Хитлеров говор испрекидан нацистичким узвиком ’’Зиг хајл’’.

Али, битно је да сте најавили да ће Београђани већ 2020. године, уместо у ЕУ – ући у метро, возећи се од ливаде до ливаде. Као што су се 2016. попели на двеста и нешто метара високу кулу Београда на води и као што ће 2019. године бити готов и последњи од неколико стотина објеката Београда на води.

Зато те поздрављам твојим традиционалним поздравом:

Фабрика лудила ради – нормалном то се гади.

Заувек ваш

послушни грађанин,

Срба

П. С.

Снимили сте предизборну песму за београдске изборе. Зове се ’’Престоница наде’’. Треба је употпунити. ’’Престоница наде – за власт која краде’’. Да би слика била комплетнија.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Престоница наде за власт која краде

* Обавезна поља