„Готово 1 800 дана шест главних тачака Бриселског споразума нису ни дирнуте а то не може да буде само кривица Албанаца то је потписала и Европска унија“ истакао је председник.

Господин Арифи је овде рекао да је њихов уставни суд оценио да су 22 од 23 принципа Бриселског споразума супротна њиховом уставу што значи да неће имплементирати ЗСО никада. Они ће изаћи и рећи да ће то урадити. Ово гледам већ дуго времена и сваки пут је исто“ подвукао је Вучић.“

(делови изјаве председника Вучића РТС-у, 23. март 2018. године)

Каква „искрена” изјава нашег поштованог председника Републике Србије! Али, драги председниче, како то да се уопште не сећамo да сте икада јавност Србије раније упозорили да је прошло „готово 100 дана од потписивања Бриселског споразузма а да шест главних тачака нису ни дирнуте”!?

Или да будем потпуно искрен ја се никако не сећам ни да сте икада Србију упозорили да је прошло 200, ни 500, ни 1000, ни 1500 итд. дана од потписивања Бриселског споразума а да шест тачака нису ни дирнуте!

Чудим се када сте већ толико чекали да нисте сачекали још мало па нас на ово упозорите тек онда када прође 2000 дана!!! Некако је лепа и округла бројка као створена за прославе и јубилеје! А наш покојни велики историчар Милорад Екмечић је увек упозоравао да нема ништа горе и лажније у историји од округлих цифара! Ја мислим да Ви такве цифре волите само зато јер су пропагандно врло ефикасне јер се лако памте! Као када кажете да је просечна плата 500 евра, а више се нико и не сећа да ли је она већ била толико или је сада, или ће некада бити! То је мање важно од чињенице да је нешто „округло“ 500 евра!

Чудим се и питам се – зашто сте уопште и сада изабрали да нас после свих ових 1800 прошлих дана упозоравате на потпуно неиспуњавање Бриселског споразума од стране Албанаца! Па када сте ћутали 1800 дана од дана потписивања Бриселског споразума и нисте нас ни један једини пут упозорили да се тог споразума друга страна уопште не придржава, зашто сте сматрали да уопште и сада треба да то поделите са нама и да нас то више уопште и занима!?

Занима ме, на пример, драги председниче, да сте којим случајем Ви потписали правно обавезујући Уговор о куповини стана за Вас (а не Бриселски споразум!) и да сте уредно испунили све шта бисте Ваше обавезе око уплате свих уговором предвиђених новчаних рата, а да вам продавац стана за све то време упорно не даје кључеве од „купљеног стана“, да ли бисте Ви све време ћутали и чекали да прође чак 1800 дана пре него што бисте се први пут пожалили некоме, па макар тај неко била и јавност Србије? Ја сам некако мишљења да бисте Ви у том случају, да је Ваш лични интерес у питању, да извините на изразу „вриштали као Дамјанов зеленко“ и то већ после неколико недеља или највише месец дана! Јер, искрено речено, свако нормалан би тако реаговао а не само Ви! Дакле свако би, па и ја, у том случају био „Вучић“, односно „Дамјанов зеленко“.

Узимајући све те околности у обзир, занима ме још нешто драги председниче. Као врсни и најбољи студент права у историји Правног факултета у Београду и касније и најбољи дипломирани правник у Србији (најбољи незапошљени правник, наравно!) и то од када право као наука постоји у нашој земљи, и када бисте хипотетички били способни да радите у приватној адвокатској канцеларији – шта бисте рекли неком Вашем потенцијалном клијенту који би Вам се хипотетички обратио за правну помоћ и рекао да је потписао Уговор о куповини стана на кредит и да је све своје обавезе уредно испунио и све платио али му продавац стана већ 1800 дана не да да уђе у његов тако купљени стан? Познајући Ваш карактер и Вашу импулсивност, дајем себи за право да претпоставим, па макар то било и потпуно погрешно, да бисте му рекли следеће: „Па Ви сте господине тотални идиот! Шта сте чекали до сада!? Зашто нисте дошли раније побогу човече?!“ Ако грешим, ако ми је претпоставка погрешна, ја Вам се најдубље и најискреније извињавам.

Желео сам да у овом свом тексту коментаришем само ову вашу изјаву али се онда некако баш ових дана деси и случај Марко Ђурић па морадох, хтео – не хтео, да тему проширим и на тај догађај.

И некако ми одмах паде напамет већ чувено и никада објашњено седење на стиропору и гладовање тадашњег председника странке СНС а касније нашег председника Србије Томислава Николића. Никада нико није сазнао зашто је Томислав Николић седео на стиропору и зашто је штрајковао глађу. Нико није сазнао шта су били захтеви и коме се то инатио и зашто Томислав Николић. Али ја знам да Ви господине председниче Вучићу то знате сигурно боље и од самог „притискивача, држача или камена за стиропор – познатог и под именом Томислав Николић“! Исто тако Ви једино знате и зашто је било толико важно да се тачно баш ово деси Марку Ђурићу и зашто је он морао да буде грубо вучен по улицама Приштине! Ви то знате најбоље! Као што сам сигуран да седење на стиропору није била препоручена терапија за простату Томиславу Николићу већ сигурно ваш заједнички планирани манипулаторски и маркетиншки потез, тако сам сигуран да ни Марко Ђурић није случајно ухваћен, прошетан и пуштен! И?! Прво нам реците истину за стиропор и штрајк глађу Томислава Николића, па онда за батине Марка Ђурића!

Али има још нешто о Марку Ђурићу! Сваком иоле нормалном човеку потпуно jе необјашњив потез слања воза из Београда за Косовску Митровицу осликаног иконама и свецима, уз натписе да је Косово Србија. Наравно, сваком иоле нормалном и васпитаном човеку не би баш било пријатно да се наслања на Светог Ђорђа или да стави торбу на Светог Саву а кофер на Богородицу! Исто као што ниједан нормалан човек не би тако осликао свој ауто или камион, написао на шему Косово је Србија и са њим пошао на Косово и Метохију, па се потом чудио негативној реакцији Албанаца! То је чини ми се такође осмислио Марко Ђурић!

Не знам коју је половину, чевтртину или осмину мозга при томе користио и да ли је уопште користио свој или туђ мозак, или чак уопште није ни користио тај део тела док је то смислио, али је последица била да су органи такозване државе Косово одмах забранили том возу да улази на Косово. И тако је геније Марко Ђурић, и Ви господине председниче који сте га у томе подржавали, успео да наше становнике северног дела Косова остави неко време без, до тада редовне, железничке линије само због тог „тотално идиотског“ чина. Срећом по наше становништво, после неколико дана возни ред се вратио на старо али без употребе осликаног воза! Наравно, за те шарене налепнице икона светаца и Богородице, силне новце је платила управо Канцеларија за Косово и Метохију чији је директор Марко Ђурић а који су тај пројекат назвали „пројекат брендирања“! Који је ум то смислио!? Одговорите ми прво то, па тек онда ко је и зашто тукао Марка Ђурића!

А ја бих, на пример, због великог броја младих људи и студената Универзитета у Приштини (који је сада у Косовској Митровици), за те новце преуредио неколико вагона тога воза у светле и тихе библиотеке и читаонице, уз уграђен и бесплатан бежични интернет и радне столове са компјутерима, како би студенти током путовања од факултета до куће и назад могли да уче и спремају испите! У једном вагону би увек могла да буде атмосфера као у кафићу у коме би тај млади свет могао да се освежи и разговара и ужива на путу до Косовске Митровице. Можда би временом велики број младих налазио за сходно да посети своју браћу на северу Косова и да им да подршку! Можда би тај воз чак и зарађивао, а новац се могао дати као помоћ нашим суанродницима у нашој јужној покрајини. Можда би тај воз постао и туристичка атракција за многобројне странце који посећују Београд и Србију, који би можда желели и да „осете“ атмосферу Косова о коме су толико слушали у медијима а никад га нису видели! Уједно би за остале такве путнике у остатку воза могла да се организује стална филмска пројекција нашег културног наслеђа на Косову и Метохији! Ко би забранио библиотеку читаоницу кафић и филмове о културном наслеђу?

Верујем да је Марко Ђурић, када је осликавао воз, тако очајнички желео да се покаже као паметан и успешан млад човек и лидер, али му очигледно за то штошта недостаје а најважније је оно „нешто“ своје и оригинално (што без лажне скромности на пример има чак и моја, политички потпуно маргинална, маленкост) а што се не може нити научити нити купити (Марко Ђурић је почео да студира 2002. године на Правном факултету у Београду али је диплому ипак на крају морао купити на приватном Факултету за правосуђе и привреду у Новом Саду и то 2010. године, значи 8 година касније јер му школа баш и није ишла ко „политика“!). Уједно, да се не заборави, Марко Ђурић је стари поносни „Отпораш“! Био је члан „ОТПОРА“ и рушио је он Слободана Милошевића за новце Сороша, оног истог кога као архинепријатеља Србије стално помиње председник Вучић! И да се још не заборави: том човеку Марку Ђурићу је био саветник Миша Вацић! Да, да, онај исти Миша Вацић који је у емисији уживо показао све своје говорничке вештине и своју склоност мудрословљу. То његово мудрословље је обилато користио као Марко Ђурић и зато га је плаћао новцем из буџета Србије! Замислите човека коме је Миша Вацић саветник!

У овом одвратном и бесмисленом водвиљу, у коме је главна тема исмевање судбине наша јужне покрајине и њеног намученог српског становништва, ипак је најјадније свако оглашавање Бориса Тадића и Вука Јеремића. Ти несрећници никако да схвате да је њихов тренутак, њихов дан, и њихово време заувек прошло и да се више никада неће вратити. Борис Тадић и Вук Јеремић би требало да заувек ћуте јер су оног момента када су ноћ пре одржавања скупштине УН, под притисцима великих сила и ЕУ, променили текст резолуције о Косову и Метохији и оставили га без његове суштине, пропустили шансу да буду људи и државници и постали обичне крпе и измећари! Јер, да је та њихова тако „уштројена” резолуција данас толико важна и да има смисла, неко би је бар ових дана поменуо! Али не! Једина резолуција која се и дан данас помиње је она коју је још Слободан Милошевић креирао, а то је Резолуција УН 1244!

Тадићеву и Јеремићеву резолуцију више нико не помиње и не сећа се: чак ни њих двојица! И зато понављам: само једном у животу имаш такву јединствену прилику да можеш показати да си човек чврст, јак и моралан, само једном можеш бити лудачки храбар, и то преживети само једном и више никад. Ако је пропустиш, као што су ова двојица, остаћеш заувек нико и ништа и кукавица! Јер да сте тада храбро и одлучно рекли: НЕ, не дамо нашу Резолуцију јер нам је важна Србија и оно што ћемо оставити њој и њеном народу у наслеђе, и то саопштили јавности Србије, ви бисте уништили своје „прозападне политичке каријере и позиције”, али бисте били људи са образом у Србији који би нам данас преко били потребни! Ви такви не требати Србији данас! То вам јасније од свега говоре гласови које добијате! Када пропустиш такву шансу у животу да будеш човек, онда следећи пут ако желиш да то исправиш и покажеш да си ипак човек а не крпа, можеш то постићи али само ако идеш много даље и много јаче него први пут, и ако при томе обавезно и погинеш! А ја знам да њих двојица нису од те „феле” и нису од тог материјала. Само када би се одлучили за херојску смрт могли бисте закратко бљеснути и бити корисни Србији! Живи не требате никоме! Али вама се тек сада живи, не би ли сте уживали у плодовима вашег измећарења! Зато и за вас и за нас најбоље је да ћутите, јер за хероје нисте створени! Ви сте били и остаћете запамћени само као родоначелници и утемељивачи архи-СНС политике – само то и ништа више!

Уместо поуке

И на крају када данас видим насловне странице „Курира” са насловима: „Марко Србине”, „Ацо Србине”, „Путин запретио – ко нападне Србију напао је Русију”, „Она је хапсила Марка Ђурића и хтела да пуца у њега”, „Харадинајева батинашица! Она је једина жена у РОСУ: клицала великој Албанији ТРИ ДАНА ПРЕ НАПАДА па кренула батином на Ђурића!”, „Обелодањена тајна Вучићевог позива Приштини који је промеио све: рекао сам им имате рок до пола осам! Ево шта се дешавало посе хапшења Марка Ђурића” итд. итд… – пожелим да подсетим читаоце на само један мали део садржаја отвореног писма господина Алекандра Родића, председника „Адрија медија групе” МГ у чијем је власништву и „Курир”, а које је „Курир” објавио 25.07.2017. године, што значи да нема још ни годину дана од тада. Писмо је иначе написано поводом гостовања и изјава председника Алекандра Вучића на ТВ Пинку.

Цитирам:

„…Ниједна земља нема ово што нас предводи. Ниједна земља у свету нема човека пуног мржње и беса на власти. Само Србија…“

„Нисам повређен али није ми ни смешно. Вучићу ништа није свето ни према коме нема поштовања бескрупулозне лажи излазе из њега у свакој секунди…“

„Александре Вучићу одавно нисам гледао твоје лошије издање и то препознајем као потез очајника. Стручњаци би рекли да твој говор тела – бес црвенило лица и хистеричне гримасе – говоре најбоље о теби. Знаш и сам учили су те твоји милионима евра преплаћени саветници Израелци како изгледа лоша невербална комуникација и како се лако препознаје лажов.

Почео си грађане да учиш о историји Косова спреман да за опстанак на власти даш и шта ти се не тражи Јуче си отпочео нови задатак обмане грађана Србије. Почео си да их учиш о историји Косова спреман да за опстанак на власти даш и шта ти се не тражи. Наравно да би свако нормалан подржао дијалог да никада више не буде сукоба. Али када то предлажеш ТИ који си деценијама гурао наш народ у сукобе мржњу острашћеност због чије политике и данас мајке и очеви одлазе на гробове своје деце питам се како преваранту један можеш мирно да спаваш. Додуше и сам јавно кажеш да не спаваш скоро никад што могу да разумем. Са толико уништених људских судбина на савести које си хушкао у рат од Хрватске Босне до Косова није лако заспати….“

„Ипак најстрашније у свему што си изговарао од тоне твојих лажи јесте твој дубински однос према људском животу. За тебе је људски живот безвредан што си показао ставом према убијеним женама и детету у центрима за социјални рад. Твоје застрашујуће извртање чињеница и поспрдни тон у вези са одговорношћу представника институција заиста су језиви. „Дете је убијено у колима да ли ћемо да казнимо произвођача аутомобила?“ кажеш ТИ у обраћању народу показујући колико су ти и даље безвредни животи били они по оним твојим „српским земљама“ или овде усред Београда. То су били најстрашнији делови твог монолога над којим сам као отац троје деце занемео и запитао се имаш ли ти уопште бар у траговима емпатије у себи? Знамо и ти и ја одговор. Немаш.

Чак и када кажеш да си 24 сата плакао због пребијања брата – не верујем ти. Зато што си у та 24 сата позвао као врховни судија Србије жандарме у Владу да им претиш и да им се светиш. Ниси издржао. И поред судског процеса који је у току донео си и јавну пресуду – брат је намерно пребијен а америчка телевизија Н1 није се случајно нашла тамо у том тренутку. Ти више и не кријеш да си врховни господар Србије јачи од било које институције у којој сведоци смо правосуђе полиција Пореска управа раде по твом личном налогу.

Кукаш зато што својим извештавањем указујемо на све последице твоје диктатуре на друштво које си потпуно урушио. Владаш више од пет година и имаш још пет испред себе а и даље се кријеш иза „жутих“. Можда је време да престанеш да се кријеш иза других и признаш све своје неуспехе зашто ти земља личи на партијски ћар који су међусобно поделиле твоје дахије.

Напао си опет Адрија медија групу а да ни ти ни твоја Пореска управа нисте у стању да наведете никакав дуг осим ваших измишљених теорија завере. Кажеш да је за два и по милиона евра које ја као дугујем могло да се „изгради 20 вртића обнови Краљево повећају плате и пензије“…

Да ли ти верујеш да су грађани Србије глупи? Да не знају да је за 20 вртића потребно 40 милиона евра што си ипак радије поклонио својим Арапима. Да зато што су Арапи имали предност над свим што је урађено у Београду имаш само да покажеш неке обновљене фасаде и шеталиште на Сави такође урађено за потребе бизниса Арапа. Ти исти „жути“ пре тебе изградише десетине обданишта и школа два моста а ти само фасаде. Зато и не смеш да распишеш београдске изборе јер знаш колико сте јадан или никакав посао урадили.

Све што си рекао на Пинку јасно је да је била лаж. Свака реч коју изговараш је обмана. Закукао си како те бране само Вучићевић Митровић Лађевић Миловановић Вулин Стефановић и Ђука. Наравно да нико не жели да учествује у твом криминалном нападу на нас јер знају да злоупотребљаваш закон. Једино је лепо видети ко ти прави друштво јер знаш ону народну „с ким си такав си“.

Јутрос ме твој полтрон Марко Ђурић прогласио за лидера опозиције опет на страначкој телевизији. Ви се изгледа толико плашите знајући колику снагу има истина коју објављујем о свима вама да сте у стању да сваког минута нове лажи објављујете.

Све ово што сам написао и што ћеш верујем опет читати десетак пута тебе ставља у позицију да је време да признаш да си и очајник и лажов.

Једнога дана у Србији која ће бити правна држава одговараћеш за сва криминална дела. За сада ти једино преостаје да наставиш да јашеш медије и обмањујеш јавност.

Мораћеш ипак још да се трудиш да ти неко и поверује. Није довољан Пинк скочи опет код Миломира Марића и буди хаппy верујући да ће 1.000 пута поновљена лаж постати истина. Али неће. Знаш како су прошли они пре тебе који су то мислили…“

Након овог отвореног писма и оваквих речи објављених у „Куриру”, тај исти лист са тим истим власником данас пише о Вучићу и Ђурићу овако како и сами читате ових дана! А ни „Куриру” више није вишемилионски дужник за порез јер не видех од тада било какву пресуду у том правцу! Господине Александре Родићу, где су нестале све ове крупне речи?!

Мислите о томе, драги читаоци!

И на крају нешто сасвим лично…

Колико је само Срба на Косову и Метохији који у сопственим кућама и селима живе као у концлогорима, колико је њих пребијено, колико је њих спавало месецима и годинама у затвору, колико је њих претучено и малтретирано, колико је њих остало без стоке штала и усева а да им се ни имена више не помињу?! А то су једини Срби који још увек својом храброшћу чине небеска чуда, па и такво чудо да је Косово и Матохијa још увек срце Србије! Када упоредим „фенси” малтретирање Марка Ђурића пред камерама и његово  брзо пуштање на слободу, дође ми да плачем! А када се сетим силних година које је Оливер Ивановић провео у затворима тзв. Косова, и његове изгубљене главе, тек онда плачем! Он као да није жртва, он као да није човек, јер није члан СНС-а и није директор канцеларије за Косово и Метохију и није наш Марко Србин… За све остале заточене Србе никада председник Србије неће дати рок до пола осам! А свака озбиљна земља која држи до себе за сваког свог грађанина реагује исто, био он војник, путник, грађанин, политичар богат, сиромах… а овде – само ако је Марко!!!

Е, Србијо!

 


Извори:

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3020741/haradinajeva-batinasica-ona-je-jedina-zena-rosu-klicala-velikoj-albaniji-pa-krenula-batinom-na-djurica

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/762580/usvojena-rezolucija-o-kosovu.html

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/762580/usvojena-rezolucija-o-kosovu.html

https://www.kurir.rs/vesti/politika/2885851/aleksandar-rodic-vucicu-konacno-si-priznao-da-je-za-tebe-ljudski-zivot-bezvredan-vreme-je-da-srbiji-priznas-da-si-ocajnik-i-lazov

http://www.pravni-fakultet.info/o-nama/o-univerzitetu/o-univerzitetu.html

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%9B

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3082772/vucic-na-sastancima-u-briselu-nije-bilo-reci-o-zso.html


Извор: СРБски ФБРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта сте чекали до сада, председниче?

* Обавезна поља