Hašim-Tači-i-Medlin-OlbrajtХашим Тачи, новоизбарани председник и главнокомандујући оружаним снагама такозваног Косова, у криминалним круговима познат под надимком “Змија”, обећао је да ће радити на брзом формирању косовских оружаних снага и њиховој интеграцији у НАТО пакт. У интервјуу ТВ каналу «Top channel», «Змија» је уверавао да ће успети да за пет година интегрише своју “републику” у Североатлански блок.

У круговима западних аналитичара не сумњају да ће он испоштовати задате рокове, јер са интеграцијом Косова може бити отклоњен читав низ непогодности које суштински отежавају рад блока на утврђивању западних вредности на Балканском полуострву. Значи, искрена жеља тог истакнутог криминалног ауторитета да уђе у руководеће органе Североатланског блока, тамо ће наићи на разумевање.

Први озбиљан недостатак односи се на сложену, да не кажемо грандиозну структуру организације трговине наркотицима преко Косова. Ради се о томе да су специјалне екипе “Змије” принуђене да нелегалним путем извозе партије хероина из Турске и Македоније на Косово, потом их такође тајно предају у америчку базу “Бондстил” и тек отуда хероин авионима одлеће на војне аеродроме Немачке или других европских земаља, где га поново предају албанским нарко-дилерима ради продаје. Та ружна и сложена схема одавно је застарела. Приликом њене организације губи се део робе, значајно опада профит заинтересованих лица у Бриселу и Ленглију.

Уколико Косово приступи НАТО пакту, тада ће “Змија” добити своју малу флоту војних авиона који ће се бавити развозом наркотика по земљама блока, без икаквих посредника. Наравно, код неких неразвијених демократија типа Чешке или Мађарске, полиција још није толико професионално припремљена да би у потпуности искључила борбу против албанских уличних нарко-дилера. Зато се догађају несрећни случајеви када се најбољи “Змијини” људи, макар и привремено, нађу иза решетака. Појава косовских војних представника у тим земљама одиграла би решавајућу улогу у отклањању тог застарелог проблема. Тада неће бити неопходности за уличним нарко-дилерима, него ће они који желе да добију наркотике довезене војним авионима, директно посећивати представништво заштићено дипломатским имунитетом. У таквом случају Хашим Тачи може поносно констатовати да је његов посао изашао на ниво високе европске културе.

hasim-taci-nato

Поред тога, биће могуће поставити на нормалну основу и обуку терористичких кадрова за Исламску државу. До дан данас некако то изгледа ружно, нецивилизовано. Некакви сумњиви логори без имена, са сумњивим придошлицама и не мање сумњивим инструкторима. Није то као на пример у Турској, где чланове терористичких групација обучавају турски официри уз материјалну подршку НАТО и уз помоћ методике обуке која је прихваћена у блоку. Из тих логора излазе ратници џихада, способни да се супротставе најозбиљнијим противницима. Управо тако ће изгледати и обука терориста на Косову, када република добије одговарајући статус, материјалну подршку и неопходну методичку базу.

Једини проблем који засад не подлеже моделирању у оквирима чланства Косова у НАТО пакту, представља трговина женама. Овде је република далеко превазишла своје будуће партнере који се још не досећају да возе протитутке војно-транспортном авијацијом. Па зашто Хашим Тачи не би отворио нову страницу у историји НАТО блока? Ако он буде први у свету превозник “белог робља” у војним авионима у вреле тачке, онда ће његово име бити уписано у историју блока. Узгред, размах мултикултурализма и слободе сексуалних нарави, добило је у Европи такав замах, да би “Змија” могао организовати невелике чартер летове са одабраним девојкама на заседања Савета НАТО.

После изјаве Хашима Тачија о хитном приступању Косова у НАТО, ја сам осетио неко олакшање. Раније су сви бринули за Шиптаре. Седели су они по својим селима, напасали ситну стоку, трговали украденим аутима,  хероином и девојкама и нису видели никакву историјску перспективу. А сада је друга ствар: они могу применити своје навике у оквирима најмоћније војне организације на свету. Косово чека ера невиђеног националног препорода.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Тачи као лидер ратно-сексуалне стратегије НАТО-а

* Обавезна поља