Boris-Aleksic-300x181У настојању да постави правилну дијагнозу српском премијеру који је као sidekick-a[i] у својим авантурама дисциплиновања „заосталог српског народа“ ангажовао масовног убицу Тонија Блера, руска ТВ станица „Русија данас“ је подсетила на ужасне последице агресије на СРЈ коју је подржавао тадашњи британски премијер. Прозападни медији су цео случај представили као „жесток напад на Вучића“[ii] да би затим развили причу како се Београд због тога окреће Сједињеним државама. „… новинар Економиста Тим Џуда и предавач на Лондонској школи економије Џејмс Кер – Линдзи сматрају да је Србија донела одлуку да се окрене Западу, а да су јој везе с Русијом сваким даном све тање. Једина снажна веза Москве и Београда је руска подршка у СБ УН у вези са статусом Косова. Међутим, ако Србија и ЕУ реше питање Косова, Русија ће изгубити и последњу важну тачку контроле над Србијом – закључује Кер-Линдзи.“.[iii] У међувремену Вучићеви ботови су реагујући на ове вести остављали коментаре типа „Русија би требала да нам буде захвална што јој нисмо увели санкције“ показујући тиме ваљда лудило свог вође који ето мисли да би и санкцијама могао да казни Москву. Проамеричка средства јавног информисања у Србији су наставила да експлоатишу ову тему износећи тврдњу да „председник Русије удара на Србију“ и у њој „спрема украјински сценарио“.[iv] Као извор су коришћене изјаве функционера САД и НАТО лобиста. Истина је наравно сасвим другачија, а „украјински сценарио“ у Србији већ увелико припремају САД, НАТО и ЕУ.

Медији и Црвена ћелија ЦИА

Добро би било подсетити да је према депешама Владе Сједињених држава, у оквиру ЦИА посебан организациони део „Црвена ћелија“ задужен за манипулацију европским јавним мњењем, а посебно сатанизацију Русије и њеног руководства. Стручњаци америчке обавештајне службе процењују расположење јавног мњења за сваку земљу појединачно а затим се опредељују за активности које имају за циљ да побољшају углед Вашингтона, Пентагона и НАТО пакта као и да оцрне њихову кјонкуренцију у циљаној држави. За ове операције ЦИА користи новац од трговине дрогом од чега се више од 500 милијарди долара сваке године пласира и пере кроз потчињени банкарски сектор. Америчка обавештајна служба своје активности у страним медијима у потпуности усклађује са ратном агендом Пентагона и НАТО пакта.[v]  Када повежемо све ове податке није тешко закључити да је Србија већ увелико на удару тајних операција ЦИА у медијској сфери. Зато и не треба да чуди што надлежни државни органи не знају ко су стварни власници средстава јавног информисања у нашој држави.[vi] Међутим грађани су изложени њиховој прозападној пропаганди и често су без могућности да чују другу страну.

Режисери украјинске трагедије

О „украјинском сценарију“ у Србији проговорио је и Вучић. У свом службеном гласнику он је истакао следеће: „Видим да неки пишу да Путин спрема напад на Србију помињу неки украјински сценарио… Ја о томе не знам ништа али знам да су неки у опозицији то прижељкивали. Срећом правац спољне политике не зависи од неких новина.“[vii]. Да има и мало образа Вучић би саопштио да Русија никакве везе не може да има са „украјинским сценаријом“ и да је политика Москве веома јасна и свима позната, а то је сарадња са легално изабраном владом, због чега је удружења грађана и опозиционе партије често оптужују да им „не помаже“. Сасвим другачије дела Бела кућа, што Вучић веома добро зна, будући да Србија редовно добија упозорења да ће бити у великим проблемима ако не прихвати вођство Сједињених држава. Уосталом Вашингтон је власник ауторских права за „украјиснки сценарио“.

А ево како је почела катастрофа у Кијеву. Крвопролиће („украјински сценарио“) је почело јер је председник Украјине Виктор Јанукович одбио споразум о придруживању ЕУ. Тај потез му нису опростили. Запад је знак за почетак операције у Украјини дао током 2013. године пре краја мандата легално изабраног председника. Америчка обавештајна служба је организовала преко својих посредника два терористичка напада у Волгограду у децембру 2013. године, због чега је Русија била потпуно усмерена на очување безбедности Зимских олимпијских игара у Сочију и није могла да обраћа пажњу на Украјину. У исто време Вашингтон је доливао уље на ватру медијском пропагандом како Олимпијада није безбедна. За Сједињене државе ово је био прави тренутак да изазову хаос у Украјини. У држави која је потпуно економски разорена и осиромашена они су подстакли насиље и по признању Викторије Нуланд уложили пет милијарди долара за рушење демократски изабране власти. Циљ САД је био да направе што већу штету Украјинцима и Русима. Снајперисти америчке обавештајне службе и НАТО пакта сејали су смрт по улицама Кијева убијајући и демонстранте и припаднике полиције. Објављени су докази који говоре о томе да су снајперисти деловали за потребе пучиста и Вашингтона.[viii]

kirbi-01foto-fonetdragan-antoni_f

ММФ и тихо убијање Украјинаца

Јанукович је о условима наметнутим Кијеву за приступање ЕУ реко следеће:  „Од 2010. нам показују те лепо упаковане чоколадне бомбоне и говоре: Добићете их чим са ММФ потпишете споразум. Само, нека нас нико не понижава. Нисмо ми дечица која падају на слаткише. Украјина је озбиљна европска држава, а ММФ нам говори подижите цене на комуналне услуге за становништво, замрзните плате и пензије. Све у том тону. Ја, међутим, никада нећу на то пристати!“ Вучић све ово веома добро зна па је зато отишао корак даље смањивши плате и пензије, свима осим недодирљивој напредњачкој касти. Али још увек није испричана потпуна прича о „украјинском сценарију“. Америчко оружје масовног финансијског уништења је годинама уназад економски сакатило Украјину пажљиво припремајући њену пропаст, јачање екстремних група и хаос. Ево само једног примера. Како је показала студија британских професора са Универзитета Кембриџ „шок терапија“ ММФ-а је у Украјини пре рата довела до повећања броја болесних, разарања здравства и веће стопе морталитета. Студија је обухватила 21 земљу Источне Европе и бившег СССР-а. Након примене мера ММФ-а број смртних случајева само од туберкулозе увећан је за 16,6 одсто. Без кредита ММФ стопа заступљености случајева оболелих од туберкулозе би била смањена и до 10 одсто, или за 100.000 умрлих мање! ММФ је убио више људи у Украјини него обе зараћене стране заједно у актуелном ратном сукобу! Земље које су прихватиле зајмове ММФ забележиле су смањење потрошње из државног буџета за осам одсто, смањење броја лекара по глави становника за седам одсто, и ређу примену третмана лечења који је препоручила Светска здравствена организација. Професор Дејвид Стаклер, један од аутора студије, изјавио је да ММФ „има наопаке приоритете“.[ix] Међутим у Србији Вучићева влада на сав глас хвали аранжмане са ММФ-ом иако нас пример Кијева учи да таква политика води државу ка „украјинском сценарију“.

Србија на нишану САД

Да је Србија поново на нишану Сједињених држава поручио нам је несуђени српски зет Џон Кери. „Када је реч о Србији, Косову, Црној Гори, Македонији и другима – Грузији, Молдавији, Придњестровљу – они су на линији ватре“, изјавио је је Кери одговарајући на питања сенатора Кристофера Марфија о растућем утицају Русије у Европи.[x] Док су Срби живи, жива је и Русија на Балкану. Иако су Сједињене државе главни покретач новијег геноцида над српским народом Ивица Дачић из Вашингтона поручује да је Бела кућа за мир у Украјини и Србији и да држава српског народа не припада Евроазији![xi] Вероватно би Дачић био у чуду да је икад прочитао ове речи Збигњева Брежинског: „Евроазија је, још од пре скоро петсто година, постала центар светске моћи, заправо од када су континенти политички почели да делују један на други. На разлите начине, у различита времена, народи који су насељавали Евроазију – мада, углавном, они са крајње периферије западне Европе – продирали су у друге регионе и њима доминирали као појединачне евроазијске земље које су добијале специјалан статус и стицале привилегије највећих светских сила“.[xii] Очигледно да републичку владу чине људи који не желе да буду део Евроазије која поново постаје „центар светске моћи“. Прескочимо Дачићеве бесмислице и вратимо се Керију. Амерички државни секретар није најблиставији политичар па његове речи често указују да прати већ задати курс.

У септембру 2014. године НАТО пакт је са самита у Велсу послао јасан сигнал да је спреман за сукоб са Русијом.[xiii] Након тога се један од вашингтонских јастребова Крис Марфи, сенатор Демократске партије из Конектиката, заложио за изгон Руса са Балкана. Он је у Немачком Маршал фонду након турнеје по Балкану и разговара и са српским политичарима као противника препознао – Москву.[xiv] Стари непријатељи српског народа су ову препоруку здушно подржали.  „Ако не желе Русију на западном Балкану, ЕУ и НАТО морају да подрже корените реформе у БиХ. У супротном, могуће је јачање руског економског и војног утицаја у региону.“[xv] Ако томе додамо чињеницу да је Суљо отишао по НАТО, ситуација је још сложенија.[xvi]

У сваком случају творци „украјинског сценарија“ из САД нишане Србију. Уосталом сарадници Сједињених држава су већ отворено писали о томе да Србију очекује дестабилизација уколико не буде слушала упутства из Вашингтона. Тако је Дарко Трифуновић још 2013. године истакао следеће: „Јужни ток је иницијална каписла за дестабилизацију Србије. Сад смо легитимна мета Запада. Србија није ни у ЕУ нити у НАТО. Крећу, Албанци, Мађари, Румуни…још мало и Роми…муфтија…Зукорлић…сами смо криви за елементарно непознавање геополитике….Америка никад неће дозволити да Русија енергетски контролише Европу….Србија нова мета Запада.Трифуновић који је раније био ангажован ради одвођење Срба у Хаг и који је од Додиковог саветника постао његов противник, сматра да Србија због сарадње са Русијом постаје „легитимна“ мета Запада (САД). Звучи ли ово као „украјински сценарио“?

aleksandar-vucic-foto-nemanja-pancic-1406365834-540985

Наравно за Србе ово није ништа ново. Још 9. марта 1991. године како истиче бивши начелник Обавештајне управе Ресора државне безбедности Србије Драган Филиповић: функционери СПО-а на челу са Вуком Драшковићем су у припреми демонстрација „све чешће на својим састанцима спомињу тему `оружаног устанка`. Већина њиховог чланства била је за. Успостављен је контакт са једном НАТО базом у Грчкој преко које је требало да набаве оружје и илегално га убаце у Србију, али је благовременом акцијом Службе Државне безбедности тај канал пресечен. Мања количина оружја, коју су им уступили шиптарски сепаратисти, ипак је ушла, а уз сва настојања Службе овај контигент није откривен.“ Филиповић подсећа да су проамерички медији тражили српску крв на улицама. Милорад Рогановић, главни и одговорни уредник ТВ Студио Б је урлао: „Нађите ми крв по сваку цену, ако треба поразбијајте носеве између себе и снимите ми крв, свет од нас очекује крв и ми ћемо им то дати!“[xvii]

Поред свега, током јуна 2014. године Вучић је преко игре доброг и лошег полицајца у којој су учествовали неки (про)амерички медији у Србији и мафијаш Мило Ђукановић упозорен да уколико се потпуно не приклони Вашингтону може проћи као Зоран Ђинђић.[xviii] Будући да у Вучићевој биографији стоји да највише стажа има као полтрон Војислава Шешеља који је на њему увежбавао моћ потпуне контроле, било је питање времена када ће попустити пред новим доминатором.

Вашингтон свих ових година разбија и уцењује Србију претећи јој крвопролићем, док марионете на власти полако али сигурно испуњавају америчку агенду. Да би је довели до краја они све више ускраћују прва и слободе грађана. Вративши се на почетак нашег разматрања стоји чињеница да су везе владајуће коалиције напредњака и социјалиста – владе конвертита са Русијом сваким даном све тање, али зато у српском народу јача љубав према Русији. То показује не само дочек руског председника у Београду, већ и српски добровољци у Новорусији, цензурисана српска научна и културна елита која тражи начин да се огласи, наши спортисти, омладина итд. Управо ће та љубав као и раније донети слободу Србији.

____________________________

Одреднице:

[i] Помоћник. Појам који се често користи у холивудским петпарачким филмовима о супер јунацима.

[ii] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/536986/Ruski-pritisak-na-Vucica

[iii] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/537810/Vucicevo-njet-Putinu

[iv] http://www.kurir.rs/vesti/politika/putin-srbiji-sprema-ukrajinski-scenario-clanak-1691518

[v] http://www.globalresearch.ca/the-cia-s-strategy-to-manipulate-european-public-opinion-on-the-afghanistan-war/18376

[vi] http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/I-kad-znamo-ne-znamo-ko-je-vlasnik-medija.sr.html

[vii] Информер, број 859, 28.02-01-03.2015. године, стр. 3.

[viii] http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Snajperiste-u-Kijevu-angazovala-opozicija.sr.html

[ix] http://srb.fondsk.ru/news/2013/11/30/nepriiatel-pred-vratima-bitka-za-ukraiinu.html

[x] http://www.tanjug.rs/novosti/166657/keri–i-srbija-na-liniji-vatre.htm

[xi] http://www.glasamerike.net/content/susret-dacic-keri/2660783.html

[xii] Велика шаховска табла, Збигњев Брежински.

[xiii] http://www.dw.de/nato-savez-na-prekretnici/a-17905680

[xiv] http://ruskarec.ru/politics/2015/02/06/kako_sad_planiraju_da_potisnu_rusiju_sa_balkana_37265.html

[xv] http://www.dw.de/ukrajinski-scenario-na-zapadnom-balkanu/a-17907351

[xvi] http://www.danas.rs/dodaci/sandzak/ugljanin_bi_da_ga_stiti_nato.42.html?news_id=297867

[xvii] http://srb.fondsk.ru/news/2014/02/23/od-beograda-do-kiieva-krvavi-trag-prozapadnih-revoluciia.html

[xviii] Види: http://www.kurir.rs/milo-sprema-udar-na-srbiju-dukanovic-napada-medije-da-bi-preuzeo-kontrolu-clanak-1422957 и http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/412379/Vucicu-sredi-policiju-ili-ces-proci-ko-Dindic


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Вашингтон као аутор украјинског сценарија за Србију

* Обавезна поља