Boris-Aleksic 1«Прикупљене информације и чињенице треба подесити на такав начин да одговарају политици вођења рата», објаснио је још 2002. године сер Ричард Дирлав тада директор британске тајне службе (МИ6). Иако се ова изјава односила на Ирак, она у потпуности може да ослика актуелну политику Запада према Русији.

Као што смо навели претходни пут, цео свет се питао због чега украјинска хунта није објавила званичне записнике разговора кијевског контролног торња и обореног малезијског боинга 777 МХ17. Након нестанка МХ370 8.марта, Малезија је објавила све разговоре са пилотима, а ове информације су брзином муње обишле планету. Сви се сећају последњих речи пилота несталог авиона. (1) Наравно пучисти у Кијеву нису одмах после злочина објавили звучне записе и транскрипте разговора са обореним МХ17 јер би тиме инкриминисали себе и своје менторе. По налогу из Вашингтона и уз надзор Ленглија, хунтина тајна полиција је све доказе запленила и однела у своје лабораторије. Украјина није слушала гласове разума који су је из целог света позивали да попут Малезије објави целокупан и неизмењен разговор контроле летења са пилотима. То је одговарало и Белој кући.

Сједињене државе желе нове оружане сукобе широм света како би оживеле своје уснуле вампире – хладноратовске структуре које су деценијама усмеравале политику Вашингтона. За тако нешто им је потребан «архинепријатељ» који ће обезбедити додатни профит давно приватизованом војно – индустријском сектору. Непријатеља су нашли у Русији. У складу са тим генерал Мартин Демпси који је на челу Здруженог штаба Војске САД, изјавио је недавно како је криза у Украјини подстакла Пентагон да активира старе планове и стратегије из времена Хладног рата. (2) Демпси је пропустио прилику да буде потпуно искрен јер није рекао да су НАТО и ЦИА потпалили ратни пожар у Украјини како би војно – индустријски лоби добио нови Хладни рат. Немојмо сметнути с ума да овде говоримо о лудацима који су бацили атомске бомбе на већ поражени Јапан само да би послали поруку СССР-у, или о психопатама чији је Монсанто тровао Вијетнам Наранџастим агенсом… Зато када данас спаљују Русе у Одеси или када украјинска хунта користи забрањени бели фосфор против грађана Новорусије то не представља проблем за вашингтонске терористе, напротив таква стратегија их радује јер их подсећа на њих саме.

Такође смо упозорили да је главни извођач радова Вашингтона у Украјини америчка обавештајна служба. Како је недавно пренела Телевизија Русије, улоге у власти Порошенко – Јацењук – Кличко поделио је шеф Стејт департмента Џон Кери. То се догодило у Минхену. А почетак казнене операције и геноцид над руским народом у Новорусији одобрио је нико други до шеф ЦИА Џон Бренан током «тајне» посете Кијеву. Телевизија је напоменула да је у јуну WikiLeaks објавио податке према којима је Порошенко један од главних агената САД у Украјини. У дипломатским депешама које је објавио WikiLeaks њега називају једноставно „Наш украјински инсајдер“ (Our Ukraine Insider). (3)

Обарање малезијског боинга служи Вашингтону за сатанизацију Русије. Међутим у тој медијској хистерији која обилује позивима на линч Русије и Путина лично, САД показују своје право лице. Помахнитали урлици против руског председника у америчкој штампи (4) сведоче о томе да им је он од почетка био мета. Због тога није искључено да су украјинска и америчка тајна полиција желеле да оборе авион у којем је био шеф Русије, а који се са малезијским МХ17 секао у истој тачки на небу близу места обарања Боинга.

У међувремену цео свет је поново поставио стара питања која су остала без одговора и упутио нова питања у вези обореног малезијских авиона. Иако су кијевски пучисти јавили да је идентитет контролора летења Шпанца «Карлоса» који је радио на кијевском аеродрому и који је послао поруке свету о присуству украјинских војних авиона у близини МХ17, лажан, испоставило се да је он дао неколико интервјуа раније, пре несреће, и да је заиста био ангажован као диспечер. (5) Карлос је преко свог твитер налога, пре него што је блокиран, послао поруку да је украјинска ракета оборила малезијски Боинг. (6)

malezija-boing-777-rusenje-olupina-ukrajina-foto-ap-foto-tviter-1405620594-536635

Такође, свет још увек није добио одговоре на питање због чега је Кијевска хунта променила путању лета МХ17 и са безбедне руте одобрене од стране европске и америчке контроле летења одвела га изнад ратне зоне. Канадски независни истражитељи упозоравају и да су америчке ваздухопловне власти још пре несреће забраниле својим авионима да кортисте коридор на који је скренут МХ17. Поред тога украјинска хунта је припремајући «несрећу» наредила малезијском Боингу да лети што ниже. (7)

Без одговора Вашингтона и пучиста у Кијеву остало је и питање због чега припадници хунте пуцају на међународне истражитеље на месту несреће и због чега фанатично нападају градове у његовој близини. Украјинске снаге су напале градове Шахтарск и Торез а међународни полицијски тим, други дан заредом, није могао да приступи месту на коме се срушио малезијски авион због сукоба који се воде у Шахтарску кроз који се мора проћи да би се стигло на место несреће. Становници засути украјинским гранатама и бомбама беже из града. (8) Тако су радили и шиптарски терористи у Рачку када су пуцали на српског истражног судију Даницу Маринковић како би је спречили да изврши увиђај и прикупи доказе.

У међувремену отворило се и питање манипулисања црним кутијама из малезјијског МХ17. Војска Новорусије је црне кутије предала Холанђанима који су потврдили да се њима није манипулисало. Холандска комисија за безбедност је званично саопштила да су «подаци са рекордера гласа успешно скинути и да садрже валидне податке о лету. Скинути подаци ће се даље анализирати и истражити”. (9) Међутим 23. јула БиБиСи је јавио да су црне кутије злоупотребљене и да подаци са њих нису одговарајући. Супротне вести да су црне кутије Холанђани предали Енглезима, а са друге стране да су их малезијске власти задржале, означиле су почетак нове борбе око садржаја и интерпретације ових података. У сваком случају се поставља питање како је то БиБиСи и поред изјаве Холандске комисије за безбедност могао да зна да се црним кутијама манипулисало. (10) Медијска рука МИ6 је изгледа видовита попут кијевске хунте која је одмах по нестанку МХ17 с радара «знала» да је он оборен Бук-ом. Наравно и Лондон и пучистички Кијев

све то знају јер раде по унапред припремљеном сценарију. Та режија укључује и злоупотребу података везаних за МХ17. Не заборавимо да су према научној анализи професора Панајотиса Харитоса САД, Уједињено краљевство и Француска фалсификовале чак и Резолуцију СБ УН 1244. Дакле ако су спремни да лажирају један званични документ УН, неће им бити велики проблем да исто ураде са малезијским црним кутијама. Портпарол Министарства иностраних послова Русије Александар Лукашевич већ је упозорио да украјинске власти „спроводе неке скривене активности како са носачима информација диспечерских служби Украјине – и војних, и цивилних, тако и с њиховим запосленима“, што је супротно начелима непристрасне истраге. (11) Сигурни смо и да би кадрови горе поменутог шефа МИ6 Дирлава, жарко желели да се докопају материјала из обореног Боинга како би креирали нове податке за њима преко потребан рат.

Али након видовитости, кијевске хунте и британске «шестице» дођосмо и до «људи који буље у козе» (The Men Who Stare at Goats ) из САД.

Руси су одавно објавили своје сателитске снимке направљене оног дана када је оборен МХ17, али САД још увек не чине доступним своје информације. Бела кућа сваки дан обећава нове и важне информације, да не кажемо доказе али их још увек ускраћује светској јавности. Портпарол владе Џош Ернест прво је изјавио да је могуће да ће САД објавити „додатне обавештајне податке” о катастрофи малезијског авиона на истоку Украјине. Наша обавештајна заједница – нагласио је – управо је у процесу обелодањивања велике количине информација. (12) Сви су се понадали да ће најзад Вашингтон попут Москве објавити и доказе како би поткрепио ватрену реторику, а онда је Ернест поново изашао пред новинаре и рекао «ми смо закључили да су криви Путин и Руси.» (13) Од доказа ни трага, мада је занимљив редослед криваца, па примећујемо да Бела кућа гаји посебну мржњу према руском председнику. Ернест није усамљен у својим испадима. Портпарол Министарства спољних послова САД Мери Харф је махнито напала новинаре који су је питали шта мисли о руским доказима у вези обарања МХ17. Зар не разумете да је веродостојно оно што каже америчка влада, а не руска! (14) Извините што смо вас тако нешто уопште питали госпођо, остало је забезекнутим новинарима да изусте. Ваља приметити и да Влада САД званично негира постојање таласа избеглица из Новорусије у Русију без обзира на званичне податке УН.

Индиректно се може закључити да САД имају сателитске снимке Новорусије и Украјине настале на дан обарања МХ17. Поред руских тврдњи да је сателит Сједињених држава тада био активан изнад подручја несреће, Војска САД је објавила сателитске записе наводног гранатирања украјинске територије из Русије. Иако се показало да су ти снимци «измењени» и на крају крајева лажни (15), Вашингтон је овом (новом) подметачином показао да будно снима цело ратно подручје. При том Јенкији нису поменули како су од украјинског бомбардовања гинули грађани Русије у самој Русији.

snimak3-fonet-ap_f

Дакле Руси су објавили доказе о деловању украјинских Бук-ова и ратних авиона у близини МХ17 на дан његовог обарања (заснованих на SIGINT-у).(16) Са друге стране „Обавештајне службе САД нису у стању да утврде националност посаде ракетне батерије која је испалила ракету (на малезијски Боинг).» Ипак по њима је могуће да је злочин извршио «пребег из украјинске армије који је био обучен за руковање таквим системима”. Могуће је да је имао и украјинску униформу. (17) Побогу Јенкији ко вас је питао за националност посаде Бук-а, свет само тражи ваше аутентичне сателитске снимке, податке са Авакса и друге чињенице добијене електронским извиђањем, тог дана када је оборен малезијски Боинг. Уосталом због чега би «пребег» возио Бук (који без већих радара не вреди пуно) 50 или 60 км даље од највећих градова Новорусије без могућности да их штити? Пре ће бити, ако је теорија да је Бук-ом оборен МХ17 тачна, да је украјинска (или нпр. Академи) посада по налогу ЦИА пришла граници с Новорусијом и уз помоћ јаких радара који су по руским подацима били активни у Украјини оборила несрећни Боинг. Уосталом Руси су на 30 км од Доњецка открили рад украјинских радара. Као што знамо Војска Новорусије никад није оборила ни један авион на висини од 10 км. Она нема средства за тако нешто.

Овде ваља истаћи да су британска и америчка обавештајна служба још у Сирији планирале да употребе за терористичке акције украјинске оперативце обучене у руске униформе. Јавност је сазнала за планирање терористичке акције подметања у Сирији када је хакована заштићена мрежа фирме Бритам дифенс која има уговоре са британским Министарством одбране. Бритам дифенс је основана од стране МИ6, а њено руководство чине бивши руководиоци британских специјалних јединица. План је био да Украјинци агенти ЦИА и МИ6, обучени у руске униформе буду снимљени када говоре на руском и припремају напад хемијским оружјем на сиријске цивиле. Они су требали да користе стара совјетска хемијска пуњења набављена у Либији. (18) Дакле ЦИА и МИ6 имају украјинске оперативце који су спремни да извршавају терористичке акције и употребе хемијско оружје а за све оптуже Русе. Иста та екипа злочинаца је могла и да обори малезијски МХ17.

Да ЦИА има искуства у планирању обарања путничких авиона сведоче подаци из операције Нортвудс који укључују и акције уништавања цивилних ваздухоплова и подметање злочина Кубанцима. Тада је требало оправдати рат са Кубом. Информације о Нортвудсу је објавила Војска САД. (19) Џон Кенеди је одбио ове планове и сви знамо како је завршио. Због тога је Обама много опрезнији и слуша ратне хушкаче у својој влади који представљају моћни војно – индустријски сектор. Уосталом неоконзервативци аутори доктрине о превентивном рату и америчкој недодирљивости заузимају кључне позиције у Обаминој влади.(20) Неоконзервативци су још у септембру 2002. године усвојили Стратегију националне безбедности чији је главни циљ да САД задржи своју хегемонију у свету.

Истина о ужасном убиству путника малезијског МХ17 мора да се сазна због самих жртава, њихових породица али и зарад целог света. Уколико се међународни односи препусте вашингтонским терористима који сеју смрт, подмећу злочине и изазивају ратове широм света, како би показали своју «изузетност» и учврстили хегемонију, планета ће утонути у таму и суочиће се са новим светским ратом. Да би се то спречило «друга светска сила» међународно јавно мњење, мора да се супротстави ратним хушкачима из САД, све до потпуног опоравка Русије као гаранта вишеполарног света.

_________________________________________
(1) blic.rs
(2) rt.com
(3) fakti.rs
(4) politika.rs
(5) globalresearch.ca
(6) Исто.
(7) globalresearch.ca
(8) politika.rs
(9) fakti.org
(10) globalresearch.ca
(11) fakti.rs
(12) fakti.rs
(13) fakti.rs
(14) globalresearch.ca
(15) rt.com
(16) rt.com
(17) fakti.rs
(18) globalresearch.ca
(19) globalresearch.ca
(20) globalresearch.ca


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Вашингтонски терористи против (Ново)Русије

* Обавезна поља