zarko-jankovic-150x150Најпознатији историчар који стоји на становишту ревизионизма по питању Великог рата, аутор светског бестселера ”Месечари” Кристофер Кларк, изјавио је да ће уважити нове чињенице и да ће у новом издању књиге Гаврила Принципа назвати атентатором, а не терористом као до сада, јер се уверио да Принцип и Млада Босна нису били никакви терористи и да ће написати да Србија не сноси никакву кривицу за избијање Првог светског рата.

Можда ће и Кларк одустати од свог ревизионизма и решити се историјских фалсификата, подметања и лажи и вратити историјским чињеницама уместо фалсификатима, али зато Радош Љушић усред Београда преузима ”штафетну палицу” ревизионизма, фалсификовања и измишљања српске кривице. Срамотно дело и још срамотнији интервју Радоша Љушића ”Вечерњим новостима” у виду сервирања аустро-угарске и немачке пропаганде из 1914. године у ”софт” паковању најочигледнији су пример потпуног моралног посрнућа, па и рашчовечења и укидања елементарне људскости и самопоштовања.

Ето до чега је догурала дична ”елита”. Љушић и психички и физички све више личи на бившег италијанског премијера Романа Продија, који је остао упамћен по вређању сопственог народа, када је на питање новинара шта има да пожели грађанима у време кризе рекао да пошто је време ручку може да им пожели добар апетит. Бар онима који имају шта да једу.

Али, овај Љушићев интервју је важан, јер он управо показује да су Радош Љушић и Ратко Дмитровић постали главни Вучићеви идеолози национал-мазохизма и нихилизма у новом, покајничком, паковању које има помало ”националну” амбалажу. Очигледно су се Вучелић, Анђелковић, Врзић, Радун и сл. бадава трудили да то буду они. Џабе су кречили, Љушић и Дмитровић су их претекли.

Ако нисте знали од 1. јануара 2015. године Србија је верификовала Трећи енергетски пакет ЕУ. Још један од услова на путу за ЕУ пропаст без алтернативе. Зар је заиста Вучић мислио да ће обманути Владимира Путина и замазати му очи војном парадом, а већ је тада било јасно да прихватамо Трећи енергетски пакет. Иначе, овај пакет је и главни кривац за руско одустајање од ”Јужног тока”, јер је предвиђао да произвођачи и снабдевачи гаса не могу бити исте фирме. Иако је усвојен после склапања споразума ”Јужни ток” бирократе из ЕУ су овај пакет по налогу Вашингтона ретроактивно примењивали и хтели су да уцењују Русију. Да им Русија даје гас скоро бесплатно и да још нема цевоводе у свом власништву.

Гасоводе би контролисале америчке компаније, а Русија би била доведена у понижавајући положај колоније која снабдева Европу јефтиним ресурсима. Када је постало јасно да од гасовода ”Набуко” нема ништа, јер ни од гаса за тај гасовод нема ништа, Вашингтон и Брисел почели су да играју перфидну улогу. Са једне стране су говорили како им не треба ”смрдљиви руски гас”, а са друге су знали да енергетска безбедност Европе зависи од руског гаса и хтели су да уцењују Русију и изазивају сукобе како би своје шапе ставили на руски гас и како би Русију бацили на колена.

То је био један од главних разлога за сво зло у Украјини које је запад произвео од пуча на Мајдану па до данас. И ту долазимо до Вучићеве нечасне улоге ”тројанског коња” ЕУ према Русији. Требао је Путина да навуче на танак лед, како би овај прихватио западне уцене и понизио се. Међутим, Путин је повукао потез који нико на западу није очекивао и обуставио је ”Јужни ток”, а највећи губитници су постале балканске земље које су се нашле у потпуном запећку са перспективом вечите заосталости и потпуне геополитичке угрожености од стране неоосманског утицаја Турске, нарочито Србија и Бугарска.

juzni-tok-putin02

То што су се Београд и Софија сетили накнадне памети и завапили како су платили велики цех, то је већ њихов проблем о којем су требали да мисле пре него што су пристали на уцене Вашингтона, Берлина и Брисела. Једино се мађарски премијер Орбан искрено залагао за ”Јужни ток”, док га је Софија отворено рушила, а званични Београд је играо притворну улогу говорећи како ми не можемо да утичемо на односе између Москве и запада и како од нас не зависи пројекат ”Јужни ток”, а већ тада су припремили усвајање Трећег енергетског пакета ЕУ од 1. јануара. Ово је врхунац лицемерја и антидржавне политике Александра Вучића.

Овај ништавни илузиониста је мислио да ће својим политичким опсенама и Путина ”завести за Голеш планину”, али ту се прерачунао. Превидео је овај Путинов потез и сада му је Русија за све крива, а не његови пријатељи са запада који су изазвали државни удар и грађански рат у Украјини и увели санкције Русији како би је изоловали и поразили. Зато сада Вучић и министри из његовог кабинета трче по целом свету као асфалтни номади просећи на све стране фамозне ”стране инвестиције” и добровољно навлачећи окове сопственом народу и то приказују као највеће достигнуће своје власти.

И тако је и ”Фијат” најавио скори одлазак из Србије. Дошли су до закључка да у Амазонској џунгли постоји још боља ”инвестициона клима”, а радна снага је још млађа и јефтинија. Чим су истекле државне субвенције за запослене и сада када су у међувремену покупили кајмака колико су могли, дижу сидро и одлазе. Или можда неће, ако добију још повољније услове и робовску радну снагу. Чисто да не испадне да и ми остајемо празних руку, пословични Латини нам великодушно остављају све трошкове у виду од преко милијарду евра.

Нема шта, овако ћемо се економски развити, таман колико и оне земље у којима влада епидемија еболе. Размишљају ли уопште те ништарије и они несрећници који за њих гласају да ће их рођена деца и унуци проклињати до Судњега дана за овакву ”срећну будућност” коју су им наменили? А сва ова понижења, несреће, гажења достојанства се правдају некаквом ”будућношћу наше деце”.

За то време ми и даље остајемо нација са најмање рођених, највише утробних чедоморстава које зову абортусом и највећим одласком младих у иностранство, где су спремни да раде послове које неће нико, само да побегну одавде главом без обзира. И о каквој будућности наши евроунијатски политичари говоре када су својом издајом, разбијањем земље, понижењима и пљачкама скоро до краја разорили биолошку супстанцу опстанка српског народа?

Градска власт Суботице позива инвеститоре да улажу, јер нигде немају тако младу, образовану и јефтину радну снагу. Зар после ове изјаве треба да се чудимо што младо и репродуктивно становништво заувек напушта ову земљу. Толико се радују будућности коју им евроунијатске режимлије обезбеђују, да би најрадије да оду што даље, да их не чују и не виде. Али, ”наши” евро-мазохисти не одустају тако лако. Ако чињенице говоре другачије, утолико горе по чињенице.

Зато се креће у приватизацију Телекома и ЕПС-а, како у рукама овог народа више ни голи животи не би остали. Усвајање Трећег енергетског пакета води до разбијања јединственог система ЕПС-а и његову продају у бесцење. Сећате ли се Вучића како је својевремено поручивао да ће ухапсити свакога ко прода Телеком када је то хтела да учини претходна власт по цени 1,4 милијарде евра, а сада ће Вучићев кабинет да га прода за мање од 750 милиона евра то ће бити ”инвестиција године”.

У међувремену, стижу нови дугови и нове камате које узимамо да би отплаћивали старе, а када почну да нам се по препоруци ММФ-а високо котирају државне обвезнице, ето нама нових дугова и нових приватизација, јер је ”држава лош власник”, а не партије које лоше управљају тим предузећима и бесомучно их краду и уништавају по задатку. Наши економски ”стручњаци” који лупетају овакве небулозе не да не припадају данашњем периоду, него не припадају ни крају 19. века када су се управљачка и власничка функција поделиле у предузећима. Ето колико су ”модерни” и ”учени” ови самозвани ”експерти”.

vucic-vucevic-beta-1382081201-382967

Ако Динкић, Ђелић, Питић, Влаховић и сл. ”експерти” нису у затвору, не треба нико ни да буде због привредног криминала и проневера. Бесмислено је да главни виновници удруженог економског злочиначког подухвата буду на слободи, а да неко други робија због ”корупције и криминала”. Али, пошто врана врани очи не вади Вучићева влада их сигурно неће никада позвати на одговорност, јер би онда и они убрзо дошли да им праве друштво. Спроводе исту политику, а и западни ментори су им исти. Зато ће у будућности привредна делатност са највећом профитабилношћу за просечне грађане бити уремљивање сопствене деце у неоколонијално ропство и глобално проституисање.

То им неће бити опроштено.

Па ко онда сноси највећу кривицу за овакво стање? Управо ти грађанине Покорни, који хоћеш да будеш последње дно и ништарија у евро-унији уместо да вратиш достојанство и слободу. Управо ти, љигава бедо, који си гласао за ове ништарије, јер се надаш да ћеш добити државни посао и да у Јевропи има бесплатног ручка.

Управо ти, гњидо рајетинског менталитета, којег не интересује судбина сопственог народа на Косову и Метохији, Црној Гори, којег не интересује Република Српска и српске жртве и страдања, већ очекујеш од оних који су нас убијали, прогонили, сатирали, бомбардовали уранијумом, да ћеш се код њих најести, јер је на западу најмасније и најдубље корито из којег би да захватиш.

Управо ти ништаријо продана, јер своју бедну издају, недостатак карактера и националног и људског самопоштовања и достојанства прикриваш заклањајући се сопственом децом и унуцима, јер по тој теорији сви ћемо живети боље чим пристанемо да се одрекнемо себе и претворимо у бесловесну и обезличену руљу Новог светског поретка, која добровољно пристаје да упропасти саму себе. И сопствену сте децу продали и издали из чисте себичности и кукавичлука, а притом сте им оставили земљу у расулу коју је ваша генерација оглодала до костију, и наставља да глође.

Зато што сте ћутали када сте требали да проговорите као слободни људи, а брбљате празне бесмислеце као на партијским састанцима када сте својевремено скидали главе и најближим пријатељима и браћи, а самозадовољно, гордо забацивали главе уназад и поручивали са висина Парнаса глупости и просипали личну себичност, јер сте једино онда и научили да урлате у периоду титоизма.

Нажалост, управо они грађани који одговарају овом профилу најагилније излазе на изборе и продају глас за 20, 30 евра, или пакетић са месним нареском. Како се само труде да делују важно док пропадају у још горе блато срамоте и бруке. Из овакве ”базе” ни политичка ”елита” није могла бити боља. Нису ни они пали са Марса, већ су то све људи ”домаћини из народа”, попут грофа од Бајчетине, или младог, способног, земунског шибицара, као његовог урбаног пандана, или оне несреће која на међународним скуповима као министар лупета такве глупости као да му је Миле Банана увалио неку лошу ”робу”, која му је већ разнела пола мозга.

Излечење од овог стања потрајаће дуго, а први нужни и потребни услов јесте да свако сагледа колико је он сам својим грешкама, глупостима, нискостима и заблудама допринео оваквом стању. Док се то не учини, имаћемо овакву квазиелиту, само и једино зато што горих од ових нема, а када их буде било, њих ћемо добити.


Извор: Српски културни клуб

Оставите коментар

Оставите коментар на Велики илузиониста Вучић или ти, грађанине Покорни!

* Обавезна поља