vesna-veizovic1Баш у тренутку када смо помислили да не постоји ништа што би актуелни премијер могао да уради да надиђе самог себе, јутрос су широм Космета осванули билборди подршке Александру Вучићу.

Затим прегуравши јутро стигло је поподне а са њим и конференција за новинаре два премијера. На конференцији, арнаутски премијер чији је долазак сам по себи изазивао контраверзе и неслагање, на албанском језику даје сасвим очекивану изјаву. Коју су пре њега поновили и амерички амбасадор, британски амбасадор, већина шефова земаља Европске уније чије су земље признале независност Косова и Метохије. Међутим наш премијер наводно згрожен и увређен даје знак за прекид превођења и пред нашим очима цензурише уживо програм на националној телевизији.

Са свих страна добронамерни лаици без суштинске проницљивости узвикују: Скандал, скандал. Рама је изазвао скандал! Медији по диктату прикључују се будаластом саблажњавању српског народа, преносећи у неколико верзија снимак цензурисаног превода, при том се трудећи да преведу и оно што албански премијер није ни рекао. При том додају да су се у међувремену појавиле бројне провокације шиптарских екстремиста и да је тобоже јадни наш премијер дубоко увређен, малтене до суза. Још једна увреда и још једна жртва коју ће морати да носи као ожиљак на срцу….

Сем уколико Неша слина не одлучи да је Рама увредио његовог шефа па не покрене истрагу у обезбеђењу да се види ко је допустио Рами да упадне у програм уживо и извређа српски народ и нашег премијера.

Тобоже, како је могао и да помисли да ће се арнаутски премијер, за кога се још колико сутра спрема свечани дочек у „Прешевској долини“ , и који није плаћао Шиптаре у нашој јужној покрајини да му лепе плакате са поруком „добродошао наш премијеру“ већ су то сами урадили у складу са унутарњим осећајем, и поред свега наведеног помињати Бујановац као „мост“ и индиректно послати поруку свим Шиптарима да је семе Велике Албаније бачено, а на њима је само да га залију и негују уз његову подршку.

Међутим, ма колико плитко памћење ми имали, свакако нисмо заборавили „случај дрон“, то што медији другим скандалима и наводним покушајима убиства, прислушкивања премијера и сличним небулозама које нас уопште не интересују покушавају да дрон скину са дневног реда, не значи да у томе и успевају.

Чињеница је и то непобитна да је ово што Александар Вучић и остали медији називају скандалом и успут праве жртву од Вучића нешто што је он сам изазвао. Прво, није Еди Рама дошао у Србију јер се сам позвао, ако и јесте утолико горе што Вучић као ништа до сада што није смео да одбије, није одбио ни ову посету која је сама по себи довољно контраверзна.

vuccic-govori

Друго, само идиот би могао да помисли да је Рама дошао у Србију да би се ложио да је Косово српско. Еди Рама је рекао оно што се од њега и очекивало, и то у блажој верзији од оне коју су многи претпостављали. Значи уколико је Вучић толико наиван да је помислио да ће чути неку другу верзију од оне коју смо сви чули, онда је он неспособан да се бави политиком, и не само политиком, то је онда озбиљна психоза, он са таквим мислима које су у рангу детета од 5, 6 година није способан да се стара ни о себи а камоли о седам милиона људи.

Трећа ствар, нема ни месец дана од спектакуларне најаве његовог доласка, не од стране неких заблуделих навијача и клинаца, већ од рођеног брата Едија Раме, који је потом казао да они и у Албанији и не знају за другу заставу сем оне на којој је приказана Велика Албанија. Исту ту изјаву дао је и сам Рама потврђујући по ко зна који пут да су тежње Албанаца нешто што није пука теорија већ је тај план на путу остварења.

Дакле, није скандал оно што је казао Рама у директном преносу, првенствено јер он није рекао ништа ново, само је поновио оно што већ годинама говори.

Но, изјава нашег премијера да неће дозволити да неко понижава Србе у сред Београда је тужна. Ми смо довољно понижени самим тим што нам је на челу државе човек попут њега. Који се брине да испуни све оно што се од њега очекује и све на штету србских интереса. Управо смо понижени захваљујући њему, да ли може још како да нас понизи? Свак дан по пет пута уместо три досадашња?

И не треба заборавити да и поред свега Еди Рама није учествовао у бриселским брљотинама, није ставио потпис на признавање Косова, на успостављање „административних прелаза“, није малтретирао Србе и приморавао их да признају шиптарску окупациону власт и изађу на изборе које нису у складу са Уставом Србије и чије је одржавање још један акт признања независности наше покрајине од стране Александра Вучића. Ништа од наведеног није урадио албански премијер, већ српски.

Зато су у Шиптари по Космету, у Бујановцу и Прешеву носили плакате подршке њиховом премијеру, зато су срећни због доласка свог премијера јер га тако доживљавају.И зашто да га не би подржавали када он заступа националне интересе велике Албаније, свих шиптара и арнаута ма где они живели, и наравно да не би позвао Вучића у Албанију, нити би из Албаније пустио Андреја да изађе за 24 сата након приређивања скандала као што је то учињену у Београду.

Али ако кренете по кућама широм Косова и Метохије, тешко да ћете закуцати на једна врата чији укућани имају лепо мишљење о Александру Вучићу. А како би и имали када су их управо садашњи властодржци не само продали, већ им се и тако остављеним на немилост са дистанце подсмевају, са све фуснотом.

Вучић је пре неколико дана Александра Вулина прогласио почасним грађанином Косовске Митровице (не треба заборавити да је и СПЦ недавно одликовала Вулина-ни Бог не зна зашто). Ни мање ни више него Вулина, човека на чији се помен Срби у Митровици прекрсте па пљуну и оду три метра у назад.У том микропримеру једног својеврсног политиканстког апсурда где 10 људи доноси одлуку у име 10.000 других који се ни под којим условима не би сложили са тиме, огледа се целокупна ситуација у нашој земљи у којој једна мањина медоикритета доноси овакве апсурдне одлуке, које у односу на овај пример имају катастрофалне последице на нас, ипак као и у случају Вулин, нико не осећа потребу да стане на реп и каже стани.

vucic-rama-albanski-premijer-mondo-28

Затим је протекле седмице Марко Ђурић који ништа сем назадовања србских права и слобода није направио, шуровања са шиптарском мафијом и примању плате због издаје националних интереса, изјавио како се нада да ће Шиптари заштити Србе у Метохији. Од кога да их штите? Од марсоваца? Једини непријатељи Срба на Космету су Шиптари, како да их штите од себе самих? !

Лудилу нема краја, ријалити шоу, који је заправо трагична стварност се само наставља, више нису у питању месечни скандали, ни недељни, већ часовни. Малтене сваког сата у дану ми имамо један догађај који би у било којој нормалној земљи , иоле нормалној срушио власт. Али не, ми скачемо на Раму да је изазвао скандал, на његовог брата, на Шиптаре, на педере. Ало, људи!!! Да станемо мало и размислимо – Зашто се то не дешава у некој другој земљи?

Зато што власт других земаља држи до себе, не дозвољава свакој шуши да је дословно *ебе у мозак. Колико земаља Европске уније има изборе за националне савете? Која земља Европске уније има националне савете који добијају новац из буџета са подривање суверенитета и распривање сепаратизма?

Да ли је нормално да је након скандала „Дрон“ у затвору задржан само Игор Микић јер нам је омогућио да на националној телевизији једном у последњих двадесет година чујемо истину и знамо зашто плаћамо претплату?

За закључак, који можете слободно прихватити или не – Еди Рама је рекао истину, скандал који се десио изазвао је Александар Вучић прво позивајући Раму у Србију и цензуришући даљи пренос говора тако што смо остали ускраћени за превод.

И свакако највећи скандал је наша летаргија на чињење овдашњих властодржаца који са нама најблаже речено поступају као са овцама пред клање, што није искључено да нас очекује.

Не знам треба ли да напоменем и то да је велика срамота што се Вучић разбацује новцем пишући себи љубавне поруке по билбордима на Космету, у србској покрајини коју је предао Шиптарима и где србски народ више поштује Раму него њега.


Извор: Васељенска ТВ

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић или „мали од скандала“

* Обавезна поља