kostunica1БЕОГРАД — Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио да се локални избори на Вождовцу одржавају у тешком тренутку за Србију јер она „вишеструко пропада“.

Највећи део тих проблема резултат је „потпуно погрешне и погубне политике да је Србија судбински везана за ЕУ“.

Коштуница је на предизборном скупу у Белом Потоку оценио да Србија пропада као држава, јер се укидају њене институције на КиМ, а, како тврди, пропада и економски, јер „вртоглаво расте дуг, а власт није у стању да изађе на крај с дефицитом“.

Србија, тврди Коштуница, пропада и морално, јер „политике има све мање и мање“ и она нестаје из других странака, док једино ДСС „има, води и зна шта су политика и политички програм“.

„Једина политика која тренутно постоји, када је реч о тим другим странкама, јесте да се мора у власт и како је се дочепати, а ту нестају свака политика и програм“, рекао је Коштуница и додао да Србија пропада и духовно, јер „доживљава да буде понижавана ренесансом усташтва у Хрватској и од албанских сепаратиста на Косову и Метохији“.

ДСС се, тврди лидер те странке, залаже за другачију политику у којој треба јасно и гласно да се чује држава Србија, која треба да полази од својих интереса.

„На начин на који бринемо о држави, бринемо о сваком њеном грађанину. На начин на који бринемо о Србији, бринемо о Београду, Вождовцу, Подавалском делу и то је најбољи доказ зашто је глас за ДСС на било којим изборима сигуран глас“, рекао је он.

Према његовим речима, избори на Вождовцу треба да омогуће грађанима да добију представнике који ће бранити и осећати њихове интересе и који ће омогухити да се у сваком делу Вождовца, „живи крајње речено нормално“.

ДСС је, тврди Коштуница, показала како се влада и понаша и када јесте и када није на власти.

„Када кажем када јесте на власти, онда подсећам на врема од 2004. до 2008. године и на бољитак Србије у то време – на другачије плате, на нешто што је представљало право српско привредно чудо – било је вишка, а не мањка у буџету, а то је могла да учини и учинила је влада коју је предводила ДСС“, рекао је Коштуница.

Он је додао да ДСС-у није није потребно да каже да ће се до краја 2014. године на Вождовцу и у Србији живети боље.

„Ми само можемо да кажемо – сетите се како се живело на Вождовцу, у Београду и Србији када је Србијом управљала Демократска странка Србије“, рекао је Коштуница и додао да се „треба показати у свакој прилици и да се на муци познају јунаци“.

Он је рекао и да је ДСС у Београду омогућила да власт, која је престоницом управљала „дуго, чак предуго“, оде.

Коштуница је рекао и да ДСС има разложну и одговорну политику, и у целој Србији и на локалном нивоу, јер, како је рекао, не може да крене набоље и да буде бољитка у једном малом делу земље, ако ствари не стоје добро у целој држави.

Шеф београдског Одбора ДСС Андреја Младеновић рекао је да власт која је била на челу Београда „казнила“ Вождовчане, јер ДС није била на челу те општине.

„То можда делује преоштро, али је заиста тако било. Вождовац и још неколико општина у Београду где Демократска странка није била на власти, били су кажњени због тога“, рекао је Младеновић, додајући да то „није нормално, демократски и цивилизовано“.

Он је рекао да је разлика која постоји између Подавалског дела Вождовца и централног дела те општине или других делова Београда -невероватна.

„Ми данас овде помињемо канализацију, водовод, да аутобуска линија треба да се продужи неколико километара, јер не можемо да стигнемо тамо где хоћемо и то више не сме да се дешава“, рекао је Младеновић.

Он је позвао грађане Подавалских насеља да изађу на изборе и гласају за ДСС и тиме дају „јасан знак и Београду и Србији да може нешто да се промени и да је ДС С покретачка снага која може да промени ситуацију и на Вождовцу и у Београду“.

Скуп је почео интонирањем химне Србије, а представљени су и кандидати ДСС за одборнике који су из Подавалских насеља.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Коштуница – Србија вишеструко пропада

* Обавезна поља