vojislav-kostunica-foto vestНОВИ САД – Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница оптужио је данас власт да поданичким односом према ЕУ „разбија Србију, руши вредности на којима почива и води је у економску пропаст“.

„Србија је пред великим и судбоносним избором. Два пута су пред нама.

Један је пут тежи и он нас води до слободне и политички неутралне Србије. Други пут је много лакши и на тај пут, уз жестоку и агресивну пропаганду, садашња власт гура Србију. Тај други пут је пут европских интеграција“, рекао је Коштуница на седници Главног одбора ДСС у Новом Саду, саопштила је та странка.

Коштуница је навео да се у политици Србије ништа не може променити ако се не промени политика према ЕУ, полазећи од здраворазумског става да Србија мора да води прво рачуна о својим интересима, а не о интересима других, укључујући и саму ЕУ“, рекао је Коштуница.

Коштуница је навео да Србијом влада политика Српске напредне странке која руши све досадашње рејтинге захваљујући чистој демагогији и политици безусловног повиновања захтевима Брисела и потпуног прихватања европских интеграција као кључа за разбијање Србије.

Заузео се за промену државне политике и истакао да је због тога ДСС-у потребна значајнија подршка грађана од оне коју је та странка добила на претходним изборима.

Председник ДСС је упитао да ли ће грађани Србије бити поданици или слободни људи и да ли ће Србија бити слободна земља или марионета ЕУ, и истакао да не постоје важнија питања.

Коштуница се позвао на пример Исланда, који је прекинуо преговоре са ЕУ, и додао да Велика Британија покреће референдумски поступак за излазак из ЕУ, док су Јерменија и Украјина прекинуле преговоре о Споразуму о стабилизацији и придруживању, а Швајцарска има низ билатералних споразума са ЕУ иако није чланица Уније.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Политика СНС-а је политика повиновања Бриселу

* Обавезна поља