santracПослије емисије „Тешка реч“ емитоване на ТВ Пинк-у 23.3.2015. у којој је гост био Вук Драшковић осјетио сам потребу да му се јавно обратим као некадашњем саборцу, послије свега што је изговорио у тој емисији.

Ако кажем да си ти велико разочарење за стотине па и милионе људи, нећу рећи ништа ново али од тога не постоји бољи начин да почнем ово писмо. Не знам да ли ћеш га ти прочитати јер ја нисам важна личност чије би писмо објавиле новине које ти пратиш али се надам да ће га прочитати неко ко ће ти рећи да сам ти се обратио јавно или како ви политичари овог времена волите рећи, транспарентно?

У Србији се на пољу политике и информисања све дешава „случајно“ што јасно потврђује твоје гостовање у емисији код новинарског отпада по имену Драган Ј. Вучићевић које је услиједило одмах, послије учешћа твог кума Војислава Шешеља у истој емисији. Његов пристанак да учествује, послужио је властима као фарса о слободи медија. Како Вучићевић није имао начина да заустави Шешеља у изношењу чињеница о издаји и лоповлуку његовог другог кума, лажљивог преваранта,Т. Николића и франкенштајна А.Вучића којег је сам произвео и којег не би било ни у першуну да му он сам није крчио пут на политичкој сцени Србије, позвали су тебе, унапријед знајући твоје политичке ставове. Ти си Вучићевићу и његовом заштитнику Вучићу послужио за оно у чему си се доказао више пута, у издаји српског народа и државе. Требао им је неко ко ће јавно износити и оправдавати све њихове издаје и додворавање западу а за то погоднију личност од тебе нису могли пронаћи.

Твоји и моји политички ставови се одавно разликују али од тога је много важније што си баш из тог разлога уништио најснажнију опзициону странку у држави. Својим деспотским понашањем си растјерао све људе који су стварали странку и имали углед међу људима. Окупио си око себе шаку јадника, послушника којима глава не служи за размишљање већ само за шишање.

Требам ли да те подсјећам на све што си говорио првих година свог политичког дјеловања као што те Вучићевић потсјетио на пријетњу Муслиманима ако подигну турски барјак. Пред њим ниси сагнуо поглед што би значило да се кајеш због те пријетње, зато сам сигуран да се не би постидео ни због својих других ратно-хушкачких говора. На такво твоје понашање смо се навикли.

Ти увијек спомињеш, част и образ а образа немаш јер да га имаш онда не би гледао одакле вјетар дува већ би водио рачуна шта говориш и како се понашаш? У разговору са Вучићевићем си окривио све власти од 90-их до данас за погрешно вођену политику а сам си учествовао у тим властима на овај или онај начин. Цијели српски народ си окривио за злочине почињене у Хрватској, БиХ и на Косову. Сви су криви само си ти исправан и увијек си нас савјетовао да будемо добри али ето, ми те нисмо послушали. По твојој причи испада да смо ми сами себе нападали, убијали, вадили органе, да нас је НАТО бомбардовао за наше добро, да му требамо бити захвални због тога.

Кога ти, болан, зајебаваш, зар ти мислиш да је сав народ луд само си ти паметан? На којем гувну ти долазиш до таквих сазнања?

Наш народ лијепо каже за неког ко је превртљивог карактера да је премазан свим мастима а ти си се увоштио од тог мазања. Прешао си пут од комунисте до најрадикалнијег националисте а сада си, ваљда постао пацифиста или нешто друго, можда ни сам не знаш шта?

Клицао си: „…стани поглавниче, заустави се, никад више нећеш јасеновчити и јадовнити српски народ“… клицао си:…“устајте српски витезови и крените на Косово, арнаутско копље је забодено у наш очни живац“…клицао си:…“јунаци, морамо, или нас бити неће, и по четврти пут на Косово равно“!
Шта сад кличеш Вуче Драшковићу, мени се чини да гракћеш преплашен силом запада или поткупљен њиховим прљавим новцем. Зар си се толико уплашио затвора и њихове казне због свега што си говорио и гарде коју си слао на ратиште у Хрватску па оправдаваш све њихове злочине?

vuk-draskovic-santrac

Чујеш ли ти или си сасвим оглувио, видиш ли или си сасвим ослијепио да су злочинци у Вашингтону, Бриселу и Берлину? Знаш ли колико су недужног народа побили у Ираку, Либији, Сирији? Одакле ти право да их оправдаваш?

Поредиш Србе са Нијемцима, да то нисам чуо на властите уши, не бих вјеровао. Нико, нормалан не би поредио холокауст и страдале у БиХ, али ти јеси. Колико су „добри“ Нијемци знају људи који су године провели у њиховој држави а ти о томе мало знаш. Ниси се огласио и не осуђујеш Израел који од времена стварање те државе чине злочине над Палестинцима до данас. Ако су Јевреји страдали у Другом свјетском рату од Нијемаца, Хрвата и поунијаћених Украјинаца ко им је дао право да они то исто чине другима? Сами су себи дали то право али ти о томе ћутиш, плашиш се казне од Американаца која ти стално виси над главом. Тражиш да се сви ми посипамо пепелом док амнестираш све друге, док у Рашкој области Муслимани носе турске барјаке, док у БиХ несметано раде Вехабије, док албанског премијера, на територији Србије, дочекују Шиптари са хиљадама албанских застава без и једне државне, српске, док се над Београдом лепрша застава велике Албаније.

Теби су, канда, вране мозак попиле па тражиш да ми, Срби признамо кривицу коју није доказао ни злогласни хашки трибунал. Као што знаш, није Србија осуђена за почињене злочине у БиХ али су зато осуђени сви Срби који су се нашли пред тим судом осим оних који су били амерички и НАТО шпијуни.(Станишић и Перишић) Против тебе нису покретали истрагу нити подигли оптужницу, није им била потребна? Кориснији си им као њихов доушник, или како то народ каже, друкара.

Кад чујем шта говориш или негдје прочитам неку твоју изјаву, питам се да ли је могуће да си толико зглајзао па си уобразио да си паметнији од позамашног броја америчких, француских, руских, аргентинских…, универзитетских професора који оштро критикују политику запада, посебно Америке и Њемачке, који упозоравају на опасности од НАТО пакта чије постојање се не може ничим оправдати? Зар мислиш да си паметнији и да боље процјењујеш планове и догађаје од Путина, индијског и кинеског предсједника, од аргентинске и бразилске предсједнице и многих других, умних, свјетских, глава који, такође, упозоравају на агресију коју проводе западне земље предвођене Америком.
Мислиш ли да си паметнији од свих оних који су потписали протест против потписивања споразума са НАТО пактом на челу са проф.др. Милом Алечковић?

За српски народ би сигурно било боље да се никад ниси бавио политиком а вјероватно би било добро и за тебе. Свој допринос друштву си требао пружати пишући књиге а могао си се, као писац, посветити и заштити нашег језика и спречавати Хрвате, Муслимане и одметнуте Црногорце да га не силују или си можда и у томе застранио.


Извор: Блог Човјек човјеку

Коментари

Један коментар на Отворено писмо Вуку Драшковићу

Оставите коментар

Оставите коментар на Отворено писмо Вуку Драшковићу

* Обавезна поља