vucic-happyКОЦЕЉЕВА – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема новца за куповину новог авиона за потребе државника и да се о томе не размишља.

„Не, у овом тренутку немамо ни право ни новац да купујемо авион, а ако хоћете и не дам паре”, рекао је Вучић новинарима упитан да ли се размишљало о куповини новог авиона за потребе државних званичника.

Вучић је рекао да ће држава о томе моћи да размишља кад буду повећане плате у јавном сектору и пензије, истичући да би такав авион коштао око милијарду динара.

„Ми ту милијарду динара немамо, ако авион ради, ради, ако не ради, наћи ћемо неки други начин да путујемо”, рекао је Вучић.

Он је рекао да је приоритет државе да ојача војску, како би се пилоти, који треба да штите грађане, осећали безбедно и да је то важније од тога како ће државни врх путовати.

„Суочавамо се са тим да шта год урадите, није добро. Да купимо нови авион, зар не бисте рекли – купујете авион за вас док народу смањујете плате”, рекао је Вучић

Владин авион „фалкон”, којим је председник Србије Томислав Николић јуче полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана.

Пресуда против Тачија на снази, тако ћемо се и понашати

Пошто пресуда против косовског министра спољних послова Хашима Тачија није укинута држава Србија ће се понашати у складу с тим, изјавио је данас премијер Александар Вучић.

Одговарајући на питање новинара Вучић је рекао да њега нико из Брисела није звао да интервенише у вези с евентуалном посетом Тачија Београду упитавши новинара како уопште замишља да би то изгледало да неко њега из Брисела позове и затражи да уради нешто што је противно законима Србије.

„Па ако он о томе одлучује, ако ће он са њим да дође, у нашој земљи постоје закони, какво је то лицемерје неких људи”, запитао је Вучић подсетивши да пресуду против Тонија Блера није укинуо он, него је то учињено још 2001. године у време власти ДС и ДС С.

У том смислу, поновио је, „пресуду Тачију нисмо укинули, па пошто није укинута Србија ће се тако и понашати, у складу са законом”.

Претходних дана из Приштине је потврђено да ће Хашим Тачи доћи у Београд на позив невладине организације „Омладински одбор за образовање”, шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да нема потребе да долази, а министар полиције Небојша Стефановић да ће бити ухапшен ако дође.

Након медији су пренели да је било интервенција из Брисела да се Тачи не хапси, те да му се омогући учешће на конференцији у Београду.

Разговори с Рамом и Мустафом биће тешки

Премијер Александар Вучић изјавио је да нема намеру да коментарише провокације албанских политичара, јер је за Србију важно да буде стуб стабилности, те да ће увек имати рационалан и одговоран приступ и чувати национални понос и достојанство.

„Од мене нећете да чујете лоше речи о њима, херојске изјаве за унутрашњу употребу, већ рационални приступ”, рекао је Вучић коментаришући изјаву албанског премијера Едија Раме, који је у интервјуу ТВ Скај њуз Арабија поновио да ће се Албанија и Косово ујединити.

Он је додао да ће разговори разговори са албанским представницима, и Рамом и косовским премијером Исом Мустафом, бити тешки, али да је њихов посао да разговарају и да долазе до решења.

„Наш посао је градимо путеве и мостове, а не да их рушимо, и Србија ће то наставити да чини, али ће умети да сачува своју земљу, територију, национални понос и достојанство”, рекао је Вучић.

Пред владом и пред њим је, навео је, веома тешка недеља у којој ће, између осталог, разговарати са премијерима пет балканских земаља, представницима ЕУ, као и косовским премијером Исом Мустафом.

„То је нешто што свакако није лако за нас, али је за нас важно да будемо стуб стабилности и да се понашамо одговорно”, рекао је Вучић.

Vuci Koceljeva

До краја године грађани ће осетити бољитак

Премијер Србије Александар Вучић изразио је уверење да ће грађани пре краја године осетити бољитак, који ће бити изражен и кроз повећање плата и пензија.

„Од онога што сам рекао не одустајем”, поручио је премијер приликом посете Шапцу и додао да је још пет месеци потребно пратити фискална кретања како би се прецизно утврдило у којој мери је могуће враћање плата и пензија.

Коментаришући како ће ММФ-а оценити спровођење аранжмана, он је рекао да ММФ нема на чему да замери у погледу фискалног дефицита јер су остварени резултати у првом кварталу много бољи него што се очекивало.

Он је рекао и да први дани априла показују „претицања” у позитивном смислу у односу на исти месец протекле године и указао да су и даље сви показатељи у буџету бољи него лане, а као пример навео бољу наплату ПДВ-а и ниже расходе.

Верујем да ће Војвођани знати да изаберу будућност

Премијер Александар Вучић каже да расписивање покрајинских избора није питање за њега него за друге надлежне органе, али да верује да ће грађани Војводине знати да изаберу своју будућност на тим изборима.

Вучић је у Коцељеви, упитан кад ће бити расписани покрајински избори, одговорио да је то питање за неке друге надлежне органе, али и додао да се ти избори приближавају.

„Ушли смо или улазимо у изборну годину, да ли ће избори бити два или три месеца пре или касније, то је свеједно, али мислим да ће људи у Војводини знати да изаберу своју будућност”, рекао је Вучић.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић – Пресуда Тачију није укинута

* Обавезна поља