ministar-gasicПремијер Србије Александар Вучић изјавио је да је шокиран поступком министра одбране Братислава Гашића, који је, док је давао изјаву у Трстенику након посете „Првој петолетки наменској”, рекао да „воли новинарке које лако клекну”. Како се може видети на видео снимку који се јуче муњевито проширио друштвеним мрежама, новинари су чекали да од министра добију изјаву, а неки од њих, међу којима и дописница ТВ Б92 Златија Лабовић, чучнули су како се не би нашли у кадру док камера снима Гашића. Када је пришао новинарима, Гашић их је најпре у шали упитао да ли их је портпарол Министарства одбране Јово Кривокапић држао све време напољу, а затим је, видевши новинарку Лабовић која испред њега чучи држећи микрофон, додао уз осмех: „Што волим ове новинарке које овако лако клекну”.

Гашићеву изјаву јасно су забележиле камере и микрофони новинарских екипа.

Премијер Србије Александар Вучић оценио је синоћ да за Гашићев поступак не постоји оправдање.

„Шокиран сам тиме што је урадио министар Гашић. То сматрам не само непримереним, већ и неодмереним и непристојним понашањем и за такво срамно понашање не постоје речи оправдања”, рекао је премијер Вучић Танјугу. „Разуме се, у складу са тим, донећемо одлуку о томе како и на који начин ћемо и сопствене одговорности и све друго преиспитати у наредном периоду”, рекао је Вучић.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић оценио је Гашићеву изјаву као невероватну, чак и за наше прилике.

Из Министарства одбране синоћ је стигло Гашићево извињење, које је пренео Танјуг.

„Желим да се јавно извиним новинарки Златији Лабовић и српској јавности због мог срамног и скандалозног понашања. Оправдања за моју изјаву, шта год у овом тренутку изговорио, једноставно немам. Молим новинарку ТВ Б92 Златију Лабовић и све грађане Србије да ми верују да се због изјаве искрено кајем”, наводи се у саопштењу министра Гашића.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић осудио Гашићево простачко понашање

* Обавезна поља