papa-bozicna-misaРИМ – Поглавар Римокатоличке цркве Папа Фрања одржао је поноћну божићну мису у базилици Светог Петра у Риму пред верницима из читавог света. Он је позвао вернике на „трезвеност и осећај за праведност у друштву пуном нарцизма“.

– У свету који је понекад сувише груб према грешнику а мек према греху, неопходно је неговати осећај за праведност – рекао је папа у краткој беседи пред неколико хиљада верника.

Унутар културе индиферентности која често постаје немилосрдна, наш стил живота треба да буде испуњен милосрђем, саосећањем, емпатијом које свакодневно обнављамо и пунимо на извору молитве”, рекао је папа окупљеним верницима.

Папа је рекао и да „данашње потрошачко друштво воли забаву, материјално богатство и луксуз, као и нарцисоидност“.

– Бог нас поизва на трезвено понашање, односно једноставно и уравнотежено понашање које нам помаже да схватимо суштину“, додао је аргентински папа који је осудио „културу равнодушности која се претвори у немилосрдност“.

Поноћну мису уживо може да прати 1,2 милиарди католика у свету.

Хришћански верници из свих делова света претходно су у Витлејему обележили Бадње вече у месту Христовог рођења.

Латински патријарх Фуад Твал предводио је процесију из свог седишта у Јерусалиму до Витлејема, пролазећи кроз израелски бетонску баријеру која окружује већи део града, преноси АП.

Овогодишња миса се одржава у светлу џихадистичких претњи, због чега верници нису дошли на Трг Светог Петра много раније као што је то био обичај ранијих година.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Папа служио Божићну мису

* Обавезна поља