NariskinМОСКВА – Москва је разочарана што се Црна Гора придружила санкцијама против Русије, рекао је данас председник руске Думе Сергеј Наришкин, истакавши да то наноси озбиљну штету билатералним односима.

„Искрено жалим што руско-црногорски односи пролазе кроз тежак период. Али то се није догодило на нашу иницијативу“, Наришкин на састанку са делегацијом црногорског Демократског фронта.

Руско-црногорски односи, како сматра, не треба да зависе од политичких игара неких трећих земаља, пренео је Тас.

„Дубоко смо разочарани што се Црна Гора придружила антируским санкцијама. Заправо то су незаконите акције. Наравно, то је нанело озбиљну штету нашим односима, практично у свим сферама“, навео је он.

Наришкин је рекао да су Руси имали велике инвестиције у Црној Гори, углавном у некретнине, као и да значајан број руских компанија попут Лукоила и Новатеха успешно послује у Црној Гори.

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић је подсетио на вишемесечне уличне протесте опозиције у Црној Гори и критиковао актуелну власт рекавши да је циљ њене политике да „истргне земљу из заједничког цивилизацијског јединства са Русијом.

Кад би сутра у Црној Гори био референдум о антируским санкцијама, две трећине грађана би било против њих, закључио је Мандић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Наришкин о црногорским санкцијама Русија

* Обавезна поља