vladimir-beba-popovic-utisak-nedelje(1)Европска комисија затражила је од надлежне агенције да обустави потписивање уговора о финансирању пројекта Владимира Бебе Поповића, чији је Институт за јавну политику од комисије требало да добије 127,5 хиљада еура за тзв. Женску владу западног Балкана, преносе подгоричке „Вијести“.

То је за ТВ Вијести потврдила директорка Центра за женска права, Маја Раичевић, иницијаторка писма 52 НВО из Црне Горе, Србије, Хрватске, Македоније и Словеније, у коме је од председника Европске комисије Жана-Клода Јункера крајем јуна затражено да поништи одлуку о финансирању Поповићевог пројекта, јер је, како су истакли, директно промовисао недостојну кампању против активисткиње цивилног друштва Вање Ћаловић.

„С обзиром на узнемиреност коју је на регионалном нивоу изазвала ова одлука о додели бесповратних средстава, затражио сам од извршне агенције која је задужена за спровођење Програма да обустави потписивање наведеног уговора. Као мера опреза, у овој фази није преузета правна одговорност за спровођење овог пројекта. Паралелно с тим, затражио сам од наших служби детаљну истрагу о овом случају, која ће се одвијати у непосредној координацији са Делегацијом Европске уније у Црној Гори и Извршном агенцијом. Као што знате, Европска комисија је увек била посвећена пружању подршке акцијама које су у складу с вредностима и принципима које промовише“, наводи се у одговору ЕК на реакцију невладиних организација поводом доделе гранта Институту за јавне политику кроз програм „Европа за грађане“, који потписује Матиас Рует, директор Генералног директората за миграције и унутрашње послове.

Подсећамо, Институт за јавну политику, чији је оснивач Владимир – Беба Поповић, добио је 127.500 евра од Европске комисије за своју Женску владу западног Балкана.

Поповић, спин доктор близак разним властима у региону, последњи пут се појавио у медијима у вези са случајем Вање Ћаловић, активисткиње невладиног сектора у Црној Гори. Тада је признао да је дистрибуирао скаредне видео-снимке секса женске особе са животињама тврдећи да је снимљена Ћаловићева.


Извор: Вијести

Оставите коментар

Оставите коментар на Беба Поповић дојадио Европи

* Обавезна поља