Џулијан Асанж је објавио практично сву тајну преписку Хилари са Џоном Подестом, вођом њене изборне кампање. Публика је сазнала комплетну „демократску кухињу“, између осталог и делове говора на затвореним састанцима Клинтонове са банкарима и представницима бизниса.

У светској паучини се укупно нашло 15 хиљада докумената Подесте и Клинтонове. Џулијан Асанж је објавио и део незваничног говора Клинтонове из 2013. године. У њему она директно прети Пекингу да ће опколити Народну Републику Кину америчким системима за противракетну одбрану уколико руководство те земље не буде повећавало притисак на Корејску Народну Демократску Републику, како би натерали ту земљу да се нуклеарно разоружава. „Ми морамо да искористимо своје дипломатске и још традиционалније обавештајне снаге како бисмо могли да притиснемо Катар и Саудијску Арабију које тајно пружају финансијску и логистичку подршку Исламској Држави и другим радикалним сунитским групацијама у регији“ – написала је Хилари Клинтон Џону Подести 19.08 2014.године поводом војног мешања САД у конфликт у Сирији.

Истовремено је госпођа Хилари добила новац од саудита, који представљају највеће спонзоре фонда Клинтонових. Како би се одужила Ријаду за богате дознаке госпођа Клинтон, која је у своје време била на дужности државног секретара САД, подржала је испоруку Ријаду оружја у вредности од неколико милијарди долара. Она се није стидела да заради милионе долара чак и ако је била у државној служби и ако је од Беле куће добијала солидну плату. Обама је највероватније знао да Хилари зарађује и са стране док је лобирала за овај или онај посао који је био користан њеним спонзорима. Али јој ни једном није дао примедбу, посебно се није позабавио „службеном истраго“. Очигледно се још пре 4 године тандем Обама – Клинтон договорио, и Бела кућа је још 2012. почела од Хилари да прави кандидата за следећег председника САД.

Оснивач Викиликса се већ четири године налази на територији амбасаде Еквадора у Лондону. Мали Еквадор није знао како да одбије молбу снажних Сједињених Држава, које не воле када неко смета Обаминим и Клинтоновим демократама да остану на власти.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Бела кућа и Џулијан Асанж

* Обавезна поља