Antiruski-bilbord-u-PGШеф Посланичког клуба Демократског фронта Горан Даниловић осудио је данас појављивање НАТО билборда у Подгорици којима се на груб начин вријеђају здрав разум и Русија.

У Подгорици се појавио билборд са логом НАТО-а и поруком која гласи „Боље банана у руци него руска чизма за вратом„, коју потписују „црногорске патриоте„.

На другом билборду поред наведених приватизација у Црној Гори, стоји и порука „Никад нама Црногорцима Руси нијесу били пријатељи, увијек смо им били монета за поткусуривање. (Милован Ђилас на митингу у Титограду 1951.године)“.

Коментаришући појављивање билборда, Даниловић је на Фејсбук профилу написао је „каква болесна, прљава и на срећу контрапродуктивна кампања са све знаком НАТО-а!?“

„Ко је овај маркетинг мајстор и има ли наде да га упознамо? Дајем евро да видим то длакаво чудовиште! Замислите поруку: Боље банана у руци, него руска чизма на врату? Браћа Београђани би рекли: иди бре!? Која банана? Која чизма? Која будалаштина, Бого мој! Овај ко је у Подгорици поставио овакав билборд је ретардиран, умоболан, мајмуноличан, незналица, тупаџија и шта год жели! Овај не може бити ОДАВЛЕ… Сљедећи билборд ће бити инспиративнији, вјерујем. Рецимо: боље банана у комшилук, него руска подморница на таван. Или, боље НАТО у Пипере него тетка иза болнице! Да се смрзнеш! Од данас ће људи по главном граду у знак подршке НАТО кампањи, и то каквој, ићи без чизама и са бананама које ће им вирети од свугдје. Нема више штапа и шаргарепа, сад се без обуће јурца за бананама…“, поручио је Даниловић.

Мајмунска посла: Антируске поруке „црногорских патриота“

Настојање да се Црна Гора што више удаљи од Русије, добила је потпору и у новим билбордима који су се појавили са потписом „црногорске патриоте“.

nato bilbord 2 Даниловић: Болесна, ретардирана и прљава НАТО кампања

Аутор, који је безуспјешно фингирао духовитост и домишљатост, поручио је на једном билборду да је боље имати банану у руци, него руску чизму на врату, вјероватно покушавајући да нам пренесе своју сагласност са статусом „банана републике“, ако је алтернатива веза са Русијом.

То што је Русију приказао кроз чизму (!?), а не кроз нека од највећих цивилизацијских, културних и иних достигнућа изњедрених из овог великог народа, ствар је избора „Црногорских патриота“ и у сагласју са актуелном политиком владе у Подгорици.

У самом врху поруке „шепури“ се знак НАТО пакта.

На другом билборду насловљеном: „Након 300 година историјске везе „мајка Русија“ нас је удесила“, стоји списак девет неуспјешних приватизација, у којима је учествовао руски капитал, а заобилази се кључна улога корумпиране политичке елите.

nato bilbord 1 Даниловић: Болесна, ретардирана и прљава НАТО кампања

На крају поруке, „умјесто одговора“ цитирана је Ђиласова изјава из доба сукоба са СССР-ом, због Резолуције Информбироа:

„Никад нама Црногорцима Руси нијесу били пријатељи, увијек смо им били монета за поткусуривање. (Милован Ђилас на митингу у Титограду 1951.године)“.

Ваљало би знати у ком својству и са којим циљем на билборду стоји НАТО знак, као спонзор закупа рекламног простора, или у функцији неке недефинисане ауторове намјере пропагирања тог пакта.

Наредних дана очекујемо реакције политичких субјеката, као и амбасаде Руске федерације, а после тога ће ваљда бити јасније ко је и за чији интерес „украсио“ поглед оваквим непристојним порукама.


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Болесна НАТО кампања

* Обавезна поља