vukcevic-serz-bramerc-1БЕОГРАД – Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц састао се данас у Специјалном суду у Београду, са тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

Разговарали су  о наставку сарадње у оквиру излазне стратегије Хашког трибунала предвиђеног Резидуалним механизмом (Механизам за међународне кривичне судове).

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, два тужиоца су разговарала о активностима из области ратних злочина предвиђених Акционим планом Владе Србије на препоруке Европске комисије, а у оквиру Поглавља 23 „Правосуђе и темељна права“.

Главном тужиоцу Хашког трибунала представљена је Стратегија Тужилаштва за ратне злочине у наредном периоду у којој је тежиште на даљем унапређењу регионалне сарадње у предметима ратних злочина као и отварању нових случајева на основу размењених информација и доказа.

Брамерц је допутовао у посету Београду у оквиру припрема за редовни извештај Савету безбедности УН о раду тог суда.

Главни тужилац Хашког трибунала данас ће се састати и са премијером Србије Александром Вучићем.

Брамерц се јуче састао са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и том приликом поздравио борбу МУП-а против организованог криминала и тероризма.

Брамерц је оценио добром сарадњу Резидуалног механизма, који је правни наследник Хашког трибунала, са МУП-ом, што је наведено и у претходним извештајима главног тужиоца.

Главни хашки тужилац је претходно посетио Сарајево. Брамерц би требало да поднесе редовни шестомесецни извештај Савету безбедности у другој недељи децембра.

Вучић и Брамерц: Веома висока сарадња Србије и Тужилаштва

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом о сарадњи Тужилаштва Хашког трибунала и Србије.

Закључено је да се сарадња одвија на веома високом нивоу и да нема отворених питања, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брамерц је у посети Београду у оквиру припрема за редовни шестомесечни извештај Савету безбедности УН, који би требало да поднесе у другој недељи децембра.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Брамерц са Вучићем и Вукчевићем

* Обавезна поља