bramercПОДГОРИЦА — Главни тужитељ Хашког трибунала Серж Брамерц рекао је да је задовољан поступком против Радована Караџића и изразио наду да ће судије што пре донети пресуду.

За разлику од процеса Караџићу, он, међутим, није позитивно оценио суђење Војиславу Шешељу и није могао да саопшти када би тај процес могао да буде окончан.

Брамерц је новинарима у Подгорици казао да је тужилаштво у поступку против бившег предсједника Републике Српске представило „доста доказа“, одбрана своје аргументе, а сада је на судијама да донесу пресуду.

Изразио је очекивање да ће судије у најскорије време саопштити пресуду у случају који је недавно окончан против Караџића.

Главни хашки тужитељ, међутим није могао да саопшти када би се могао очекивати крај суђења лидеру СРС-а Војиславу Шешељу.

Он је рекао да Шешељ у десет година дугом суђењу „користи сваку прилику да отежа суђење“, али је додао да такво понашање лидера радикала „није довољан изговор или разлог који би објаснио због чега ово суђење и даље траје“.

Подсетио је да је пресуда Шешељу планирана за октобар прошле године, али да је она одложена због промене судије у том случају.

Брамерц је закључио да је на судијама да одреде када ће донети пресуду у случају против Шешеља.

Брамерц је данас завршио дводневну посету Црној Гори, прву од именовања на дужност главног хашког тужиоца.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Брамерц у Црној Гори

* Обавезна поља