dzon-brenanВАШИНГТОН – Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џон Бренан први пут је јавно признао да је циљ његове посете Кијеву, после које су украјинске власти послале војску на народ на истоку земље, била „интеракција с украјинским пријатељима“, то јест помагање властима у Кијеву, јавља Итар-Тасс.

„Био сам у Кијеву пре неколико недеља“, казао је америчкој ТВ Фјужн. „Био сам тамо  ради интеракције с нашем украјинским партнерима и пријатељима“, рекао је Бренан и објаснио да под „интеракцијом“ подразумева предају „информације и средстава које су им потребне да поврате стабилност у земљи“.

„Имао сам прилику да прошетам улицама Кијева и посетим Мајдан“, казао је Бренан.

Директор ЦИА: Русија је велика држава са огромним утицајем

Директор ЦИА Џон Бренан је назвао Русију великом државом са огромним утицајем. Он је први пут јавно потврдио да је недавно боравио у Украјини.

„Русија је велика држава. Она има огроман утицај, посебно у свом делу света“, рекао је Бренан у интервјуу америчким ТВ новинарима, одговарајући на питање да ли он Русију сматра америчким непријатељем.

Министар одбране Чак Хејгел је, такође, данас изјавио новинарима да РФ и САД нису у рату, али да су противници по питању ситуације у Украјини.

„Ми не ратујемо са Русијом. Да ли се може назвати непријатељем онај с ким не ратујеш?“, истакао је Хејгел.


Извор: Глас Русије

Оставите коментар

Оставите коментар на Бренан признао боравак у Украјини

* Обавезна поља