У име оног дела Срба држављана Републике Србије на КиМ који не признају тзв. институције независног Косова и који тзв. посланике Српске листе не признају за своје представнике, имам обавезу да упутим неколико врло кратких питања председнику Републике Александру Вучићу, поводом његове подршке или налога да „Српска листа“ уђе у ту Владу и подржи ратног злочинца и терористу Рамуша Харадинаја.

Ја ћу та питања исчитати, пошто нису лично моја, да бих их што веродостојније пренео. Питања су кратка, нећу вас дуго задржавати.

Прво питање, на које очекујемо јасан и недвосмислен одговор, је – јесу ли тзв. посланици тзв. Српске листе одлуку о подршци злочинцу РамушауХарадинају донели сами и уз малу консултацију и помоћ Марка Ђурића, како тврди Александар Вучић, или је ту одлуку донео лично Александар Вучић, као што је случај углавном код свих одлука када је у питању Косово и Метохија? Шта је,заправо, овде истина и ко овде обмањује јавност, да ли тзв. посланици Српске листе, који кажу да су тај налог добили од председника Републике Александра Вучића, или Вучић који каже да су то учинили сами?

Друго питање на које јавност, а пре свега Срби на Косову и Метохији очекују одговор, јесте да им се каже и објасни ко су сада – након срамне подршке Харадинају и учешћа у његовој тзв. влади – ,,харадинајеви“ и ,,тачијеви“ Срби, како су представници СНС-а, а и Александар Вучић сам, жигосали све оне који су покушали мимо Српске листе да учествују на тзв. парламентарним косовским изборима? Чији ће сада бити они Срби на Косову и Метохији који нису за „Српску листу“? Вероватно ће то сада бити „Срби Аљбина Куртија“.

Треће питање, односи се на безбедност српског народа на КиМ. С обзиром, да је Александар Вучић у свом обраћању грађанима Србије објаснио да је подршка ратном злочинцу и терористи уследила као „једино могуће решење“ како не би уследио поновни погром Срба на КиМ, дакле, из безбедносних разлога, ми упућујемо питање господину председнику – Александре Вучићу, објасните преосталим недокланим Србима на КиМ, а пре свега остатку породица жртава киднапованих и побијених од стране рамуша Харадинаја, како ће то терориста, ратни злочинац и кољач српске деце (како га и ви с правом називате), како ће он да брине о безбедности преосталих Срба на КиМ?

Јесте ли икада помислили, Ви и Српска листа, да копате по живим ранама оних мајки које су остале без својих синова и кћери управо заслугом злочинца Рамуша Харадинаја?

На крају, четврто питање и порука господину председнику – зашто господине председниче Вучићу обмањујете српску јавност тврдњом да се у овом случају није било другог решења, и да су постојала, како ви тврдите на конференцији за штампу у обраћању јавности, само три решења? Једно је да се подржи Аљбин Курти, друго је да Срби не подрже никога и да сами себе доведу у ситуацију пред неким новим безбедносним ризиком и погромом и треће је да се подржи Харадинај.

Господине председниче, није тачно да није постојало решење. Да сте приликом обраћања грађанима Србије понели Устав Републике Србије уместо програма Аљбина Куртија и да сте носили и читали Устав Републике Србије, а не програм Велике Албаније, дошли бисте до решења,и дошли бисмо сви до одговора како држава Србија и српски народ на КиМ треба да се понашају.

Очекујем овај одговор, наравно, не преко медија, не на конференцији за штампу, не приликом новог „обраћања нацији“, већ, како Пословник каже, писаним путем. Хвала


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Четри питања за Александра Вучића

* Обавезна поља