Kiril u dumiЈерес поклањања човеку је нова опасност кој прети човечанству јер је усмерена на истеривање Бога са Земље – упозорио је патријарх Московски и целе Руси Кирил.

Обраћајући се верницима окупљеним у московском Храму Христа Спаситеља поводом дана Торжества православља, поглавар Руске православне цркве је нагласио и прецизирао:

„Данас већ можемо да говоримо о глобалној јереси поклањања човеку. То је нова врста идолопоклонства које избацује Бога из људског живота. Никада ничег слично на планети није било”.

Кирил је одмах додао: „На превладавање ове савремене јереси, чије последице могу бити апокалиптични догађаји, Црква мора да усмери сну снагу своје заштите, своје речи и својих мисли. Ми морамо заштитити православље”.

Према патријарховим речима, у овом Новом времену су универзални критеријум истине постали човек и његова права, са истовременим избацивањем Бога из човековог живота и из живота друштва.

putin i kiril„Ово је постало цео покрет. Прво је захватио Западну Европу и Америку, а потом и Русију” – нагласио је патријарх Кирил.

Притом је поставио формално питање: дали је то лоше или добро када се у први план свега што се догађа у свету ставља искључиво корист појединца лишеног моралних, хришћанских заповести?

Кирил је верницима у Храму испричао како је власт покушала да Бога истера из његове породице:

„Моји први вероучитељи били су деда и отац. Обојица су допала затвора, али само зато што су одбили да издају Господа и Православну цркву. А данас се идеја о животу без Бога, која је кренула из атеистичке државе каква је био СССР, проширила по целом свету. Сада гледамо како се у многим просперитетним земљама законима гарантује право појединца на сваку врсту избора, чак и најгрешнијег. И оног који се разилази са Божјим словом, са самим појмом светости и поимањем Бога”.


Извор: fakti

Оставите коментар

Оставите коментар на Кирил – Човечанству прети глобална јерес поклањања човеку

* Обавезна поља