curkin SBЊУЈОРК – Кијев треба да достави снимке разговора својих контролора летења који су послали малезијски Боинг у зону борбених дејстава на истоку Украјине, рекао је дописнику ИТАР-ТАСС амбасадор Русије у УН Виталиј Чуркин.

По његовим речима, Русија је покренула то питање на састанку у Савету безбедности посвећеном току истраге авионске несреће.

Како је истакао Чуркин, заменику генералног секретара УН за политичка питања, Џефрију Фелтману који је данас отпутовао у Кијев, дата је инструкција да сазна како Кијев сарађује с међународним стручњацима.

„Договор је да се он позабави и том темом. Дају ли Украјинци свој допринос међународној истрази? Прво што ми пада на памет је да они треба да доставе снимке разговора својих контролора летења, како би се схватило зашто су послали малезијски авион у зону сукоба“ – казао је Чуркин.

По његовим речима, састанак у Савету безбедности, који је одржан на предлог Русије, био је користан, и сада чланови СБ чекају прелазни извештај о току истраге несреће, који би требало да буде достављен до краја месеца.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Чуркин тражи снимке контролора летења

* Обавезна поља