cnn1ЊУЈОРК – Америчка медијска кућа CNN (Си-Ен-Ен) саопштила је да прекида емитовање програма у Русији због недавних измена закона о масовним медијима у тој земљи, док ресорно руско министарство наводи да правна регулатива не спречава рад страних оператера.

Представник Тарнер Броудкастинг система, руског огранка компаније у власништву CNN, навео је за руску агенцију Тас да компанија трага за другим опцијама емитовања телевизије у Русији и нада се да ће се вратити на руско медијско тржиште, као и да ће о својим плановима обавестити руске партнере.

CNN Интернешенел обавестио је руске кабловске и сателитске оператере укључујући Акадо, Вимпелком, NTV+ и други, који емитују програм CNN, о свом повлачењу са руске кабловске мреже до краја године, не наводећи разлоге за то.

Прес служба руског министарства за телекомуникације и масовне медије данас је саопштила да руски закони не ометају рад америчког ТВ канала CNN који емитује програм на руским кабловским и сателитским мрежама.

Руско министарство наводи, међутим, да страни ТВ канали по новим законима, треба да затраже дозволе за емитовање програма у Русији и додаје да се залаже за то да руски грађани имају приступ различитим изворима информација, укључујући и стране, наводи Тас.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на CNN прекида рад у Русији

* Обавезна поља