Донација шиптарских сепаратиста општинама на југу Србије, прокњижена је кроз народну банку Србије као – донације Владе републике Косово, легално као да се ради о некој другој држави!

Бујановачко Општинско веће усвојило је у уторак начин „расподеле средстава из донације Владе Републике Kосово“, како је насловљена тачка дневног реда седнице, што може да се протумачи, како је рекао већник Саша Арсић, „као да Општина Бујановац признаје Kосово“.

Арсић је зато предложио да се документ формулише другачије, што је одбио председник општине Шаип Kамбери, рекавши да „не треба сада бавити се детаљима, јер је ионако донација косовске владе по први пут прошла кроз систем Народне банке Србије (НБС)“.

– Ако тако наведемо у одлуци, са „Влада Републике Kосово“ испашће да смо признали Kосово. Сматрам да треба да пронађемо примеренију формулацију – рекао је Арсић, преносе „Бујановачке“.

Гласање општинских посланика у Бујановцу о донацији шиптарске „владе“ – Фото: Бујановачке

За Kамберија је, међутим, овако нешто било непотребно.

-Не треба политизовати овај гест, нити се бавити детаљима. До сада су све донације са Kосова ишле преко Албаније, али сада то није случај. Ова донација је прошла кроз Народну Банку Србије (НБС), па ако су они признали трансфер из министарства Kосова не видим проблем– рекао је Kамбери.

Kамберијево образложење је било довољно Арсићу, и не само њему, већ и осталој десеторици чланова Општинског већа, како из албанске тако и српске и ромске заједнице, да гласају за одлуку о донацији „Владе Републике Kосово“ од 200.000 евра за борбу против корона вируса.

Једини који се успротивио одлуци и гласао против био је већник Реџеп Латифи, којем је била спорна ставка одлуке о куповини санитетског возила за бујановачки Дом здравља, јер је, по њему,  то обавеза Владе Србије, а не „једне сиромашне државе као што је Kосово“, како је рекао.

Илегална „влада“ шиптарских сепаратиста је помоћ у борби против Коронавируса Бујановцу и Прешеву донирала 200.000 евра, а Медвеђи 100.000.

https://bujanovacke.co.rs/wordpress/wp-content/uploads/2020/05/IMG-6418.jpg
Фото: Бујановачке

Ово је први пут да је јавности доступно званично административно признање шиптарских сепаратиста од стране Владе Александра Вучића за кога се од потписивања Бриселског споразума говори да је починио највећу велеиздају у историји Србије и да ће га историја по томе заувек и памтити као срамотни пример који је у многоме превазишао историјски симбол издаје у српском народу – Вука Бранковића! 


Извор: КМ Новине

Оставите коментар

Оставите коментар на Да ли је Народна банка Србије признала „Косово“?!

* Обавезна поља