Специјално тужилаштво Kосова је донело одлуку о проширењу истраге о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

То је учињено након информација које је добило од једне стране обавештајне агенције. Специјални тужилац Силе Хоџа изјавио је да ће се извештај и слике које су добијене бити део предмета истраге убиства Ивановића, преноси РТK.

„Ми ћемо радити са истражиоцима и ове слике и имена ће бити део предмета“, казао је Хоџа.

Он је потом за Инсајдер демантовао наводе медија да је Специјално тужилаштво донело одлуку о проширењу истраге, на основу извештаја једне стране службе.

Пет особа су део извештаја једне стране обавештајне агенције који говори о убиству Оливера Ивановића, а портал арбресх.инфо је објавио и њихове фотографије.

У извештају се истиче да се група која је убила Ивановића састојала од „пет особа који су повезани са Вождовачким кланом и које су ангажовале српске тајне службе“.

Полиција Kосова у сарадњи са правосудним органима предузима све потребне истражне радње.

У извештају стране обавештајне агенције се истиче да је Милан Радоичић дао налоге за брисање неких трагова и чињеница.

 

„Екипа је била смештена у хотелу Оцтан у Лешку и ту је боравила месец дана пре убиства (Ивановића). Током овог периода чланови групе су често одлазили у Митровицу. Виђени су у белом ренџ роверу и чак су у Звечану заустављени од стране полиције због прекорачења брзине. Возило је припадало браћи Вуловић и било је београдских регистарских таблица БГ -788-ГН“, наводи се у извештају.

Од екипе која га је зауставила је затражено да избрише све податке о случају, како је и поступљено, каже се у извештају.

Након убиства Ивановића 16. јануара 2018. године група се, према извештају поделила у две групе. Прва је полетела са београдског, а друга са приштинског аеродрома.

Њихова дестинација у наредна два месеца је био Тајланд.

У групи која је полетела из Београда су били Јоца и Бојана, док је преко приштинског аеродрома отишао Пеђа или Предраг.

Предраг или Пеђа је према извештају лице које је убило полицајца у Србији, али је на интервенцију БИА ослобођено затвора. Пеђа се развео од супруге Ирене Драгојевић.

Са приштинског аеродрома су отишли и Милош и Барбара Сегетин.

Све трошкове боравка екипе у мотелу Оцтан у Лешку је преузео Срђан Вуловић под надимком Гене. Он је после убиства Ивановића имао здравствених проблема и био је смештен у болници.

Поводом убиства Оливера Ивановича, Полиција Kосова је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковића, који су у притвору и осумњичени за кривично дело тешког убиства и откривања службене тајне.

У вези са убиством Ивановића Полиција Kосова је издала потерницу и за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем.


Извор: Б 92

Оставите коментар

Оставите коментар на Да ли је Оливера Ивановића убила „петочлана група“?

* Обавезна поља