Predsednistvo-SPSБЕОГРАД – Председник СПС Ивица Дачић опоменуо је јуче чланове Председништва и затражио да се „нико не свађа са СНС”, сазнаје „Блиц”.

Дачић је на седници Председништва истакао да очекује да СПС буде у власти, али је додао да му Александар Вучић још ништа конкретно није понудио.

Готово цела седница протекла је у анализи изборних резултата. Лидер СПС констатовао је да је резултат социјалиста добар, али да странка ипак није у истој позицији као 2012, када је могла да бира и да се пита, пре свега због изборних резултата СНС.

Председник Извршног одбора СПС Бранко Ружић, за кога се незванично наводи да је предводник опције у СПС која се залаже да странка оде у опозицију, није се уопште јавио за реч на седници Председништва.

Извор „Блица” наводи да, како сада ствари стоје, уколико се о уласку у власт буде одлучивало на Главном одбору, већина ће гласати за опозиционо деловање, за разлику од већине чланова Председништва који су за то СПС и у овом мандату буде део власти.

Седница Председништва СПС протекла је у мање-више мирној атмосфери, без жучних расправа, а потом су чланови отишли на ручак у ресторан „Ватренка”, где је било опуштено и весело.

Пре тога Дачић се обратио новинарима, рекавши да ће одговор на евентуални позив СНС-а за учешће у разговорима о формирању нове владе Србије бити позитиван, али да за сада нису вођени.

– Никоме се не нудимо, не говоримо ово због наших фотеља, али желимо и спремни смо да помогнемо у најбољем интересу Србије – рекао је Дачић, додајући да нису разговарали ни о каквим условима нити захтевима коалиције СПС-ЈС-ПУПС за улазак у будућу владу, јер то не би било ни политички коректно.

– Никога не условљавамо, ништа не тражимо, нити се икоме нудимо. СНС је добио апсолутну већину и ми тај резултат поштујемо – рекао је лидер социјалиста одговарајући на питање новинара.

Дачић се не осећа прозваним у изјави једног челника СНС да „онај ко је са Шарићем тикве садио буде спреман да му се о главу обију”.

– Нисам чуо да је Шарић део преговарачког процеса. Сматрам да је његово хапшење изузетно важно за Србију и за кредибилитет њених институција. Институције треба да раде свој посао – рекао је Дачић, и додао да Шарића и не познаје лично.

Обрадовић и Вукомановић неће у опозицију 

Према сазнањима „Блица”, најгласнији заговорници уласка у владу су Жарко Обрадовић и Дијана Вукомановић, подпредседници социјалиста.

– Они су инсистирали да се уђе у владу по сваку цену – наводи наш извор. Њих је подржао и лидер СПС Ивица Дачић који је питао чланове Председништва шта ће да раде ако оду у опозицију.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић опоменуо сараднике да се не свађају са СПС

* Обавезна поља