rusko-srpska-konferencija-fskБЕОГРАД – Поводом 70-годишњице Победе над нацифашизмом, руско-српски геополитицки сајт Фонд стратешке културе и Музеј жртава геноцида из Београда организовали су у хотелу „Москва“ Руско-српску конференцију.

– Основни циљ је да се 70-годишњица Велике победе над фашизмом искористи као повод да се заокружи поглед на антифашистичку борбу у Русији и Србији, и да се подвуче њена непрекинута релевантност, као и бољег разумевања претњи с којима се савремена Русија и савремена Србија, али и савремена Европа, поново суочавају, управо у данима прославе велике годишњице – каже Ања Филимонова, из Фонда стратешке културе.

– Велика победа Совјетског Савеза над нацистичком Немачком и њеним савезницима у Другом светском рату – величанствен је догађај не само 20. века, већ и светске историје. Историјски значај победе, подвиг Совјетског Савеза, подвиг Србије, представља општенационално, општељудско, цивилизацијско наследе, јер се тада човечанство суочило са човекомрзитељском суштином нацистичке идеологије и праксе – рекла је Филимонова.


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Дан победе је цивилизацијско наслеђе

* Обавезна поља