dikovic u rusijiНакон церемоније свечаног дочека у спомен парку Поклонаја гора у Москви и полагања венца код споменика Победе, генерал Диковић, разговарао је с начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, генералом армије Владимиром Васиљевичем Герасимовим, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Генерали Диковић и Герасимов, разговарали су о актуелној безбедносној ситуацији у свету и о могућностима за унапређење билатералне војне сарадње.

У разговору с руским колегом генерал Диковић изразио је задовољство достигнутим нивоом сарадње двеју земаља у области одбране и истакао да су Министарство одбране и Војска Србије заинтересовани за наставак и повећање активности у области војно-војне, војно-економске и војно-техничке сарадње.
Делегација Војске Србије је посетила и Међународни противмински центар у селу Нахабино у Московској области, у којем се реализује обука руских оружаних снага и међународних снага из области извиђања, откривања, онеспособљавања и уништавања експлозивних направа.

Наша делегација ће сутра на полигону „Алабино“ присуствовати финалу такмичења „Тенковски биатлон 2016“ и церемонији затварања „Међународних војних игара 2016“, истиче се у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Диковић у Москви

* Обавезна поља