dinkic 4БЕОГРАД – Бивши министар економије Млађан Динкић сведочио је данас готово четири сата у истрази против осумњичених да су оштетили компанију Галеника за око 75 милиона евра.

Динкић је саслушан у Тужилаштву за организовани криминал у својству сведока и након сведочења није желео да даје изјаве за медије.

Уочи саслушања Динкић је рекао да не зна зашто је уопште позван у Тужилаштво за организовани криминал јер није, како је рекао, имао баш никакве везе са тим случајем.

„Нисам никоме давао ни једну изјаву још од 16. марта, па нећу ни у будуће. Потпуно сам се повукао и из политике, и из јавности. Право да вам кажем, досадили су ми микрофони и камере свих ових година. Живим потпуно другачији живот, лепо ми иде и не бих то да мењам”, рекао је Динкић за Блиц.

Иначе, истрага у случају Галеника се води притив бившег генералног директора те компаније Ненада Огњеновића, бившег председника Управног одбора и директора СПС-а Дејана Бацковића и још седам осумњичених да су оштетии ту фирму и прибавили противправну имовинску корист за компанију Велефарм и друга повезана предузећа.

Крајем јула у овој истрази су пред Тужилаштвом за организовани криминал сведочили и председник СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић, као и високи функционер те стране странке Бранко Ружић.

Том, трећом по реду, истрагом за махинације у Галеници је у мају поред Огњеновића и Бацковића обухваћено још седам лица.

Они се сумњиче да су од 2008. до краја 2012. године, оштетили „Галенику” за више од 75 милиона евра и за тај износ прибавили противправну имовинску корист за „Велефарм”, „Велефарм холдинг а.д.„ и друга повезана правна лица.

У првом кривичном поступку против Огњановића и још девет оптужених ускоро би требало да крене суђење, а други је у фази окончања истраге.

У кривичним поступцима који се односе на Галенику и одговорна лица из те компаније обухваћене су спорне активности које су према сумњама тужиалштва узроковале штету за Галенику од преко 100 милиона евра.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Динкић сведочио четри сата

* Обавезна поља