docek-vaterpolisti45БЕОГРАД – Више хиљада људи дочекало је вечерас испред Скупштине Србије у Београду ватерполисте који су освојили Светско првенство у Казању.

Играчи и стручни штаб су појединачно представљени, а више хиљада људи поздравило их је скандирањем њихових имена, бакљама, заставама, транспарентима и узвицима „шампиони”.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светско првенство у Казању, пошто је синоћ у финалу победила Хрватску са 11:4.

Ватерполисти и окупљени су затим отпевали химну, а навијачима се први обратио капитен Живко Гоцић.

„Хвала на дочеку, хвала што вас има толико, нама је пуно срце када видимо да сте срећни због нас. Надам се да ћемо и убудуће да производимо таква осећања код вас”, рекао је Гоцић.

„Ми осећамо подршку наших људи, то је велика част и много значи. Мислим да смо на добром путу, надам се да ћемо успети да наставимо овакав рад са селектором Дејаном Савићем. Нема никаквих тајни, рад и посвећеност и само такав пут доводи до крајњег циља”, додао је капитен за РТС.

Репрезентативца Андрију Прлаиновића окупљени су поздравили скандирањем „МВП”, пошто је проглашен за најбољег играча Светског првенства.

„Надам се да вас овај пут нисмо пуно нервирали, трудили смо се као никада”, рекао је Прлаиновић.

Он је позвао навијаче да оборе рекорде гледаности на Европском првенству у јануару у Београдској арени.

„Сви смо презадовољни оним што смо урадили овог лета. Хвала целој Србији и свима који су нас пратили. Желео бих да у јануару направимо спектакл на светском нивоу, да се о томе прича деценијама, да се Арена испуни у већини утакмица и пошаљемо најбољу слику из Србије какве спортисте и људе имамо”, рекао је Прлаиновић.

Он је додао и да се „најежи када помисли на осећај уочи почетка финалне утакмице и сам меч” и да ће сваком играчу требати два-три дана да се врати у нормалу.

Најбољи играч света Филип Филиповић рекао је окупљенима: „Ви сте наш понос, ово злато је из дубине наше душе”, док је Душан Мандић навео да није било лако, али да ће се његова екипа потрудити да освоји злато на Европском првенству и Олимпијским играма.

Најмлађи српски репрезентативац, 18-одишњи Никола Јакшић донео је пехар из Казања.

„Ово ми је први излазак на балкон, надам се да ће их бити још много. Сви тренери са којима сам радио су ми помогли да дођем довде, свима сам захвалан. Велика је част носити пехар, надам се да ће тако бити и после Европског првенства”, рекао је он.

Током дочека окупљене је поздравила и маскота Европског првенства у Београду – Снешко, а пре изласка ватерполиста на бину испред Дома Народне скупштине Србије био је организован концерт.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Дочекани ватерполо шампиони!

* Обавезна поља