Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се српски члан Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић „и на данашњој конференцији за новинаре правио Енглез“ и да нико није ни очекивао да Иванић изађе пред јавности и призна да је сарадник енглеске обавештајне службе.

„Је ли му председник Србије Александар Вучић дао доказе да Обавештајно-безбедносна агенција БиХ нелегално прислушкује руководства Србије и Републике Српске, па шта је тим поводом учинио, и након тога још јавно лагао да нема доказе“, рекао је Додик за Срну, преноси РТРС.

„Зна Иванић веома добро и ко је дошао у Републику Српску и зашто је дошао и ко је све из Савеза за победу укључен у ту операцију. Зна Младен Иванић и ко је паре примио и колико је пара примио и који су све то политичари и медији прикључени на енглеску инфузију“, нагласио је Додик.

Иванић: Нико не треба да се меша у изборе, па ни Србија

Члан Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић подржао је протесте групе Правда за Давида и рекао да имају право на изражавање свог мишљења.

„Мислим да ти људи имају право да протестују и сваки покушај насилног урушавања протеста, ако би кренула полиција на њих да их силом растерује, ја ћу бити први који ће стати и бранити право народа да протестује и да износи свој став“, казао је Иванић.

На питање да ли је добио позивнице за отварање аутопута „9. јануар“ Бањалука-Добој и отварање болнице у Источном Сарајеву, Иванић је казао да на адресу кабинета није ништа стигло.

„Нисам добио позивницу за отварање аутпута, нити за отварање болнице у источном Сарајеву“, казао је члан Председништва Босне и Херцеговине.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће „после октобарских избора у БиХ изнети фрапантне доказе о најбруталнијем мешању појединих западних сила у изборе у РС“.

Иванић је рекао и да не жели да коментарише изјаве Вучића о мешању странаца у изборе у БиХ “док не види доказе”, додајући да не жели да коментарише било ког политичара из Србије.

„Нећу да коментаришем политичаре ван овог простора, ово је наша политичка битка. Ја немам доказе да се ико меша. Волео бих да неко други каже да да. Нико не треба да се меша, па ни Србија. Ако се неко у томе нађе, шта ја могу“, казао је Иванић.


Извор: ФоНет, Н-1

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик и Иванић о изборима у Српској

* Обавезна поља