dosta-je-biloБЕОГРАД — Противуставна је одлука да Вучић буде на челу Координационог тела за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције, сматра Покрет „Доста је било“.

Покрет „Доста је било“, који предводи бивши министар привреде Саша Радуловић, оценио је данас као противуставну одлуку да премијер Александар Вучић буде на челу Координационог тела за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције.

У саопштењу тај ванпарламентарни покрет захтева од Владе Србије да хитно стави ван ту одлуку.

„Вучић са позиције премијера не може бити координатор спровођења Националне стретегије за борбу против корупције јер то забрањују Устав, закон, па чак и сама Стратегија коју је прошле године усвојила скупштина“, наводи се у саопштењу покрета.

Према наводима покрета, та улога ниједним актом није институционално поверена премијеру, већ искључиво Министарству правде, Агенцији за борбу против корупције и Савету за борбу против корупције Владе Србије.

Покрет „Доста је било“ оптужио је Вучића за демонстрацију осионости и суспендовање легислативе у држави.

Покрет оцењује и да ће двогодишње настојање Владе да сви у држави рапорт морају да подносе искључиво и лично Вучићу, уместо и институцијама система, и да све одлуке доноси искључиво Вучић, оставити далекосежне последице по правни систем.

„Оваквим одлукама Владе премијер шаље јасну поруку – држава то сам ја“, наводи се на крају саопштења.

Влада Републике Србије донела је на јучерашњој седници одлуку о оснивању Координационог тела за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције до 2018. године.

На челу тог тела је премијер Александар Вучић.

ЕУ је захтевала Координационо тело за спровођење Националне стратегије борбе против корупције, изјавио је министар правде Никола Селаковић.

Саша Радуловић: Свој дипломатски пасош сам вратио, „Вечерње новости“ шире неистине

Саша Радуловић, председник покрета “Доста је било” и бивши министар привреде, демантује непрофесионалне наводе аутора Д. Стевановића на основу „неименованих извора из МСП“, објављеног у Вечерњим новостима, а пренетим на сајту НСПМ-а 6. августа у рубрици Хроника под насловом „Вечерње новости: Више од 80 бивших функционера није вратило дипломатске пасоше“:

Саша Радуловић је вратио дипломатски пасош. Дипломатски пасош није користио од тренутка подношења оставке. Саша Радуловић је званично био министар привреде до формирања нове Владе 27.04.2014. године.

Саша Радуловић није напустио функцију министра привреде почетком године. Тада је дао оставку, након чега су му противуставно и противзаконито одузета овлашћења и пренета на Игора Мировића, а све у циљу предизборног трошења новца мимо буџета и процедура.

Ово је још један пример крајње је непрофесионалног, тенденциозног ширења неистина „из неименованих извора“, без икакве провере.

Молимо Вас да деманти објавите у што краћем року, у целости и без редакцијских интервенција, у складу са Законом о јавном информисању и новинарском етиком.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на „Доста је било“ – Противуставна одлука владе

* Обавезна поља