Dragan-Covic-Predsednistvo-BiH.pngХрватски члан Председништва БиХ Драган Човић рекао је да је одржавање референдума о Дану Републике одлука Народне скупштине Републике Српске и најдемократскији начин изражавања воље једног народа.

– Оно што су институције БиХ донеле мора се уважавати, о томе нема приче. Референдум ће проћи и други дан нико неће спомињати више ову тему. Они који изађу на референдум рећи ће шта мисле о питању које је постављено. Ко сам ја или неко други да коментарише шта жели један народ – рекао је Човић новинарима на Плехану у општини Дервента.

Човић, који је и председник Хрватске демократске заједнице БиХ, каже да би волео да чује добар разлог зашто неко жели да створи тензије у БиХ.

– Неко жели да створи тензије, звецкање оружјем или то чини на неки други начин. Волео бих да чујем због чега то раде. Верујем да ће се, након референдума и локалних избора, причати о другим темама које ће нас водити у будућност – истакао је Човић.

Он је нагласио да је ЕУ будућност БиХ, без обзира колико она у овом тренутку била несавршена.

– Када смо предали захтев за приступање, 12. фебруара, многи су сумњали да имамо предуслове за то. Требало нам је три године да бисмо усагласили механизам координације и дошли до истог текста, који смо одмах усвојили – додао је Човић.

Он каже да верује да ће до краја идуће године БиХ добити кандидатски статус и да ће веома брзо са Србијом ићи ка ЕУ.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Драган Човић о референдуму у Српској

* Обавезна поља