ruska-ambasada-prijemПоводом националног празника Дана Русије у Амбасади те земље у Београду одржан је пријем којем су присуствовали највиши државни функционери. Србију и Русију спајају најславније традиције и историја, рекао је обраћајући се званицама амбасадор Александар Чепурин, нагласивши да Руска Федерација подржава суверенитет и територијални интегритет наше земље.

Пријему у Амбасади Русије, између осталих, присуствовали су председник Србије Томислав Николић, мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић, патријарх српски Иринеј, градоначелник Београда Синиша Мали, министар одбране Зоран Ђорђевић, председник СПС-а Ивица Дачић, председник СРС-а Војислав Шешељ, београдски надбискуп Станислав Хочевар, припадници дипломатског кора и бројне јавне личности.

Обраћајући се присутнима амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин подсетио је да Русија данас обележава 25 година савремене државе и 1154. годишњицу свог постојања. Србију и Русију спајају најславније и најсветлије традиције и историја, рекао је Чепурин, нагласивши да Руска Федерација подржава суверенитет и територијални интегритет наше земље.

„Данас је Србија наш важан и поуздан стратешки партнер у Европи и на Балкану. Залог успеха је у томе да је руско-српска сарадња базирана на принципима равноправности, прагматизма, узајамног поштовања и узимања у обзир интереса обеју држава. Чврсто подржавамо суверенитет и територијални интегритет Србије, мир и стабилност на Балкану. Високо ценимо расположење српског руководства и народа да даље гајимо унапређивање сарадње са Србијом у свим правцима“, истако је амбасадор Чепурин.

Он је додао да односи Русије и Србије имају добар потенцијал.

„Урадићемо све што зависи од нас да се он корак по корак оствари“, закључио је Чепурин.

Руска Федерација 12. јуна обележава Дан Русије – први велики државни празник у модерној историји земље. Пре 25. година усвојена је Декларација о државном суверенитету Русије, а тачно годину дана касније, 12. јуна 1991. године, одржани су и директни избори за председника земље – први у руској историји.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Државни врх на пријему у руској амбасади

* Обавезна поља