sanda-raskovic-ivic-bosko-obradovic-18-11-2014-3Демократска странка Србије (ДСС) и покрет Двери саопштили су данас да су озваничили сарадњу и да је њиховим удруживањем „створено језгро патриотског блока“, у коме ће бити и „национално свесни истакнути интелектуалци“.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић рекла је, на конференцији за новинаре, да је са Дверима постигнута сагласност да Србија не улази у НАТО и Европску унију, о одбрани Устава Србије, економском партиотизму и приклањању економској и политичкој сарадњи са Русијом.

– Треба то клатно Србије које је кренуло ка Западу, вратити ка Истоку – констатовала је Рашковић Ивић.

Она је истакла да ће блок ДСС и Двери тражити да се распише референдум о уласку у ЕУ, а да му претходи једногодишња јавна расправа о томе, „са медијским фер-плејем, да евроскептичне и еврофанатичне снаге имају једнак приступ медијима“.

 

Према оцени Рашковић Ивић, Устав представља последњу одбрану цепању Србије и „последњу одбрану да се на територији Србије створи такозвана Република Косова“.

Рашковић Ивић и представник Двери Бошко Обрадовић су истакли да је Крим саставни део Русије и да је Косово Србија.

Пошто је Русија променила Устав и Крим прогласила својим саставним делом, како је рекао Обрадовић, „држава Србија сад мора да призна Русију у њеним уставним границама“, а ако то не уради, онда ће имати проблем са Москвом.

Обрадовић је нагласио да су тек доласком Рашковић Ивић на чело ДСС, уклоњене препреке и створени услови за заједнички наступ, јер је „претходно руководство ДСС одбијало сваку сарадњу у заједничком опозиционом блоку“.

Према његовој оцени, бирачко тело је казнило ДСС и Двери због тога што нису заједно наступили на изборима у марту, и зато је данашњи договор о њиховој сарадњи „први облик опозиционог окупљања у новије доба“.

– У Скупштини Србије нема опозиције, она је ван парламента – истакао је Обрадовић и додао ће ДСС и Двери „бити носиоци те нове опозиције“ и указивати да садашња власт земљу води у „потпуну државну пропаст“ – демографску, економску и социјалну.

На питање зашто се удружује са Дверима, покретом са „полунавијачком идеологијом“ и антигеј ставовима, а истовремено јој „смета“ сарадња са Српском радикалном странком и Војиславом Шешељом, Санда Рашковић Ивић одговорила је да њој геј популација не смета.

– Ја као лекар се повинујем ономе што каже међународна класификација болести узрока смрти. Од 1999. године то није болест, а до тада је била и мени су довођени људи за ослобађање од војске и лечење. Више није тако и то поштујем, али се противим стављању шапе ЕУ на геј популацију. Питала сам амбасадоре западних земаља да ли би шетали на паради да неко носи мајицу ‘Косово је Србија’ – рекла је Санда Рашковић Ивић.

Додала је да јој Шешељ не смета, али је била против његове изјаве да „воли што је убијен Зоран Ђинђић“, и навела да је Шешељ рекао да „сада није заинтересован за коалицију“.

Санда Рашковић Ивић рекла је да подржава материнство и повећање наталитета и најавила да ће ускоро основати женску мрежу ДСС. На питање зашто су онда одборници ДСС у Скупштини Београда подржали укидање породиљског и трудничког  додатка које је град давао, као и повећање цена у обдаништима, Санда Рашковић Ивић је одговорила да је то било лоше, али је одбила да одговори на питање да ли ће ДСС због тога ускратити подршку градској власти.


Извор: Танјуг, НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на ДСС и Двери озваничили сарадњу

* Обавезна поља