nenad-popovicБЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Ненад Поповић изјавио је данас да ће се та странка залагати за формирање Канцеларије за сарадњу са Русијом и поновио да Србија треба да одустане од пута у Европску унију и прогласи политичку неутралност.

„Србија треба да одустане од пута у Европску унију и да прогласи политичку неутралност. То је главни предуслов да наша земља почне да води уравнотежену спољну политику засновану искључиво на српским економским интересима“, навео је Поповић у писаној изјави медијима.

Он је нагласио да проглашење политичке неутралности представља гарант очувања бесцаринског споразума са Русијом који је, како тврди, највећа шанса за раст извоза, привлачење инвестиција и отварање нових радних места.

„Сарадња са Русијом мора да се одвија системски, а не стихијски, и зато ће се ДСС залагати за формирање Канцеларије за сарадњу са Русијом“, навео је Поповић.

ДСС ће сутра званично започети предизборну кампању представљањем свог економског програма под називом „Програм развоја Србије од 2014. до 2019. године – Економија политичке неутралности“.

Оставите коментар

Оставите коментар на ДСС за систематску сарадњу са Русијом

* Обавезна поља