Пре свега, нисам уопште знао ко је Џон Свини (John Sweeney, на слици у тексту), а радим редовно са различитим екипама мреже BBC и најзад сам открио да су то добри људи који професионално обављају свој посао. Немам проблем да направе интервју са мном. Моје искуство са BBC је, мање-више позитивно. Они су интелектуалци, аргументовано бране своје ставове, а њихове критике су нормалне и прихватљиве.

Али овог пута је било другачије. Ова персона, за коју раније нисам чуо, ушла је у нашу канцеларију и започела нешто потпуно невероватно. Нападао ме је на потпуно идиотски начин, и то не мене лично, него моју земљу, мог председника и мој народ. И све је то урадио без икаквог разумног аргумента. Рекао је да је Путин убио Немцова, Политковскају и неке друге људе. А када сам га питао да ли има неки доказ којим би поткрепио оно што каже, рекао је: “Апсолутно, наравно да имам доказе! Путин је убио те људе зато што је раније радио за КГБ.”

Након тога ме је поново напао: “Ви сте хаковали Подестине документе. Ваши људи из КГБ и Ви, заједно са Путином, сте хаковали мејлове Хилари Клинтон.” Пажљиво сам га питао да ли има неки доказ, али је поновио да је доказ то што је Путин радио у КГБ. Постало је мало чудно, рекао бих и уврнуто.

После овог апсурдног разговора, предложио сам му да сачека да Трамп званично постане председник и започне праву истрагу о томе одакле су стигли мејлови, али је Г. Свини наставио да ме оптужује: “Ви сте довели Трампа да буде председник, па зато неће ни бити транспарентне истраге.”

Било ми је доста. Досадиле су ми те сулуде оптужбе без икаквих аргумената, па сам завршио овај разговор. Не зато што сам се осетио увређеним, него зато што је све било толико глупо и бесмислено, да је разговор са таквим идиотом био губљење времена.

То је био пример прилично нискоквалитетног новинарства. Не само што је било пропагандистичко, него је било испод сваког професионалног стандарда.

Ово ми је, такође, било и чудно, јер BBC никада није то радио. Они имају разнолике ставове и аргументе, чак су и критични.

Било је и смешно видети у овом филму да су два човека одбила да разговарају са господином Свинијем – господин Трамп и ја. И Трамп је видео да има посла са лудаком.

Мислим да је филм апсолутни промашај. Направљен је као тужни поздрав одлазећој глобалистичкој елити. Ово је крај њихове незграпне диктатуре.

Сада и публика може да процени ко је у праву, ко није.

Друга занимљива чињеница је да су пре Трампа, за све били криви Руси – ми смо били највеће зло на свету. И ми смо се, мање или више, навикли на такве ставове. Али, сада је и председник Трамп постао лош момак. Повећава се та група лоших. Две највеће и најважније државе на свету су оптужене зато што промовишу конзервативне идеје. Овај бесмислени филм је само знак агоније глобалиста. Ниједна особа с мозгом неће овај преварантски филм сматрати поузданим извором информација.

Сада смо на прагу новог светског поретка и потребна нам је нова врста новинарства, која, у најмању руку, треба да се заснива на аргументима. Филм Џона Свинија се ослања на стари светски поредак, који одражава прошлост глобалистичке доминације.


Извор: Катехон

Оставите коментар

Оставите коментар на Дугин – Зашто сам прекинуо интервју за ББЦ

* Обавезна поља